Długo mnie nie było ... jakoś weny na pisanie nie miałam.
Niekończące sie dni pochmurne ale bez deszczu, zimny porywisty wiatr nie zachęcał do wypraw na działkę . Wreszcie w tym tygodniu piękne słońce chos ostre powietrze ale działąmy z mężem nadrabiając zaległości.
Na początek altana otwarta kryta trzciną dostała grubsza warstwę nowej
- była dostawa i pomoc ze strony zięcia w jej ułożeniu.
Teraz już z górki bo powoli posprzątamy, jutro pierwsze koszenie trawnika i siew warzyw.
maniusika - Janeczko dziękuję,że pamiętasz o mnie
Dla Ciebie
tija - Eluś nie czułam w serduszku,że możesz być tak blisko mnie ...
Dobrze,że mam ciemierniki później kwitnące a liście i ja uwielbiam. Musze podsypać nawozu aby urosły wyższe bo wtedy piękniej się prezentują. Mam w dwóch dużych kępach i te pod jabłonią muszę częściej dokarmiać aby były dorodne.
Dla Ciebie moje ulubione sasanki
JacekP - Jacku to prawda,że inaczej podchodzi się do kwiató gdy mamy ogród przed oknami wtedy ich ścinanie do wazonu nie zawsze jest konieczne. Przez cały sezon nosze całe naręcza bo dzięki temu mam je w zasięgu wzroku.
Poniższych nie ścinam bo nie nadają się
Wilczomlecz mirtowaty i poniżej Różeniec górski
Margo2 - Gosiu skoro pszczółki dzikie to sama natura o nie dba.
Ja je troszkę oswajam i pomagam .
hala67 -Halinko to prawda... tak ogromne ilości kwitnącej cebulicy robi wrażenie. Widać jak ludzie przystają i długo sycą oczy takim widokiem.
Mam jej sporo na działce ale już pomyślałam sobie,że koniecznie zrobię wsiewkę w trawnik .
Guzikowiec chyba łatwiej się ukorzenia niz hortensje - ciekawa jestem jakie masz efekty?
Arkadius121 - Arku dzięki za wizytę , ja jakoś mniej bywam na forum bo miałąm peoblemy i to termonowe do załatwienia na teraz. Trzeba umieć wybrać z rzeczy ważnych te ważniejsze a hobby .... no cóż... przesuwa się na koniec.
Zawilce gajowe kwitnące na żółciutko mniej spotykane - dla Ciebie
Biedronka641 - Alu kochanie Ty moje witaj
Czekasz na wiosenne fotki
Prawda jest taka, że wiosna jakaś dziwna ... niby kwitną ale jakby brak tej pełni rozkwitu.
Kwiaty z pąków rozchylają sie bardzo powoli, nieśmiało jakby z obawy przed mroźnym powietrzem i szalejącymi powiewami...
Do miłego