Mój ogród dopiero powstaje
Re: Mój ogród dopiero powstaje
Witaj Igor
miło że do mnie wpadłeś. Tulipanowiec też za mną chodził jakiś czas, a że brak miejsca do sadzenia narzekać nie mogę to zagościł u mnie. Mam nadzieję, że mu się spodoba. A co do host i cierpliwości... to czasami mam wrażenie że ja i cierpliwość to wykluczające się pojęcia
Ale są symptomy poprawy 
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne zakupy Aniu poczyniłaś
Wiąz już u mnie mieszka, a kielichowiec wonny właśnie trafił do kapownika. Uwielbiam twoje zdjęcia, dajesz ich niewiele ale są w doskonałej jakości 
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
-
kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Potwierdzam- świetne foty.
Równiez myslę o zakupie tych trzech roślin, najbardziej o kielichowcu. Gdzie kupowałaś???
Równiez myslę o zakupie tych trzech roślin, najbardziej o kielichowcu. Gdzie kupowałaś???
Iwonko
jestem z zakupów bardzo zadowolona
Wiąz jest cudowny
Co pokaże kielichowiec zobaczymy
Co do pochwały zdjęć to bardzo dziękuję, ale nie wiem czy w pełni zasłużone
A co do ilości zdjęć
- u mnie nie bardzo jest co fotografować, a teraz to dominuje gruz i glina bo zaczęliśmy robić drenaż. Do zimy się zejdzie- masakra
Mariolko
dziękuję
Z zakupów jestem bardzo zadowolona. Polecam wiąz- jest cudny- fotki nie oddają jego uroku- mnie oczarował
Kielichowiec zobaczymy co pokaże
A zamawiałam na funkie.pl . To było już moje kolejne zamówienie u nich i jestem bardzo zadowolona. Sadzonki bardzo ładne, zdrowe, super zapakowane.
Stachu
bardzo dziękuję 
Mariolko
Stachu
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu gratuluję udanych zakupów , mój kielichowiec zakwitł w tym roku po raz pierwszy , ale wiąz nie przetrzymał zimy.
Pozdrawiam Zenek
Zenku
dziękuję za odwiedziny. Miałam okazję podziwiać twój kwitnący kielichowiec- dlatego też go kupiłam
No ale z tym wiązem to mnie troszeczkę podłamałeś
Podziwiałam piękny okaz u Andrzeja- amadyna. No ale to Bytom. W sumie trochę cieplej niż u mnie. Muszę poszperać- do zimy jeszcze trochę. 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu witaj.
Wspaniałe zakupy zrobiłaś.
Wiąz holenderski, tulipanowiec i kielichowiec rosną u mnie na dalekim wschodzie i wcale nie przemarzają.
Tulipanowca także kupiłam 1,5m, który zakwitł po ośmiu latach.
Kielichowiec kwitnie już dwa miesiące, ale jego zapach nie jest kwiatowy, tylko jabłkowy.
Wspaniałe zakupy zrobiłaś.
Wiąz holenderski, tulipanowiec i kielichowiec rosną u mnie na dalekim wschodzie i wcale nie przemarzają.
Tulipanowca także kupiłam 1,5m, który zakwitł po ośmiu latach.
Kielichowiec kwitnie już dwa miesiące, ale jego zapach nie jest kwiatowy, tylko jabłkowy.
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Aniu wpadłam z rewizytą. U ciebie nie tylko flora ale także bogactwo fauny. Żmii nie zazdroszczę i podziwiam za odwagę ja z pewnością bym zwiewała gdzie pieprz rośnie. U mnie to czasem bażanty zagoszczą a latem bociany. Jeszcze kilka lat temu gdy nie było wokół tak dużo domów pojawiał się sarny.
Bardzo mi się podobają początki Twojego hostowiska, fajnie skomponowany konar, będę śledziła dalsze prace.
I muszę wspomnieć o rozplenicy jest cudowna. Nie mogę się doczekać kiedy moje osiągną taki rozmiar.
Bardzo mi się podobają początki Twojego hostowiska, fajnie skomponowany konar, będę śledziła dalsze prace.
