Mój ogród - Janek, cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

ach dziewczyny, miłe Wasze odwiedziny! :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dla mężczyzny zawsze Janku. :wink: :lol:
A ja spieszę donieść, że mój czosnek Schuberta nie przetrzymał zimy.
Dlatego jak przekwitnie to oznacz miejsce sadzenia a jesienią dobrze zabezpiecz.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

mój kwitł już w zeszłym roku Grażynko i przezimował bez problemu bez jakiegokolwiek zabezpieczenia, ale dzięki za wskazówkę będę zabezpieczał na wszelki wypadek :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Ja nie przepadam za czosnkami, ale ten mi przypadł do gustu, a ponadto zaczynam walke z nornicami itp. a słyszałem że on ma jakieś właściwości odstraszające:) tylko w moich okolicach go nie widziałem...ale to chyba jesienią się sadzi..??
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

owszem, jesienią jak wszystkie czosnki. ja kupiłem w internecie :) a co do właściwości odstraszających to nie mam pojęcia, choć też coś czytałem o tym gdzieś...
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

dzięki za szybką odpowiedź ;:63 ale znając życie to długo nie przetrwa bo u mnie gryzonie to jakieś mutanty, nawet szachownice mi zjadły, która ma dośc specyficzny zapach, i niby też odstrasza :roll:
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Janku, twoja nowa rabata szybko się zapełnia a glicynia super. Może jak będzie starsza to grono kwiatowe będzie większe. Jak dla mnie bomba.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Czułam,że coś nie tak z tymi kwiatami,oj czułam,kiedy prosiłam o ich zdjęcie .. :D :D
Niewątpliwie jest oryginalna ale również piękna.
To doskonała odmiana ,kwitnie szybciej niż nam znana odmiana chińska czy kwiecista.... to rewelacja !

" Wisteria. Amethyst Falls ma zwartą budowę i kwitnie już w pierwszym roku po posadzeniu, co dla Witerii jest bardzo wyjątkową cechą.
Amethyst Falls kwitnie najpierw wczesną wiosną, a następnie jesienią.
Kwiaty bardzo ładnie pachną i nie dają nasion.
Wisteria ‘Amethyst Falls’ podlega w Europie wspólnotowej ochronie odmian roślin, nr EU 13434. Wymagane są oznaczenia roślin."

Żródło:www.plantipp.eu.pl

Ależ masz farta!!!!!
Janku!!!! Kiedy ją kupiłeś? Gdzie?Jeśli można wiedzieć :oops: :roll: :D :D :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Janku, dzięki Twoim zdjęciom Glicynii i opisowi precyzyjnej, jak zawsze Krysi, znowu dowiedziałam się czegoś o pnączach ! Nie miałam pojęcia o tej odmianie, ale wydaje się ,że jesteś posiadaczem rarytasika :) Kwiaty nieco inne, ale piękne, kwitnie tak szybko i tak obficie. Oj, gdybym jeszcze miała dla takiego cudu miejsce w ogrodzie...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
SEWERYN_S
50p
50p
Od: 3 maja 2009, o 12:36

Post »

Witam. Fajna Glicynia - wreszscie kwitnie, moja jeszcze nie, ale za rok na pewno zakwitnie. Czosnek z kosmosu niesamowity. pozdr.

zapraszam na spacerek do mojego ogródka :-)
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Krysiu jak zwykle wybawiasz mnie z opresji :) ale też jestem pierdoła mam wisterię i nie wiem jaki gatunek, a Ty ja widziałaś na zdjęciach i już od razy wszystko wiesz i znajdujesz! dzięki! mam ją 3 sezon i już jak ją kupowałem (w OBI notabene za jakąś zawrotną sumę) to jeszcze w doniczce kwitła. w zeszłym roku tak połowe tego co teraz. a późnym latem powtarza kwitnienie ale zdecydowanie mniej obficie.

Ewelinko
ja mam jeden taki cud a Ty masz miliony innych! :) dobrze wiesz jaki mam stosunek do Twojego ogrodu. jest dla mnie wzorem wzorów! :)

Sewerynie dzięki że wpadłeś i za pochwały juz biegnę do Ciebie :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

tak sobie leżę jeszcze w łóżku i patrzę za okno i chyba dziś nie wstanę, albo będę mnie wołami wyciągać. trzeci dzień z rzędu leje. i to nie pada tylko autentycznie leje i wichrzy się. ani za bardzo nic zrobić w ogrodzie a w domu też się nic nie chce jak tylko sie spojrzy za okno to wszelka ochota na cokolwiek przechodzi. a jutro się wybieram w góry i jak taka ma być pogoda to też się nie zapowoada fantastycznie. no ale trzeba myśleć pozytywnie :D miłego dnia wszystkim! :D
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

magdala pisze:A to nie mam takiego czosnku , mój jedyny to nie kula ,ale taka jakby kiść dzwonków,mam nadzieję ,ze za kilka dni będę mogła zrobić zdjęcie .
Magda.
Magdo, z Twojego opisu to wydaje mi się, że masz czosnek bułgarski zwany też sycylijskim (allium nectaroscordus). Piękna sztuka :!:
Janku, u mnie też trzeci dzień leje i cieszyłem się, dopóki kwiaty nie zaczęły się łamać :?
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Tak mocno leje,że łamią się kwiaty pod naporem deszczu???? :shock:
Straszne.... nie znoszę skrajności ...a ostatnio tak bywa....
Po powrocie do domu już nie zamierzam nigdzie dziś wychodzić.... przemarzłam i przemokłam wrrrr ... a tu na przemian słońce i deszcz... :(
Janku a Ty wstałeś ?
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Janku cieszę się, że Kryśka pomogła Ci nazwać Twoją wisterię....no zobacz jaki masz rarytasik. ;:215
A o czosnkach pomyślę na jesieni :wink: .....jest przecudny.
W górach na pewno będzie słonecznie zbaczysz. :D ....miłej wycieczki życzę. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”