Francja znana i nieznana - EDU
Re: Francja znana i nieznana - EDU
odpowiedziałam Ci w wiadomościach prywatnych.Spójrz w górny lewy róg;profil,pomoc,wiadomości....Klikasz w wiadomości otwiera się poczta
Takim samym sposobem możesz odpowiedzieć.Pozdrawiam serdecznie.

Dzięki
ja jestem jeszcze na forum za "młody" wiec nie mogę pisać priv wiadomości. A co do wyjazdu. mam samochód wiec mogę jechać swoim, nawet jakby był ktoś chętny to zawsze w kilka osób raźniej i taniej.
podam Ci mojego e-mail
saltosky@gazeta.pl
mam nadzieje , ze nie zrobią nas w konia i odezwą sie:)
pozdrawiam
ja jestem jeszcze na forum za "młody" wiec nie mogę pisać priv wiadomości. A co do wyjazdu. mam samochód wiec mogę jechać swoim, nawet jakby był ktoś chętny to zawsze w kilka osób raźniej i taniej.
podam Ci mojego e-mail
saltosky@gazeta.pl
mam nadzieje , ze nie zrobią nas w konia i odezwą sie:)
pozdrawiam
- fela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Slyszałam (w dzienniku tv), że z powodu zimnej i deszczowej wiosny zbiory jabłek we Fr. są zdecydowanie mniejsze niż zazwyczaj. Mówi się nawet o konieczności importu.
- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Felu chyba masz racje bo na moich jabłoniach prawie nic nie ma tego roku. Gruszek tak samo, a czereśni ani jednej nie zjadłam . Znowu owoce będą drogie.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam jestem zachwycona wątkiem...wpisuję się żeby nie zgubić ..doczytałam do strony 15stej..jutro pojadę w dalszą podróż...dziękuję 

- gosia22
witajcie kobietki, strasznie długo mnie nie bylo ale nie zapomniałam o wątku ! Czasu brakuje jak u wszystkich, ale zmobilizowałam się i chce się z wami podzielić wrażeniami z moich ostatnich wakacji
Oh te słonce gdzie ono jest ?
Ogród Villandry,, w regionie o którym już pisałam Touraine miedzy Angers a Tours Piękny ogród w większości warzywny, w kształcie kwadratu każdy w innym temacie.

Zamek nad Loara Usse,
Palac i ogród Księcia Ogrodnika , należącego do prawdziwego księcia który kocha ogrod i pomidory. Ma ogród z 250 rodzajami pomidorów , barem gdzie proponują mikstury z pomidorów . Sa tez dalie, mnóstwo dalii. Byliśmy praktycznie po sezonie tak wiec większość była przekwitnięta.

Jedziemy w koncu do Aveyron !
Przejezdzamy obok wulkanow Auvergne

Entraygues-sur-Truy?re, nasz definitywny postój
Przyjechaliśmy w deszczu , ale co tam ! Juz następnego rana był upal. Region trochę przypomina region LOT, tyle ze Aveyron jest bardzie ze tak powiem suchy ? Nie wiem jak powiedzieć takie samo ale inne ?
W każdym bądź razie cudny region, w którym ludzie się doskonale bawią, maja doskonalą kuchnie, i dobre wino

Piszac o kuchni, specjalność ALIGOT , jakby puree z serem . jejku niebo w gębie !

Bardzo znane noże, marki Laguiole. Nawet chciałam sobie sprawić prezent , ale szybko mi przeszła ochota jak zobaczyłam cenę

Laguiole słynie także ze serów, pychota. Zwiedziliśmy fabrykę i kupiliśmy sery dla każdego gustu.

Piękne miasteczko Estaing , jak były prezydent

No i tyle, powiedzcie co myslicie ! Pozdrawiam serdecznie

Ogród Villandry,, w regionie o którym już pisałam Touraine miedzy Angers a Tours Piękny ogród w większości warzywny, w kształcie kwadratu każdy w innym temacie.

Zamek nad Loara Usse,

Palac i ogród Księcia Ogrodnika , należącego do prawdziwego księcia który kocha ogrod i pomidory. Ma ogród z 250 rodzajami pomidorów , barem gdzie proponują mikstury z pomidorów . Sa tez dalie, mnóstwo dalii. Byliśmy praktycznie po sezonie tak wiec większość była przekwitnięta.

Jedziemy w koncu do Aveyron !

Przejezdzamy obok wulkanow Auvergne

Entraygues-sur-Truy?re, nasz definitywny postój

Piszac o kuchni, specjalność ALIGOT , jakby puree z serem . jejku niebo w gębie !

Bardzo znane noże, marki Laguiole. Nawet chciałam sobie sprawić prezent , ale szybko mi przeszła ochota jak zobaczyłam cenę

Laguiole słynie także ze serów, pychota. Zwiedziliśmy fabrykę i kupiliśmy sery dla każdego gustu.

Piękne miasteczko Estaing , jak były prezydent

No i tyle, powiedzcie co myslicie ! Pozdrawiam serdecznie

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ach, piękna ta Francja
nic tylko zazdrościć że masz to prawie na miejscu.
Ciekawe to puree z serem to ALIGOT, choć za żółtymi serami nie przepadam ale tego bym spróbowała.
I ta krowa
z czego to ona jest zrobiona

Ciekawe to puree z serem to ALIGOT, choć za żółtymi serami nie przepadam ale tego bym spróbowała.
I ta krowa

-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Piękne miejsca, cudowna wycieczka. Chciałoby się zobaczyć na żywo, fascynujące przeżycie. Domki jak z bajki.
- gosia22
Majko, krowa zrobiona z metalu, jak wszystko w mieście Laguiole
Zauważyłaś ze na jednym zdjeciu jest nóż który wystaje z dachu ? Aligot, naprawdę pycha, spróbowałam raz zrobić ale mi nie wyszło, maja chyba jakiś swój przepis (albo ze mnie zla kucharka, hihi) Ze zwykłego sera zółtego nie wyjdzie, trzeba ser z Auvergne albo Laguiole , czosnek, śmietana , tylko produkty dietetyczne
Ciesze się ze podobały ci się fotki

Ciesze się ze podobały ci się fotki

- gosia22
Oh Grażynko , witaj
Naprawdę ciesze sie ze mogę się podzielić z wami wrażeniami.
Musze przyznać ze teraz kiedy pogoda nie dopisuje to oglądam fotki z wakacji i aż mnie ściska.
U nas było trochę śniegu , zrobiliśmy bałwana, po kilku godzinach stopniał
tylko same błoto . Byle do wiosny,
Z mężem zastanawiamy się nad przyszłymi wakacjami. Jakieś propozycje

Musze przyznać ze teraz kiedy pogoda nie dopisuje to oglądam fotki z wakacji i aż mnie ściska.
U nas było trochę śniegu , zrobiliśmy bałwana, po kilku godzinach stopniał

Z mężem zastanawiamy się nad przyszłymi wakacjami. Jakieś propozycje

-
Witaj Gosiu, witaj, czy myślisz o wakacjach w Polsce czy we Francji?
- gosia22
Chyba bardziej we Francji, do Polski nie będę mogla przyjechać na więcej niż 2tyg, tak wiec Francja ...
-
To może Pireneje, są cudowne.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ja Francji nie znam wcale i każde miejsce dla mnie będzie pełne uroku i z wielką przyjemnością pooglądam zdjęcia. Moim marzeniem są zamki nad Loarą ale pewnie już tam byliście.