Krzaczki Kani

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Krzaczki Kani

Post »

Aniu , mój nastoletni syn przed kolegami musi się tłumaczyć, że to nie zioło u niego w domu rośnie, tylko mamuśka szalona na punkcie zieleniny dozwolone kwiatki sadzi ;:306 .
A jak u Ciebie stan lodówki? Bo u mnie to obiad można zrobić z liliowców, dalii, lilii i malw :wink: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Kasiu stan twojej lodówki przypomina mi mój i to samo w niej jest .Siewki tak Ci porosły ,że aż nie do wiary.Pięknie ;:oj
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

KANIU - u mnie obiad głównie z mieczyków :;230 Zajmują pudła na warzywa i dwie dolne półki, tę środkową do spółki z tygrysówkami, ale tych ostatnich jest tylko 60 :lol:
Może dzisiaj policzę mieczyki, będę miała czas czekając na pana mającego odczytać licznik elektryczny :;230
=======================
Zapomniałam napisać, że kupiłam taką samą zółta malwę w sklepie na B. Zobaczymy co nam z tego wyrośnie ;:306 Za niecałe 3 złote to nawet się denerwować nie będę
A na pocieszenie Ci napiszę że kupione kilka lat temu w powyższym sklepie Liatry są Liatriami i nawet kolory się zgadzaąj. Biała jest biała a liliowa jest liliowa :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W lodówce nie mam nic, bo mam zimny garaż i tam mam karpy dalii oraz kan. Lilie poszły do ziemi jesienią. Liliowce późnym latem. Zatem zupy cebulowej nie będzie ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

My z Kanią w blokowisku niestety o garażu to możemy pomarzyć....
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Oj ale zioło! Ja jestem wolna od wszelkiego wysiewania nasion, raz - wyleczyłam się w zeszłym roku ;dwa - mam remont w całej chacie.
Ale podziwiam Was za cierpliwość.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Boszszsz, jakie Ty masz już roślinki :shock:
Moja lobelia stanęła w miejscu i wygląda, coś w deseń tej co jest w pierwszym rządku (ten pustawy) pierwsze po prawej stronie :;230
Dalie są wysokości ok. 1 cm i mają po 2 listki :;230

A uszczykiwałaś już dalie?
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, fantastyczne wysiewy ;:138 ;:138
Piękne, dorodne , super , będziesz szybko miała kwiaty i pomidorki, oczywiście jak już przyjdzie ta co tak się spóźnia :wink:
Nie wykopuj z spod śniegu różyczki, spokojnie poczekam do ocieplenia ;:196
W przyszłym tygodniu ma już się ocieplić :D
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasia, :shock: ale Ty nasiałaś. ;:oj
A ja jęczę, że mam za mało parapetów. :;230
Muszę się jutro przyjrzeć mojej lobelii, ile już urosła.
Kiedy siałaś swoją, bo moja coś mi mikro wygląda w porównaniu do Twojej. :roll:
:wit
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Ale imponujace wysiewy! I tak pięknie wszystko rosnie :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu ile Ty masz wysiewów i wszystkie udane,a lobelia to wielkolud ;:215
No ciekawa jestem jak wyrosną Ci zakupy biedronkowe, ja w tamtym roku kupiłam orlika i mi ładnie zakwitł ;:108
U moich dzieci też cały parapet zajęty,powiedziałam im,że muszą do maja tak stać i mają uważać ;:224
Na razie wszystko stoi jak należy ;:108
Ja dopiero czekam na lilie od ewuni,ale taka pogoda,że chyba dopiero w połowie kwietnia wszystko przyjedzie ;:224