I muszę wspomnieć o rozplenicy jest cudowna. Nie mogę się doczekać kiedy moje osiągną taki rozmiar.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Tajeczko witaj, cieszę się, że mnie odwiedziłaś
Bardzo mnie pocieszyłaś z tym wiązem, bardzo bym chciała, żeby nowe nabytki zadomowiły się u mnie. Na mojego tulipanowca uwzięły się mrówki,
co posypię to tydzień spokoju i z powrotem to samo
W tym roku to po prostu masakra. A na kwitnienie poczekam osiem lat jak dobrze pójdzie no cóż- nie ma to jak ćwiczyć cierpliwość
Mój kielichowiec jeszcze nie kwitnie, ale zdziwiło mnie, że nawet korzenie mają intensywny zapach
Podobno nornice bardzo go nie lubią
Moniko bardzo się cieszę, że znalazłaś czas żeby mnie odwiedzić
Bogactwo fauny powiadasz - no tak zdecydowanie obfitsze niż flory
Choć czasami tacy goście są uciążliwi. Mam takiego zadomowionego zająca- skubaniec nie boi się wcale i nawet w południe potrafi przyjść na 'obiad'. Nawet moje psy przestały na niego reagować
Albo taka sarenka czy łoś
Ostatnio upodobały sobie nasze włości i robią sporo szkody
No ale cóż- coś za coś
Hostowisko będzie widać za ... kilka lat jak hostki podrosną
Konar mi też się bardzo podoba, a moim kotom jeszcze bardziej
Rozplenica muszę nieskromnie przyznać cudna. I właśnie zaczyna kwitnąć 
Moniko bardzo się cieszę, że znalazłaś czas żeby mnie odwiedzić
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pospacerowałam, poczytałam - ogród może i młody, ale zasoby ma coraz piękniejsze
Rozczulił mnie kot w pniaku - nie miałabym sumienia zrobic mu (kotu, znaczy) eksmisji z tego miejsca
Super zakupy poczynione - oj, będzie co podziwiać...
U mojej Sis wiąz ma się znakomicie - a u nas chyba zimniej...
Rozczulił mnie kot w pniaku - nie miałabym sumienia zrobic mu (kotu, znaczy) eksmisji z tego miejsca
Super zakupy poczynione - oj, będzie co podziwiać...
U mojej Sis wiąz ma się znakomicie - a u nas chyba zimniej...
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Aniu, ja juz wiem, ze nie tylko kielichowiec ale i wiaz koniecznie muszę nabyć jeszcze w tym miesiącu ;)
Choć kupiłam folię do mojego powstajacego oczka (zaledwie 12 m2) a już mi nie do śmiechu jeśli chodzi o finanse... A jeszcze mniej sie bedę uśmiechać jak będę musiała dokupić kamieni
No ale za to jak już będzie gotowe to się będę cieszyc, że hej!
Choć kupiłam folię do mojego powstajacego oczka (zaledwie 12 m2) a już mi nie do śmiechu jeśli chodzi o finanse... A jeszcze mniej sie bedę uśmiechać jak będę musiała dokupić kamieni
No ale za to jak już będzie gotowe to się będę cieszyc, że hej!
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Tylko czemu to nieskromnie takimi małymi literkami, aż musiałam nos przystawić do monitotra. Nie ma czego się wstydzić ona naprawdę zasługuje na pochwały To jesienne zdjecie z nią w roli głównej jest super.anka_ pisze: Rozplenica muszę nieskromnie przyznać cudna. I właśnie zaczyna kwitnąć
Pole makowe i nnie widoczki tez mi się podobają.
Pozdrawiam Monika
Ewo witam serdecznie u mnie
No cóż- zasoby powiększają się, ale jakoś giną w otchłani
Kiedy to wszystko urośnie
Co do pniaka- to zdecydowanie zostanie 'dla kotów'- od tej pory jak jest dały spokój mojej krzewuszce. Co do wiązu - bardzo się cieszę
Mariolu cieszę się że zawitałaś do mnie
Co do wiązu to dodam tylko że zdjęcia nie oddają jego uroku
A co do zakupu foli- ta ja mam do kupna 80 m2 i chyba będę musiała odłożyć to do przyszłego roku
A frajda jest, oj jest. Jak robiłam oczko miało służyć do 'robienia szumu'- (fontanna, ...) Ale dostałam w prezencie rybki. Wprawdzie przezimowały ostatnie dwie zimy, ale zdecydowanie muszę pogłębić oczko, no i powiększyć przy okazji. No ale plany są, z kasą gorzej.
Moniko
dziękuję 
Mariolu cieszę się że zawitałaś do mnie
Moniko