Mój ogród dopiero powstaje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród dopiero powstaje

Post »

Witaj Igor :wit miło że do mnie wpadłeś. Tulipanowiec też za mną chodził jakiś czas, a że brak miejsca do sadzenia narzekać nie mogę to zagościł u mnie. Mam nadzieję, że mu się spodoba. A co do host i cierpliwości... to czasami mam wrażenie że ja i cierpliwość to wykluczające się pojęcia :;230 Ale są symptomy poprawy :roll:
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Piękne zakupy Aniu poczyniłaś :shock: Wiąz już u mnie mieszka, a kielichowiec wonny właśnie trafił do kapownika. Uwielbiam twoje zdjęcia, dajesz ich niewiele ale są w doskonałej jakości ;:180
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Potwierdzam- świetne foty.
Równiez myslę o zakupie tych trzech roślin, najbardziej o kielichowcu. Gdzie kupowałaś???
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Stachu 1956

Post »

;:3 wesołego , dni pięknych .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
anka_
ZBANOWANY

Post »

Iwonko :wit jestem z zakupów bardzo zadowolona :heja Wiąz jest cudowny :tan Co pokaże kielichowiec zobaczymy :? Co do pochwały zdjęć to bardzo dziękuję, ale nie wiem czy w pełni zasłużone :oops: A co do ilości zdjęć :roll: - u mnie nie bardzo jest co fotografować, a teraz to dominuje gruz i glina bo zaczęliśmy robić drenaż. Do zimy się zejdzie- masakra :cry:

Mariolko :wit dziękuję :oops: Z zakupów jestem bardzo zadowolona. Polecam wiąz- jest cudny- fotki nie oddają jego uroku- mnie oczarował ;:167 Kielichowiec zobaczymy co pokaże :D A zamawiałam na funkie.pl . To było już moje kolejne zamówienie u nich i jestem bardzo zadowolona. Sadzonki bardzo ładne, zdrowe, super zapakowane.

Stachu :wit bardzo dziękuję ;:196
anka_
ZBANOWANY

Post »

Takie tam różności
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój wcześniejszy bezimienny nabytek ma nazwę Picea abies Waldbrund
Obrazek

A przy okazji wpadł do "koszyka" Kalina koralowa 'Compactum'
Obrazek

oraz Azalea Knap Hill Hybrid 'Golden Sunset'
Obrazek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu gratuluję udanych zakupów , mój kielichowiec zakwitł w tym roku po raz pierwszy , ale wiąz nie przetrzymał zimy.
Pozdrawiam Zenek
anka_
ZBANOWANY

Post »

Zenku :wit dziękuję za odwiedziny. Miałam okazję podziwiać twój kwitnący kielichowiec- dlatego też go kupiłam ;:224 No ale z tym wiązem to mnie troszeczkę podłamałeś :? Podziwiałam piękny okaz u Andrzeja- amadyna. No ale to Bytom. W sumie trochę cieplej niż u mnie. Muszę poszperać- do zimy jeszcze trochę. ;:24
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu witaj. :wit
Wspaniałe zakupy zrobiłaś. ;:108
Wiąz holenderski, tulipanowiec i kielichowiec rosną u mnie na dalekim wschodzie i wcale nie przemarzają.
Tulipanowca także kupiłam 1,5m, który zakwitł po ośmiu latach.
Kielichowiec kwitnie już dwa miesiące, ale jego zapach nie jest kwiatowy, tylko jabłkowy. :)
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Aniu wpadłam z rewizytą. U ciebie nie tylko flora ale także bogactwo fauny. Żmii nie zazdroszczę i podziwiam za odwagę ja z pewnością bym zwiewała gdzie pieprz rośnie. U mnie to czasem bażanty zagoszczą a latem bociany. Jeszcze kilka lat temu gdy nie było wokół tak dużo domów pojawiał się sarny.
Bardzo mi się podobają początki Twojego hostowiska, fajnie skomponowany konar, będę śledziła dalsze prace.
I muszę wspomnieć o rozplenicy jest cudowna. Nie mogę się doczekać kiedy moje osiągną taki rozmiar.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
anka_
ZBANOWANY