Miłego dzionka :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

zasiewy imponujące i jak dużo ;:215
Jestem ciekawa tych liliowców biedronkowych,sama się wahałam :?
Ja kupiłam orlika,tojad i inkarwillę rózową,,,zobaczymy co t tego będzie ;:108
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Kasia jestem zszokowana, ;:oj tyle nasiałaś i tak dawno bo wszystko duże, moja lobelia dopiero wschodzi,
Patyczki się zazieleniły, jeszcze byłoby dobrze gdyby wytworzyły korzonki, może się uda.
Ten tydzień oddaję świętom i mam nadzieję, że po nich wszyscy ruszymy do naszych ogródków.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Zasiewy imponujące ;:180
U mnie nadal w fazie przygotowań. Mam nasionka, ziemię i paletki ;:173 Ale chęci nie mam ;:185
Pogoda skuteczny demotywator ;:223
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Ewuniu, to co dziś robimy na obiad? Cebulowa na liliach? A na deser karpatka na karpach dalii?
Marysiu, widzę, że Twoja lodówka też zasobna. Danie z mieczyków będzie w sam raz dla osób lubiących ostre potrawy :wink: . Marysiu, widziałaś moje przypołudniki- jak myślisz, czy mogę zostawić tak, jak rosną czy lepiej je przerzedzić?
Zakupy biedronkowe wczoraj wsadzałam do ziemi. No, co tu dużo mówić, to naprawdę mikrusy :lol: ale cena też niewygórowana, masz rację, nie będę się denerwowała, jak coś nie wyjdzie. W opakowaniu z żółtą malwą znalazłam tylko jeden korzonek a miały być dwa :? .
Aniu, masz garaż a to sporo ułatwia ;:215 . W domu są złe warunki dla roślin, za sucho, za ciepło, wiem, że ryzykuję ale ja po prostu nie mogę już czekać.
Grażynko, podziwiasz siewców za cierpliwość ;:306 . Ja myślę, że to właśnie najwięksi niecierpliwcy porywają się na siewy w domu ;:306 , bo chcą mieć już, natychmiast, zaraz ;:65 . Właściwie, to największy problem mam z przechowywaniem, bo jeżeli chodzi o samą pielęgnację, to nie ma problemu, jak rolnik, który śpi a mu samo rośnie :D ... albo i nie :wink: . Pietruszka i niecierpki coś nie chcą wschodzić :? . Grażynko, trzymam kciuki za udany remont :uszy .
Ilonko, ja też chyba wolałabym, żeby lobelia przestała tak szybko rosnąć i inne rośliny też, ale nie mam zimnego garażu. Jak widzę, to lobelia lubi światło. Te, które są niższe rosną bliżej ramy okiennej i mają odrobinę mniej słońca. Dalii nie uszczykiwałam. Może to zrobię a może nie :D . Kiedyś już miałam dalie jednoroczne i dla eksperymentu jedne uszczknęłam a inne nie. Różnica w krzewieniu się była tylko na wczesnym etapie, jak jeszcze były w domu. W sezonie, na rabacie nie było najmniejszej różnicy pomiędzy nimi. Pamiętam, że uszczknięte czubki wsadzałam do ziemi i miałam z nich nowe dalie, bo one puszczały korzenie .
Kasiu, w takim razie jeszcze trochę poczekamy ale za tydzień ponowię propozycję :lol: . Tak mi się spodobały Twoje jaśminowce, że kupiłam sobie dwa :heja .
Krysiu, lobelię siałam 8 lutego. Pamiętam ten dzień, bo poszła fama na forum, że to najlepszy dzień do siania wg kalendarza księżycowego. Tylko, że potem okazało się, że to jednak pomyłka i to jest najgorszy dzień do siania wg kalendarza księżycowego ;:306 . Krysiu, moja lobelia stoi na południowo-zachodnim parapecie ale myślę, że ona jest jednak wyciągnięta. Nie przejmuję się tym, bo w ubiegłym roku miała tak samo a jednak w trakcie lata zmężniała.
Ewo, dziękuję ;:196 . Jednak nie wszystko ładnie rośnie. Niecierpki i pietruszka siedzą już w ziemi od tygodnia i nic. Niektóre sadzonki z woreczków też jeszcze się nie pokazały i chyba nic z tego nie będzie, ale co tam! Chodzi o to, by gonić króliczka ;:65 .
Aniu, orliki z Biedronki niektóre wyszły i rosną wręcz zbyt szybko ale niektóre nie wyszły wcale. Grzeczne masz dzieciaczki! Moje chłopaki skasowały mi kilka pomidorków podczas mistrzostw świata w podrzucaniu szmacianą piłką. No ale nawet się nie gniewałam, bo i tak mam ich jak dla nas za dużo.
Lilie dostaniesz pewnie pierwsza klasa. Te moje kupowane okazyjnie są malutkie i wydaje mi się, że nie wszystkie wzejdą ale nic to, bawimy się dalej!
Aniu, akurat liliowce były żywotne, chociaż małe. Rosną wszystkie i mają się dobrze. Jeżeli jeszcze masz okazję kupić, to kupuj. Oczywiście kolor będzie niespodzianką. Orliki wzeszły mi tak sobie. Nie wszystkie chyba się pokażą.
Zosiu, lobelię siałam 8 lutego a pozostałe roślinki zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, większość w marcu. Dalie wschodzą dosłownie na drugi dzień. Ostróżki po kilku dniach, tak samo jak pomidorki. Zauważyłam, że to co ma chęć rosnąć wschodzi szybko a jak coś się opóźnia, to znaczy, że nic z tego, dlatego na pietruszkę i niecierpki już nie liczę.
Justynko, ja również mam mniej chęci na wszystko ale wczoraj zmusiłam się do wsadzenia kilku kolejnych roślin do ziemi. W tym roku mam chrapkę na spożywkę. Kupiłam dwie maliny, porzeczkę, cebulkę dymkę. Dokupię jeszcze jeżynę i agrest.

Na okładce jednego z czasopism ogrodniczych zobaczyłam duży tytuł "Jak przygotować glebę w marcu". ;:306 ;:306 ;:306
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”