Ewuniu (Daisy), może pomyliłaś, a może to inna "Aloha", a może etykietka była pomylona...

Ja mam kilka róż, które jakoś podejrzanie różnią się od opisu i zdjęć z netu...

Podobno pierwsze róże na młodych krzaczkach bywają często brzydsze od tych już "dorosłych" (już chyba wspominałam, że dopiero od trzeciego roku róża "daje z siebie wszystko") , ale czy mogą się dużo od nich różnić... ?
Pikusiu, Grażynko, Elżuniu, Guciu, Agniesiu, miło Was gościć! Gdybym tylko mogla zamieścić róże z zapachem, z pewnością bym to zrobiła...

Niektóre pachną przecudownie!
Aneczko, Annapurna pachnie przecudownie! Black Baccara, nie pachnie wcale...

Jednak, jak przed chwilą wspominałam, podobno przez pierwsze dwa lata, róże mogą być mniej piękne i pachnące niż w wieku dorosłym. Kwiaty obu tych róż były pierwszymi kwiatami jakie u mnie zakwitły, więc może jeszcze się nieco zmienią... Np. niektóre z moich nowych róż, znane z przepięknego zapachu, pachną bardzo słabo lub wręcz wcale... Ale to jest chyba normalne, dlatego mówiłam, że więcej będę mogla powiedzieć pod koniec lata (a najwięcej, za 2-3 lata!

)
Jak już wcześniej mówiłam, zrobię dokładniejszą prezentacje każdej róży- po kilka zdjęć w różnych ujęciach itp. , oraz kilka slow komentarza... Zdarza się np., że pojedynczy kwiat wygląda niezbyt atrakcyjnie, ale cały krzew jest niezwykle uroczy...
W tej chwili nie mam żadnego zdjecia Black Baccary z jakimś przedmiotem, ale mam zdjęcie Annapurny (już takiej troche bardziej dojrzalej, ale ciągle cudownie pachnącej, z moją ręką). Całuski.
Całuski dla Wszystkich!