Wycieczka malownicza i relaksująca. Dzięki
Mój ogród wśród łąk część 4
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk część 4
Gosiu, możesz
. Niektórzy też tak do (o) mnie mówią (Dżasta
).
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki za wycieczkę krajoznawczą
piękny pies, kaczor, pierwszy raz w zbliżeniu widzę norę lisa , no i piękne widoki

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Nareszcie popadało i moje roślinki są szczęśliwe. Jedynie martwi mnie trawa....a właściwie jej wysokość. Kosiarka w naprawie
Dzwoniłam do serwisu, ale miły pan powiedział, że potrwa to około 2 tygodni
. Będzie niezła dżungla.
Jagoda - Zderzyłam, w właściwie potknęłam o wystające kły makiery, jak leciałam na spotkanie z podłogą, łapałam się ....jak tonący brzytwy i ogólnie mam poranioną nogę i łapki. Firaneczka wypasiona, a w środku b...no oględnie bałagan.
Lula nie wywala ozorka specjalnie, ona tak już ma, że jak skończy czyścić futerko, język na jakiś czas zostaje na wierzchu.
Aguś Czarownico - Lisek z roku na rok swoją norę powiększa. Ciekawa jestem, czy z powodu powiększającej się rodzinki, czy też swoich rozmiarów?
Aguś athshe - No co Ty, ja się nie focham na takie rzeczy
Jak przed komunią? U nas na razie sprawy opanowane, dzisiaj będziemy pakować podaruneczki dla gości. Zuza sama wymyśliła .
Miłeczko - Sieroty vel korony nie za bardzo lubią być przesadzane. One nie mają łusek chroniących przed wysychaniem. I mogą rosnąć bardzo długo na jednym stanowisku. Ja bym poczekała aż zaschnie część nadziemna i szybko posadziła w inne miejsce. Najpóźniej w sierpniu. I lubią jedzonko, więc może dokarm
Soniu - Na szczęście nasze maleństwo, czyli Maluszek już polubił świat zewnętrzny. Nawet na noc nie wraca. Za to całymi dniami odsypia na kanapie
A moją okolicę ja też lubię, już nie wiem jak bym zniosła sąsiada za płotem czy nawet ścianą.
Aniu - Spraw sobie mahonię, jest cudna. Zimą różnie z jej zielonością, bo zimy różne, ale świetnie odbija i daje sobie radę. A zapach jej kwiatów czuje się z daleka.
Tulapku - A może to olszyny?
Mają takie maleńkie orzeszki, czarne na jesieni.
Monia - A powiedz mi jeszcze ile jej miejsca zostawić wokoło?? Niedługo będę sadziła jednoroczne i nie chcę żeby ją zadusiły.
Marysiu - Jakby lisek zachodził do mojego drobiu
, to cóż, bieda z nim. Sąsiad ma kury, dokupił po akcji z Pepsi, więc lisek ostrzy pewnie na nie pazurki. A lasek ktoś posadził kilka lat temu, niecały hektar tego jest, ale widok w nim niesamowity. Filmy powinni kręcić
Dorotko - Ja na moje piwonie też położyłam już krzyżyk. Nawet chciałam je wykopać...na szczęście poczytałam sobie o nich, poczekałam. Wczoraj zajrzałam, a tam ...pełno pączków. Liczę na mega kwitnienie. Tak samo z koronami, są żelazne zasady w ich pielęgnacji i jak spełnisz, to będziesz się cieszyła ich kwiatami. I cierpliwości.
Dżasti - Proszę bardzo, ja lubię się szwendać i jak tylko mogę robię to. Mam piękną okolicę i żal by nie korzystać.
Karolka - Dzięki, fajnie że mogłaś dzięki zaprzyjaźnionemu ( prawie) mojemu sąsiadowi zobaczyć jego lokum. A szkoda, że zapachu nie można zapodać, bo z nory wydobywa się specyficzny smrodek.Lisi zapach.
W klimacie obecnym. Niestety, nie znam żadnej nazwy moich tulipanów. Niektóre z nich mieszkają u mnie od samego początku. Z różnymi przeżyciami, bo posadzone w jednym miejscu jesienią....kwitły w innym wiosną. Kret im pomagał czy jak?
Najbardziej lubię pachnące, bo niestety nie wszystkie pachną. Obecnie w całym domu, w każdym pomieszczeniu królują tulipany. M się dopytuje, czy jeszcze się nimi nie znudziłam ( cały sezon zimowy mam też tulipany kupowane w L). To jest niemożliwe żeby mnie mogły zmęczyć kwiaty swoim widokiem.

