Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Właśnie, Agita ma rację :) jak raz postanowiły Ci zakwitnąć to taka głupota jak przejściowy brak światła ich nie powstzyma :D
Dusia właśnie o to mi chodziło-napisałam, że zazdroszczę Pestce "możliwości podlewania ich deszczówką" ergo: sama takiej możliwości nie posiadam właśnie ze względu na jej jakość (mieszkam w Warszawie i musiałabym z godzinę czekać aż się oczyści a potem jeszcze latać po ulicy z wiadrem :lol: )
pozdrawiam,
Basia
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Dziekuje z całego serduszka dziewczynki za slowa otuchy.Ja mam wrażenie ,ze moje phalki zasneły.Mlodych korzonków tez nie wypuszczają,ale to pewnie dla tego ,ze jest zbyt sucho mimo ,ze doniczki tez stoją na dlugich tackach(podstawkach pod skrzynki kwiatowe) z mokrymm keramzytem.Od 3 dni zaczelam delikatnie je zraszać.Zawsze je zraszałam ,ale od początku listopada zapzrestałam ,bałam sie zgnilizny.Poza tym wilgotność była dosyc duza.Może to zraszanie postawi je na nogi.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Blue Monkey pisze:Właśnie, Agita ma rację :) jak raz postanowiły Ci zakwitnąć to taka głupota jak przejściowy brak światła ich nie powstzyma :D
Dusia właśnie o to mi chodziło-napisałam, że zazdroszczę Pestce "możliwości podlewania ich deszczówką" ergo: sama takiej możliwości nie posiadam właśnie ze względu na jej jakość (mieszkam w Warszawie i musiałabym z godzinę czekać aż się oczyści a potem jeszcze latać po ulicy z wiadrem :lol: )
pozdrawiam,
Basia
u mnie też jest bardzo złej jakości i dlatego jej nie używam. kranówki też bym nie mogła używać, bo jest twarda, a w przegotowanej jest kamień.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pestko,u mnie tez korzonki i listki ostatnio cos sie nie pojawiaja, ładnie rosły jesienią a teraz zastój. Ale może to nie ich pora, teraz teoretycznie powinny kwitnąć... Ja liczę na ponowne przebudzenie wiosną, czyli już niedługo! :)

A w ogóle to mam identycznego falka jak Twój wspaniały gigant, takie same liście- małe szerokie i sercowate, takie same kwiaty, ale ma normalne rozmiary i tylko jeden goły pęd, mam cichą nadzieję że może też się tak rozrośnie jak ten Twój... :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czułam, że jak wejdę w Pestkowy wątek to znajdę coś dla siebie :P ...
Dopiero, co u Bobi podziwiałam moje marzenie, a tu widzę, że nie dość , iż masz tego samego (biały z różowymi brzegami), to jeszcze posiadasz kolejny brylancik, którego poszukuję :wink:
Obrazek
No to sobie chociaż powzdycham Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGITKO gigant nie ma malych liści(może na zdjeciu tak wyglada)maja 32 cm dlugości i 18 cm szerokości(przed chwilą sprawdziłam :wink: )jeśli to ten sam gatunek to na pewno Ci sie rozkrzewi,strasznie jest na to podatny,a pędy ma ok 1m 50 cm.Moje juz staram sie naginac i plątac ,bo szkoda mi mich obcinac skoro caly czas kwitnie na końcach. NARINKO tez na takiego polowałam.No może nie doslownie,po prostu sie rozgladałam i trafilam go w NOMI.Perwszy raz w tym sklepie byłam(mam do takich marketow daleko)Nie dosć ,ze czekal na mnie to jeszcze byl w promocyjnej cenie,no i jak tu go nie zabrac do domu?Szczerze mówiąc nie tylko on tam był,było jeszcze kilka na ktore zerkałam z utęsknieniem.Zawsze tak jest w moim przypadku ,ze jak trafie na storczyki bardzo piekne to trafiaja sie wszystkie na ktore polowałam wcześniej i mam dylemat,bo finanse z gumy nie są.Albo trafiam na takie ,które mam i wychodze niezaspokojona :wink: Dawno żadnego nie kupiłam ostatnimi czasy.Zrobilam sobie postanowienie ,ze teraz będę inwestowac w doniczki dla moich pupili.Jak na zlość żadnych doniczek godnych uwagi nie znalazłam.Ciekawe czy wytrwam w tym postanowieniu kiedy zacznie sie wiosna i trafią do sklepów nowe kolory storczyków.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozkwitl mój biały pchalek ,ktory niedawno wygladał tak: Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

....a teraz wyglada takObrazek
[URL=http://g.imageshack.us/img301/bialypchalekrm7.png/1/][IMG]
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Przed kwitnieniem corka zmierzyła phalka
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomnialam dopisać ,ze rozpietość kwiatków ma 14 cm :oops: ;:92 Wygladaja na oknie jak wielkie białe motyle. ;:91
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Niesamowity :shock: ten biały, ogromny. U Ciebie Pestko rosną same giganty ;:87
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

O rany Aldonko 14 cm niesamowite :shock: spotkałam się z 11, 12 cz ale 14 :?: :shock:
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

przyznaj się jakie im dajesz sterydy?? :wink: :lol:
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Pęd długości 96cm ;:215 gratuluję :!:
Osobiście, to chyba nie byłabym zadowolona z takiej długości :oops: :?
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

,,Giganty,,mam trzy (jak już gdzieś w wątku pisałam) zółty ,bialy i biskupi.BLUE MONKEY hihi nie robie zupelnie nic nadzwyczajnego,może jedynie to ,ze kiedy korzonkow jest troche więcej niż w innych doniczkach ,przesadzam je do wiekszych.Zauwazyłam ,ze wtedy rosną im wieksze liscie dlużesze pedy i większe kwiaty.Wbrew temu co czytałam ,ze storczyki powinny miec przyciasne doniczki.Wielkość robi ogromne wrażenie,ale chyba tylko wtedy kiedy storczyk stoi na widoku w pokoju.Prawda jest taka ,ze tak długi pęd kwiatowy na oknie znajduje sie wysoko i całe piekno jest w wyżeszj partii okna.Poza tym no coś za coś,tak duże egzemplarze zajmują dla siebie wiekszą powierzchnie parapetu.Ten bialy phalek stoi obok giganta zołtego i doniczki z phalkiem ,ktory wypuścil trzy basel keiki.Nic wiecej sie na tym oknie nie zmieści.Osobiście nie przepadam za białymi kwiatami w ogóle,ale ten zrobil na mnie piorunujace wrażenie w Castoramie.Na trzech wózkach z olbrzymią ilościa storczyków,o niesamowicie bajecznych kolorach(musialam widocznie trafić na nową dostawę) stały na podlodze białe storczyki o gigantycznych kwiatach.Nie mieściły sie na stojakach wiec staly obok,widok powalał z nóg i przyćmiewał inne piekne pstrokate kwiaty.Wygladały jak sztuczne i oczywiście musiałam go mieć.Ciesze sie ,ze u mnie w domu też ma takie rozmiary i wielką chęć zwrócenia na siebie uwagi.Mma nadzieje ,ze was nie zanudzilam ta historią :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”