Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D :D :D :D ależ prezentacja jak wybory miss tyle że ładniejsze :D przepieknie warto było czekać na zdjęcia by zobaczyc te cudowności (żałuje tylko że zapachu nie da sie przenieść). Dla ,mnie wygrała para z 29 i 31.05.2008 r. przedostatni zestaw :P pozdrawiam serdecznie Isia :P
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alu piękneeeeeeeeeeeeee! :D
Moim faworytem jest '.Lavender Pinocchio '
Śliczności!!! Dziękuję ślicznie i do następnego pokazu :D
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p
Od: 18 gru 2006, o 00:43

Post »

Witaj po przerwie :D
Róże przepiękne -wszystkie !!!!.....na razie dla mnie
Paul Neyron Hot Chocolate ,Yellow Fairy Annapurna, Lavender Meillandina Black Baccara
nie umiem zdecydować w jakiej kolejności :D ale cudowne!!!!!!!!
Z niecierpliwością czekam na c.d.......
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Aluś :) Masz wybaczone :!: O laniu, cicho sza! Bo ma być zakazane w Polsce!
Zresztą było wirtualne i się nie liczy, a dodatkowo, wiesz taka ulga, jak niegrzeczne dziecko wróci wreszcie do domu, wtedy się strasznie krzyczy :lol: :lol: :lol:
Róże wszystkie cudowne, trochę szokuje mnie Aloha, moja jest całkiem inna :? Musisz zaglądnąć do mnie i porównać.

And the winner is..... nie wiem :roll: :roll: :roll: :roll:

Chyba Hot Chocolatte :lol: :lol: :lol:

Wszystkie są piękne!!!!!!
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to pięknie - :shock: :shock: :shock: - a ja mam 3 róże na krzyż i to jeszcze chore. :(
Zatkało mnie i siedzę taka zatkana.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Alusiu :shock: :shock: :shock: stoję z otwartymi ustami ;) ... przecudne, oryginalne, delikatne, pyszne, finezyjne, wyrafinowane ... nie wiem czy słowa mogą oddać urodę róż ... Sprawiłaś, że dzisiejszy spacer był jedyny w swoim rodzaju, dziękuję :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Isiu, Krysiu, Danusiu, Ewuniu, Dorotko, Ewuniu Cynamonku, dziękuję za miłe odwiedzinki! Róże dziękują za wszystkie komplementy! :D

Dorotko, masz niesamowity urok gdy się znajdujesz " w stanie zatkania... " :;230 :;230 :;230

Ewuniu (Daisy), już niestety nie mam dzisiaj czasu na dokładne zwiedzenie Twojego ogródka, bo narobiłam sobie znowu forumowych zaległości ... i teraz idę po kolei... Wrócę jednak najprawdopodobniej jutro. Zajrzałam jednak na chwilę do Twojej Aloha. Bo widzisz, nie jednemu psu "Burek" na imię... :lol: :lol: :lol: Zajrzyj tu i tu i porównaj... :D (Musze jeszcze dodać, że moja "Aloha" rośnie u mnie od kilku tygodni i kwiat na zdjęciu, to jej pierwszy kwiat! Później był jeszcze jeden a w tej chwili ma kilka pączków)
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Hmmmm, ale to jest totalnie niepodobna róża! Chyba pomyliłam krzaczki i ta moja to Laguna, a Aloha jeszcze nie kwitnie :lol: :lol: :lol: :lol:
Kupowałam je w tym samym czasie, razem z Cindirellą, dobrze, że tej nie pomyliłam, bo jest jedna :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Witaj Alu, jak miło znowu zaglądać do Twojego ogrodu. Poraz pierwszy widzę kwitnącą palmę, całkiem ciekawy kwiat, ciekawa jestem czy zaowocuje :?: A róże :o :o :o , co tu dużo mówić, bo u mnie ich jeszcze mniej niż u Dorotki :cry: A Bobik jak zwykle pięknie pozuje :P
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Alutka powiem tylko och....ach!....i nic więcej. Po prostu aż czuje się ten zapach, kiedy się je ogląda. ;:63
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Prezentacja wyborna.Powódź róż, ale to mi pasuje.Proszę dalej.A może skuszę się i ja na jakąś?
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Alutka, kusisz mnie tymi różami...kusisz :D Zdjęcia cudne :shock:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Aluś, łobuziaro :wink:to, ze wystrachałaś mnie straszennieto juz wiesz :) .
Właśnie wróciłam ze spacerku w krainie królowej kwiatów i moje serducho oblało się miodem :) Trudno normalnie od nich oderwać wzrok :shock:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Aluniu, jeżeli to tylko przedsmak Twojej różanej kolekcji , to jestem w szoku !!! ;:111 Co to będzie jak pokażesz całą resztę ? Są fantastyczne .. długo się przyglądałam i właściwie każda zasługuje na wyróżnienie ; najbardziej jednak do mojego gustu przypadła Annapurna i Baccara ;:215 . Czy one pachną ? Wg mnie mają najbardziej królewską sylwetkę i te mięsiste płatki ... mniam !
Mam prośbę, może mogłabyś następnym razem 'sfocić' je z jakimś przedmiotem (np. pudełkiem zapałek itp...) w celu porównania wielkości ?

A teraz maszeruję do ;:41 i zasnę z widokiem róż pod powiekami ( i z zapachem piwonii, które stoją w wazonie ;:54 )

Obrazek Królowo róż ;:97
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Ewuniu (Daisy), może pomyliłaś, a może to inna "Aloha", a może etykietka była pomylona... :? :?: Ja mam kilka róż, które jakoś podejrzanie różnią się od opisu i zdjęć z netu... :?: :?: :?: :? Podobno pierwsze róże na młodych krzaczkach bywają często brzydsze od tych już "dorosłych" (już chyba wspominałam, że dopiero od trzeciego roku róża "daje z siebie wszystko") , ale czy mogą się dużo od nich różnić... ? :roll: :roll: :roll:

Pikusiu, Grażynko, Elżuniu, Guciu, Agniesiu, miło Was gościć! Gdybym tylko mogla zamieścić róże z zapachem, z pewnością bym to zrobiła... :D Niektóre pachną przecudownie! ;:226

Aneczko, Annapurna pachnie przecudownie! Black Baccara, nie pachnie wcale... :? Jednak, jak przed chwilą wspominałam, podobno przez pierwsze dwa lata, róże mogą być mniej piękne i pachnące niż w wieku dorosłym. Kwiaty obu tych róż były pierwszymi kwiatami jakie u mnie zakwitły, więc może jeszcze się nieco zmienią... Np. niektóre z moich nowych róż, znane z przepięknego zapachu, pachną bardzo słabo lub wręcz wcale... Ale to jest chyba normalne, dlatego mówiłam, że więcej będę mogla powiedzieć pod koniec lata (a najwięcej, za 2-3 lata! :lol: :lol: :lol: )
Jak już wcześniej mówiłam, zrobię dokładniejszą prezentacje każdej róży- po kilka zdjęć w różnych ujęciach itp. , oraz kilka slow komentarza... Zdarza się np., że pojedynczy kwiat wygląda niezbyt atrakcyjnie, ale cały krzew jest niezwykle uroczy...
W tej chwili nie mam żadnego zdjecia Black Baccary z jakimś przedmiotem, ale mam zdjęcie Annapurny (już takiej troche bardziej dojrzalej, ale ciągle cudownie pachnącej, z moją ręką). Całuski. ;:196 ;:97

Całuski dla Wszystkich! ;:196 ;:97

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”