Jagoda - Zderzyłam, w właściwie potknęłam o wystające kły makiery, jak leciałam na spotkanie z podłogą, łapałam się ....jak tonący brzytwy i ogólnie mam poranioną nogę i łapki. Firaneczka wypasiona, a w środku b...no oględnie bałagan.
Lula nie wywala ozorka specjalnie, ona tak już ma, że jak skończy czyścić futerko, język na jakiś czas zostaje na wierzchu.
Aguś Czarownico - Lisek z roku na rok swoją norę powiększa. Ciekawa jestem, czy z powodu powiększającej się rodzinki, czy też swoich rozmiarów?
Aguś athshe - No co Ty, ja się nie focham na takie rzeczy
Miłeczko - Sieroty vel korony nie za bardzo lubią być przesadzane. One nie mają łusek chroniących przed wysychaniem. I mogą rosnąć bardzo długo na jednym stanowisku. Ja bym poczekała aż zaschnie część nadziemna i szybko posadziła w inne miejsce. Najpóźniej w sierpniu. I lubią jedzonko, więc może dokarm
Soniu - Na szczęście nasze maleństwo, czyli Maluszek już polubił świat zewnętrzny. Nawet na noc nie wraca. Za to całymi dniami odsypia na kanapie
Aniu - Spraw sobie mahonię, jest cudna. Zimą różnie z jej zielonością, bo zimy różne, ale świetnie odbija i daje sobie radę. A zapach jej kwiatów czuje się z daleka.
Tulapku - A może to olszyny?
Monia - A powiedz mi jeszcze ile jej miejsca zostawić wokoło?? Niedługo będę sadziła jednoroczne i nie chcę żeby ją zadusiły.
Marysiu - Jakby lisek zachodził do mojego drobiu
Dorotko - Ja na moje piwonie też położyłam już krzyżyk. Nawet chciałam je wykopać...na szczęście poczytałam sobie o nich, poczekałam. Wczoraj zajrzałam, a tam ...pełno pączków. Liczę na mega kwitnienie. Tak samo z koronami, są żelazne zasady w ich pielęgnacji i jak spełnisz, to będziesz się cieszyła ich kwiatami. I cierpliwości.
Dżasti - Proszę bardzo, ja lubię się szwendać i jak tylko mogę robię to. Mam piękną okolicę i żal by nie korzystać.
Karolka - Dzięki, fajnie że mogłaś dzięki zaprzyjaźnionemu ( prawie) mojemu sąsiadowi zobaczyć jego lokum. A szkoda, że zapachu nie można zapodać, bo z nory wydobywa się specyficzny smrodek.Lisi zapach.
W klimacie obecnym. Niestety, nie znam żadnej nazwy moich tulipanów. Niektóre z nich mieszkają u mnie od samego początku. Z różnymi przeżyciami, bo posadzone w jednym miejscu jesienią....kwitły w innym wiosną. Kret im pomagał czy jak?
Najbardziej lubię pachnące, bo niestety nie wszystkie pachną. Obecnie w całym domu, w każdym pomieszczeniu królują tulipany. M się dopytuje, czy jeszcze się nimi nie znudziłam ( cały sezon zimowy mam też tulipany kupowane w L). To jest niemożliwe żeby mnie mogły zmęczyć kwiaty swoim widokiem.

A podpowiedz, co Zuza wymyśliła? Bo ja też kombinuję, ale jeszcze nic mi do głowy nie przyszło. Ogon mam taki, że zaproszenia jeszcze nie są wysłane
Za to załatwiona kucharka, ciasta i fotograf, czyli to co w części domowej najważniejsze. Kościołowo jeszcze tylko odebrac albę i chyba kupic nowy różaniec, bo się córcia przyznała wczoraj, że jej się zerwał i częśc zgubiła.
U nas też mokro - nareszcie
U nas też mokro - nareszcie
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Małgoś zdusić raczej chyba będzie trudno , myślę że w tym roku - 2 może trzy pędy wypuści , ale co roku będzie bujniejsza , rośnie dość szybko , chyba tylko rannik mógłby jej zagrozić
piękne tulipanowe kwitnienia , ten biało-czerwono prążkowany śliczny
Buziaki dla Zuzi
, śliczna dziewczynka , że też nie mam córci
, synuś już dorosły 
piękne tulipanowe kwitnienia , ten biało-czerwono prążkowany śliczny
Buziaki dla Zuzi
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Wszystko pięknie wytłumaczyłaś, Małgosiu
.
