Mój ogród - Janek, cz.2
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dla mężczyzny zawsze Janku.
A ja spieszę donieść, że mój czosnek Schuberta nie przetrzymał zimy.
Dlatego jak przekwitnie to oznacz miejsce sadzenia a jesienią dobrze zabezpiecz.
A ja spieszę donieść, że mój czosnek Schuberta nie przetrzymał zimy.
Dlatego jak przekwitnie to oznacz miejsce sadzenia a jesienią dobrze zabezpiecz.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dzięki za szybką odpowiedź
ale znając życie to długo nie przetrwa bo u mnie gryzonie to jakieś mutanty, nawet szachownice mi zjadły, która ma dośc specyficzny zapach, i niby też odstrasza 
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Czułam,że coś nie tak z tymi kwiatami,oj czułam,kiedy prosiłam o ich zdjęcie ..
Niewątpliwie jest oryginalna ale również piękna.
To doskonała odmiana ,kwitnie szybciej niż nam znana odmiana chińska czy kwiecista.... to rewelacja !
" Wisteria. Amethyst Falls ma zwartą budowę i kwitnie już w pierwszym roku po posadzeniu, co dla Witerii jest bardzo wyjątkową cechą.
Amethyst Falls kwitnie najpierw wczesną wiosną, a następnie jesienią.
Kwiaty bardzo ładnie pachną i nie dają nasion.
Wisteria ‘Amethyst Falls’ podlega w Europie wspólnotowej ochronie odmian roślin, nr EU 13434. Wymagane są oznaczenia roślin."
Żródło:www.plantipp.eu.pl
Ależ masz farta!!!!!
Janku!!!! Kiedy ją kupiłeś? Gdzie?Jeśli można wiedzieć

Niewątpliwie jest oryginalna ale również piękna.
To doskonała odmiana ,kwitnie szybciej niż nam znana odmiana chińska czy kwiecista.... to rewelacja !
" Wisteria. Amethyst Falls ma zwartą budowę i kwitnie już w pierwszym roku po posadzeniu, co dla Witerii jest bardzo wyjątkową cechą.
Amethyst Falls kwitnie najpierw wczesną wiosną, a następnie jesienią.
Kwiaty bardzo ładnie pachną i nie dają nasion.
Wisteria ‘Amethyst Falls’ podlega w Europie wspólnotowej ochronie odmian roślin, nr EU 13434. Wymagane są oznaczenia roślin."
Żródło:www.plantipp.eu.pl
Ależ masz farta!!!!!
Janku!!!! Kiedy ją kupiłeś? Gdzie?Jeśli można wiedzieć
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Janku, dzięki Twoim zdjęciom Glicynii i opisowi precyzyjnej, jak zawsze Krysi, znowu dowiedziałam się czegoś o pnączach ! Nie miałam pojęcia o tej odmianie, ale wydaje się ,że jesteś posiadaczem rarytasika
Kwiaty nieco inne, ale piękne, kwitnie tak szybko i tak obficie. Oj, gdybym jeszcze miała dla takiego cudu miejsce w ogrodzie...
- Janek
- Przyjaciel Forum

- Od: 21 paź 2006, o 13:58
- Kontakt:
Krysiu jak zwykle wybawiasz mnie z opresji
ale też jestem pierdoła mam wisterię i nie wiem jaki gatunek, a Ty ja widziałaś na zdjęciach i już od razy wszystko wiesz i znajdujesz! dzięki! mam ją 3 sezon i już jak ją kupowałem (w OBI notabene za jakąś zawrotną sumę) to jeszcze w doniczce kwitła. w zeszłym roku tak połowe tego co teraz. a późnym latem powtarza kwitnienie ale zdecydowanie mniej obficie.
Ewelinko ja mam jeden taki cud a Ty masz miliony innych!
dobrze wiesz jaki mam stosunek do Twojego ogrodu. jest dla mnie wzorem wzorów!
Sewerynie dzięki że wpadłeś i za pochwały juz biegnę do Ciebie
Ewelinko ja mam jeden taki cud a Ty masz miliony innych!
Sewerynie dzięki że wpadłeś i za pochwały juz biegnę do Ciebie
- Janek
- Przyjaciel Forum

- Od: 21 paź 2006, o 13:58
- Kontakt:
tak sobie leżę jeszcze w łóżku i patrzę za okno i chyba dziś nie wstanę, albo będę mnie wołami wyciągać. trzeci dzień z rzędu leje. i to nie pada tylko autentycznie leje i wichrzy się. ani za bardzo nic zrobić w ogrodzie a w domu też się nic nie chce jak tylko sie spojrzy za okno to wszelka ochota na cokolwiek przechodzi. a jutro się wybieram w góry i jak taka ma być pogoda to też się nie zapowoada fantastycznie. no ale trzeba myśleć pozytywnie
miłego dnia wszystkim! 
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Magdo, z Twojego opisu to wydaje mi się, że masz czosnek bułgarski zwany też sycylijskim (allium nectaroscordus). Piękna sztukamagdala pisze:A to nie mam takiego czosnku , mój jedyny to nie kula ,ale taka jakby kiść dzwonków,mam nadzieję ,ze za kilka dni będę mogła zrobić zdjęcie .
Magda.
Janku, u mnie też trzeci dzień leje i cieszyłem się, dopóki kwiaty nie zaczęły się łamać
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04