Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Aniu chryzantemy nadal piękne. ;:215 Mrozów nie zapowiadają, więc jeszcze się nimi pocieszymy. ;:108 Moje na schodach wnosiłam do odmu na noc w czasie przymrozków, więc nadal kwitną.
Ogród pięknie się prezentuje, ;:oj wyjątkowo ładny lisopad.
Szybkiego zakończenia remontów i słonecznych dni na prace ogrodowe. ;:196
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Powojnik kwitnący w listopadzie? Nieźle, nieźle? Robi wrażenie? Chryzantemy też ładne.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudeńko, Aniu. Po prostu cudeńko! ;:167
https://www.fotosik.pl/zdjecie/e10b3cf6c0848e79
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu ja kosiłam trawnik w piątek, gdyby ktoś z sąsiadów się zapytał co robię od razu miałam pomysł na odpowiedź, muszę do końca spalić wlaną benzynę do baku ;:7
Podobną chryzantemę https://images92.fotosik.pl/277/ade54b3879baa2be.jpg wypatrzyłam przy jednym domku w mojej wiosce, znam kobietkę więc jak ją spotkam poproszę o sadzonkę, zaproponuję w zamian wymiankę na inną odmianę. Może na to pójdzie.
Zdjęcia jak zawsze pierwsza klasa ;:215
Forum jest dla mnie inspiracją, tu się dużo nauczyłam. Jak podczytuję wątki często przypominam sobie co jeszcze mam do zrobienia.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Fakt, iglaki warto mieć bo nie zrzucają liści :lol: . Podglądam Twoje kamienie bo ja właśnie tworzę taką jedną rabatę z kamieniami i iglakami w roli głównej, może mnie czymś zainspirujesz ;:224 ?? Uwielbiam Twoje dekoracje ;:oj . Chryzantemy niezmiennie cieszą oczy, cudne są. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Rano było piękne słoneczko,Patrzyłam jak jeszcze liście brzozy złocą się w słońcu.
Pokrzątałam się w kuchni szybką zupką na obiad z myślą że potem z mężem na spacer do lasu pójdziemy.Ale póki ugotowałem to chmurki przyszły i słonko zakryły. ;:222
Deszczyk mży I nici ze spacerku wyszły. A ja leniuchuję . Mąż drzemie.A ja do komputerka usiadłam z kawą ;:40

plocczanka-Lucynko Ten powojnik to mi sprawił wielka niespodziankę.To chyba na poprawę nastroju.Bo ostatnio jakiegoś doła łapie. ;:129 Ostatnio sporo rożnych rzeczy robi się .Na remont u nas najlepszy czas jesienno zimowy.więcej czasu.
Jeszcze kilka prac ogrodowych mi zostało do zrobienia.Nawieść ziemi z kompostownika na różankę.
Dziękuję i ja pozdrawiam cieplutko. ;:196
cyma2704-Soniu Już i czas chryzantem się kończy.Jeszcze kilka kwitnie.ale już sporo przekwita.
Ale w sumie i tak trzeba się cieszyć,że w tym roku taki sezon udany, długi, piękny. ;:108
Dziękuję. remonty w wolnym czasie od pracy, to ,,, może do świat się wyrobimy :wink:
Locutus-LOKI No widzisz,jaką mi niespodziankę sprawił ten kwitnący powojnik w listopadzie. ;:333
Już tylko kilka chryzantem jest ładnych.Większość już przekwita, brazowieje.Deszcze ich kwitnienia skracają.
Ale i tak jeszcze cieszą.
Beaby-Baetko Dziękuję ;:196 Eschynantus fajny, bardzo energetyczny w kwitnieniu. I wytrzymały na zapominanie o podlewaniu. :)
korzo_m-Dorotko O to i ja jak będzie dobra pogoda, to jeszcze w miejscach gdzie trawa jest największa prze-koszę , kawałkami.
Ta biała chryzantema jest cudna.Przesadzona na wiosnę.I pienie sie rozrosła.Mam nadzieję,ze w przyszłym roku tez będzie ładnie kwitnąć.Na pewno ją obłoże skoszona trawą. bo w tym roku jej to bardzo słuzyło.
Jak masz możliwość, to pewnie zamieniaj się z ową panią. Byłabyś bliżej nie to przyjechałabyś do mnie na wymianę. :wink:
Och, dla mnie tez forum jest inspiracją.To dzięki niemu tez dużo nauczyłam. się, i wciąż uczę.Ale i duzo, nawet 60 % roślin mi przybyło. ;:173
ewelkacha88-Ewelinko Nie mam za duzo iglaków i za duzo i drzew dużych.Owocowe tylko.ale działka wcześniej była mała i inaczej trzeba było nasadzenia robić.
Och kamieni to u mnie duuużo.Jedne obrzeza tak się zaczepy. to i następne tak pociągnęłam i zaczęłam kamienie zewsząd ściągać. To takie naturalne, piękne,czy obrzeża czy dekoracje.Marzy mi się wielki kamień nad stawem.
Bardzo mnie to cieszy ,że moje dekoracje ci się podobają A kilka mam jeszcze w głowie. Może na przyszły sezon uda mi się je zrealizować. ;:219
Chryzantemki warto mieć, bo to wytrzymałe roślinki i tak bardzo ciesza jesienią jak innych kwitnień juz nie ma.
Ja jeszcze na kilka chryzantem choruje. ;:173