Tylko ja dalej nie wiem, o co się wywróciłaś, czyli co to jest makiera
.
Ilość tulipanów robi niezapomniane wrażenie
.
Buziaki dla Ciebie i Zuzy -
Jagi
Tylko ja dalej nie wiem, o co się wywróciłaś, czyli co to jest makiera
Ilość tulipanów robi niezapomniane wrażenie
Buziaki dla Ciebie i Zuzy -
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu Żeby kózka nie skakała ....... dobrze że nic sobie nie złamałaś , przypadki niestety chodzą po ludziach
tulipanki wszędzie tulipanki ,może być ich nie wiem ile nigdy się nie znudzą
tulipanki wszędzie tulipanki ,może być ich nie wiem ile nigdy się nie znudzą
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Gosiu całe szczęście, że tulipany wędrują po ogrodzie a nie kończą żywota w małych kałmuczych brzuszkach futrzastych stworzonek.
Ostatnie zdjęcie najbardziej rozczulające.
Ostatnie zdjęcie najbardziej rozczulające.
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Gosiu
jak pięknie przepikowałaś lobelię
palcami ??? ja w tym roku nie siałam pierwszy raz .
.. a zatrwianki są śliczne , dlaczego nie lubisz ich w swoich bukietach suszonych ,będą bardzo fajnie się prezentowały , ja mam w tym roku kilka odmian i bylinowe też
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie
.. i jak zwykle cuda , cudeńka .. gąski , ptaszki , kotki , tyle tulipanów wszystkie kolory tęczy .

.. a zatrwianki są śliczne , dlaczego nie lubisz ich w swoich bukietach suszonych ,będą bardzo fajnie się prezentowały , ja mam w tym roku kilka odmian i bylinowe też
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu dobrze, że przygoda obyła się beż większych konsekwencji.
Pokazałaś ślicznie tulipany, w fazie kwitnienia, która moim zdaniem jest najpiękniejsza.
Miłośniczka tulipanów urocza. 
Aha,ta sama krew tulipanowa
Właśnie te najnowsze odmiany to niewypały,albo dymem śmierdzą(tak,tak,dymem...)albo wcale.
No ale niektóre pachną
Jak na razie prym dla mnie wiodą queen of night,ten zapach jest ciężki ale lekki
Właśnie te najnowsze odmiany to niewypały,albo dymem śmierdzą(tak,tak,dymem...)albo wcale.
No ale niektóre pachną
Jak na razie prym dla mnie wiodą queen of night,ten zapach jest ciężki ale lekki
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Gosiu
ale cudne masz tulipanki
Te ostanie 3 zdjatka przepiękne.Dwa cudne tulipcie, takie i ja może trafię , bardzo mi się podobają
No i księżniczka widzę,że też tulipanki lubi,Śliczna dziewczyna .W mamusię się wdała ??
ale cudne masz tulipanki
Te ostanie 3 zdjatka przepiękne.Dwa cudne tulipcie, takie i ja może trafię , bardzo mi się podobają
No i księżniczka widzę,że też tulipanki lubi,Śliczna dziewczyna .W mamusię się wdała ??
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Małgosiu mieszkasz w pięknej okolicy
Lubię takie sielskie krajobrazy...chciałabym mieszkać w tak spokojnym, pełnym przestrzeni miejscu
Pokaz tulipanów
to jest ich czas i każdy kwiat, nawet ten najczęściej spotykany - czerwony, cieszy oczy.
Pokaz tulipanów
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,Twój ogród taki sielankowy ,że chce się w nim być,tyle już kwitnie wszystkiego ,a zaraz pewnie następne zakwitną ,okolica Twoja też taka z bajki ,cudowna ,lubię swojskie krajobrazy ,można się rozmarzyć ,pozdrawiam i pięknych snów życzę 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu tulipany piękne ! jak można się jakimikolwiek kwiatkami się znudzić. Też nie wiem jaką krzywdę sobie zrobiłaś
Czy dlatego siedzisz w domu ? Zdjęcie Zuzi w tym ujęciu przypomina mi Twoją buzię zza murka! Śliczne dziewczyny z Was
Czy dlatego siedzisz w domu ? Zdjęcie Zuzi w tym ujęciu przypomina mi Twoją buzię zza murka! Śliczne dziewczyny z Was