Post »

Tajeczko witaj, cieszę się, że mnie odwiedziłaś ;:196 Bardzo mnie pocieszyłaś z tym wiązem, bardzo bym chciała, żeby nowe nabytki zadomowiły się u mnie. Na mojego tulipanowca uwzięły się mrówki, :roll: co posypię to tydzień spokoju i z powrotem to samo :evil: W tym roku to po prostu masakra. A na kwitnienie poczekam osiem lat jak dobrze pójdzie no cóż- nie ma to jak ćwiczyć cierpliwość :lol: Mój kielichowiec jeszcze nie kwitnie, ale zdziwiło mnie, że nawet korzenie mają intensywny zapach :? Podobno nornice bardzo go nie lubią ;:224

Moniko bardzo się cieszę, że znalazłaś czas żeby mnie odwiedzić :wit Bogactwo fauny powiadasz - no tak zdecydowanie obfitsze niż flory :lol: Choć czasami tacy goście są uciążliwi. Mam takiego zadomowionego zająca- skubaniec nie boi się wcale i nawet w południe potrafi przyjść na 'obiad'. Nawet moje psy przestały na niego reagować :evil: Albo taka sarenka czy łoś :roll: Ostatnio upodobały sobie nasze włości i robią sporo szkody :( No ale cóż- coś za coś :D Hostowisko będzie widać za ... kilka lat jak hostki podrosną :roll: Konar mi też się bardzo podoba, a moim kotom jeszcze bardziej :;230 Rozplenica muszę nieskromnie przyznać cudna. I właśnie zaczyna kwitnąć :heja
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pospacerowałam, poczytałam - ogród może i młody, ale zasoby ma coraz piękniejsze ;:138 ;:138
Rozczulił mnie kot w pniaku - nie miałabym sumienia zrobic mu (kotu, znaczy) eksmisji z tego miejsca ;:7
Super zakupy poczynione - oj, będzie co podziwiać...
U mojej Sis wiąz ma się znakomicie - a u nas chyba zimniej... :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aniu, ja juz wiem, ze nie tylko kielichowiec ale i wiaz koniecznie muszę nabyć jeszcze w tym miesiącu ;)
Choć kupiłam folię do mojego powstajacego oczka (zaledwie 12 m2) a już mi nie do śmiechu jeśli chodzi o finanse... A jeszcze mniej sie bedę uśmiechać jak będę musiała dokupić kamieni :roll:
No ale za to jak już będzie gotowe to się będę cieszyc, że hej!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

anka_ pisze: Rozplenica muszę nieskromnie przyznać cudna. I właśnie zaczyna kwitnąć :heja
Tylko czemu to nieskromnie takimi małymi literkami, aż musiałam nos przystawić do monitotra. Nie ma czego się wstydzić ona naprawdę zasługuje na pochwały To jesienne zdjecie z nią w roli głównej jest super.
Pole makowe i nnie widoczki tez mi się podobają.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
anka_
ZBANOWANY

Post »

Ewo witam serdecznie u mnie :wit No cóż- zasoby powiększają się, ale jakoś giną w otchłani :lol: Kiedy to wszystko urośnie :roll: Co do pniaka- to zdecydowanie zostanie 'dla kotów'- od tej pory jak jest dały spokój mojej krzewuszce. Co do wiązu - bardzo się cieszę :D

Mariolu cieszę się że zawitałaś do mnie :wit Co do wiązu to dodam tylko że zdjęcia nie oddają jego uroku :D A co do zakupu foli- ta ja mam do kupna 80 m2 i chyba będę musiała odłożyć to do przyszłego roku :( A frajda jest, oj jest. Jak robiłam oczko miało służyć do 'robienia szumu'- (fontanna, ...) Ale dostałam w prezencie rybki. Wprawdzie przezimowały ostatnie dwie zimy, ale zdecydowanie muszę pogłębić oczko, no i powiększyć przy okazji. No ale plany są, z kasą gorzej.

Moniko :oops: dziękuję ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”