Obrazek
Obrazek
I ten czas chryzantem pomalutku się kończy.Ale one , niektore odmiany kwitną już od sierpnia, tych już nie ma co pokazywać.
Ale i większosć już odchodzi i żegna sezon
Obrazek
Bodziszki ładnie się podbarwiają jesienią.
Obrazek
ogród już się robi ponury... :(
Tylko tu i owdzie jakieś nikle kolory późnej jesieni.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Szkoda,że tak późno polubiłam bgerberyski.I mam małe . .A dzięki Daysy ;:196 może się trochę moja mierna kolekcja powiększy. ;:173
Te są akrat moje.ale cieszę sie,ze pera dostałam siewek i nam nadzieję ,że będą dobrze rosnąć u mnie. :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A ciemierniki nie próżnują.Już pomału szykują się do kwitnienia.
Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, u Ciebie jeszcze kolorowo ;:303 , a jesienne liście tylko dodają barw jesiennym widokom. ;:333
Masz duży ogród, toteż wcale się nie dziwię, że marzysz o powiększaniu kolekcji niektórych roślin, np. chryzantem. ;:215
Miłego i radosnego świętowania! ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, berberysy ja również bardzo cenię. Z małych mam Bagatelle ale bardzo ładną i polecaną odmianą jest też Admiration. Ciekawe jak je komponujesz na rabatach. U mnie większe rosną pojedynczo i cięte są w kulki a te malutkie Bagatelle tworzą obwódkę.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Oooo :shock: u ciebie już ciemierniki? To wygląda że mozesz mieć na jutro nawet patriotyczna rabatke :D :D bo czerwonego ci nie brakuje też.
Radosnego świętowania!!!Obrazek
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Jesień? Co tu dużo mówić?

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Aniu Hortensja w pięknych kolorach .Powojnik w kwiatach o tej porze ;:oj Chryzantemki bardzo ładne i na pewno dodają koloru.Muszę o nich pomyśleć.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

U Ciebie ciemierniki też mają pączki, Marta 64 ma już kwitnące. Pobiegłam zobaczyć co z moimi, ale jeszcze cisza, na razie liście po suszy odbiły.
U nas od rana ładna pogoda, słoneczko świeci, za to wczoraj ulewy, lało cały dzień.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ojej już ciemierniki zaczynają pączkować ;:oj tej chryzantemy kolorek czerwony śliczny ;:215
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj u mnie ciemiernik jakoś nie chce zakwitnąć a szkoda ślicznie to wygląda i tez bym chciała. Piękne kolorki u Ciebie taka kolorowa polska jesień. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Aniu, jesień u Ciebie w pięknych kolorach, a czerwona chryzantemka cudna! Upały jesienne chyba przyczyniły się do tak wczesnego kwitnienia ciemierników.
O śliwę nie musisz się martwić jeśli chodzi o mróz, byle tylko nie dobrały się do jej korzeni gryzonie.
Rabatki z iglakami pięknie się prezentują nawet bez kwiatów ;:215
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”