jakie maleństwa i mają już pączuszki
Balkony baiany
- maja79
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 maja 2011, o 17:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Balkony baiany
Baianko prześliczne Pelargonie,a Fuksje przepięknie prezentują sie w tych doniczuszkach

- __asiulka__
- 200p

- Od: 3 maja 2012, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
baiano śliczny groszek, piękne fuksje i pelargonie, aż miło zdjęcia oglądać. A nasze fuksje to rówieśniczki
Moje chyba o kilka dni starsze, jak dobrze pamiętam
Obrywałaś swoim jakieś pączki, czy to są ich pierwsze pączucie?
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ Baiana ? Oby, oby. Groszek masz naprawdę cudowny? A i Osteospermum niczego sobie?
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Ładny balkon i kwiaty ;) zapraszam do mnie :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57094
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57094
-
baiana
- 200p

- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Witajcie 
kubasia dzięki za kibicowanie pomidorkowi. Ostatnio przeżyłam chwile grozy, bo bardzo u nas wieje i prawie mi połamało tego pomidorowego krzaczora - dostał dodatkowe kijaszki do podparcia.
bananowy kocie może jeszcze Twój groszek odżyje, kto wie? ale dobrze, że chociaż kilka kwiatuszków miał. Pelargonie mam cztery, rosną w dwóch podłużnych doniczkach i chyba im dobrze u mnie
maja79 mi się też te osłonki bardzo podobają i jakoś tak wyjątkowo właśnie z fuksjami. Mam nadzieję, że uda mi się je przezimować i będą większe w przyszłym roku.
asiulka tak, nasze baby-fuksje są rówieśniczkami
jedna raz już kwitła dwoma kwiatami i teraz szykuje się drugi raz. A ta druga jeszcze nie kwitła. Nic im nie obrywałam, bo byłam za bardzo przejęta faktem, że w ogóle się ukorzeniły i rosną
Bałam się coś zepsuć. Ale zastanawiam się czy ich nie uszczykiwać troszkę, bo chciałabym żeby się rozkrzewiły...tylko nie wiem czy to dobry pomysł...jak myślisz?
Loki dzięki
też jestem wielbicielką groszków. A osteospermum mnie bardzo cieszy, bo wyglądało naprawdę marnie i po drastycznym cięciu odżyło (plus trochę nawozu i kilka ciepłych słów
)
guucio8 dziękuję bardzo za odwiedziny, ja też już u Ciebie byłam i bardzo mi się podobało
kubasia dzięki za kibicowanie pomidorkowi. Ostatnio przeżyłam chwile grozy, bo bardzo u nas wieje i prawie mi połamało tego pomidorowego krzaczora - dostał dodatkowe kijaszki do podparcia.
bananowy kocie może jeszcze Twój groszek odżyje, kto wie? ale dobrze, że chociaż kilka kwiatuszków miał. Pelargonie mam cztery, rosną w dwóch podłużnych doniczkach i chyba im dobrze u mnie
maja79 mi się też te osłonki bardzo podobają i jakoś tak wyjątkowo właśnie z fuksjami. Mam nadzieję, że uda mi się je przezimować i będą większe w przyszłym roku.
asiulka tak, nasze baby-fuksje są rówieśniczkami
Loki dzięki
guucio8 dziękuję bardzo za odwiedziny, ja też już u Ciebie byłam i bardzo mi się podobało
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- maja79

Najgorsze to to przezimowanie
tez sie o to juz martwie nie wyobrażam sobie,żebym miała moje Fuksje usmiercić
będziemy jakos razem sobie tutaj radzić,z Justynką i Moniś i cała reszta

tez sie o to juz martwie nie wyobrażam sobie,żebym miała moje Fuksje usmiercić
będziemy jakos razem sobie tutaj radzić,z Justynką i Moniś i cała reszta
-
baiana
- 200p

- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Mała fotorelacja jak rosło moje awokado 
Miałam dwie pestki, dostały swoje szklanki z wodą 11 kwietnia. Woda ponoć powinna być codziennie zmieniana, ale ja tego nie robiłam (leń), tylko dolewałam jak brakowało, a zmieniałam co jakiś czas (jak zmętniała
)

Pod koniec maja wypuściły korzonki. Niestety nie znam dokładnej daty, bo nie było mnie w domu kiedy korzonki zaczęły wyłazić. To zdjęcie było zrobione 30 maja.

Jak już były korzonki, pestki wsadziłam do doniczki z ziemią - 4 czerwca - wiem, że niektórzy wsadzają całe pestki do ziemi, ale one potem i tak wędrują na powierzchnię (tu doświadczenie ma Filigranowa27 - pisała mi, że skorupki wędrują do góry). Jedna pestka była w bardzo wysokiej szklance i miała bardzo długi korzeń, który nie mieścił się do doniczki, więc go skróciłam, ale to nie miało wpływu na późniejszy wzrost, bo rozwijała się dokładnie tak samo jak druga pestka, której korzonka nie skracałam.

Po ok. 20 dniach zaczęło wyłazić też górą
Zdjęcie robione 24 czerwca.

I później szło już dosyć szybko - 30 czerwca.

A dziś (19 lipca) ma ok. 15cm wysokości i piękne zielone liście

To tak, jakby się ktoś zastanawiał czy warto spróbować z awokado
Miałam dwie pestki, dostały swoje szklanki z wodą 11 kwietnia. Woda ponoć powinna być codziennie zmieniana, ale ja tego nie robiłam (leń), tylko dolewałam jak brakowało, a zmieniałam co jakiś czas (jak zmętniała

Pod koniec maja wypuściły korzonki. Niestety nie znam dokładnej daty, bo nie było mnie w domu kiedy korzonki zaczęły wyłazić. To zdjęcie było zrobione 30 maja.

Jak już były korzonki, pestki wsadziłam do doniczki z ziemią - 4 czerwca - wiem, że niektórzy wsadzają całe pestki do ziemi, ale one potem i tak wędrują na powierzchnię (tu doświadczenie ma Filigranowa27 - pisała mi, że skorupki wędrują do góry). Jedna pestka była w bardzo wysokiej szklance i miała bardzo długi korzeń, który nie mieścił się do doniczki, więc go skróciłam, ale to nie miało wpływu na późniejszy wzrost, bo rozwijała się dokładnie tak samo jak druga pestka, której korzonka nie skracałam.

Po ok. 20 dniach zaczęło wyłazić też górą

I później szło już dosyć szybko - 30 czerwca.

A dziś (19 lipca) ma ok. 15cm wysokości i piękne zielone liście

To tak, jakby się ktoś zastanawiał czy warto spróbować z awokado
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- maja79

świetnie 
- __asiulka__
- 200p

- Od: 3 maja 2012, o 21:45
Myślę, że warto uszczknąć na próbę choć jedną roślinkę, bo Twoje, podobnie jaki i moje są takimi prostymi, pojedynczymi badylkamibaiana pisze: Bałam się coś zepsuć. Ale zastanawiam się czy ich nie uszczykiwać troszkę, bo chciałabym żeby się rozkrzewiły...tylko nie wiem czy to dobry pomysł...jak myślisz?
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Baiano - fajne to awokado, gratuluję takiego sukcesu
moje fuksje były łamane przez wiatr, psa, babcię i zaczeły się puszczać jak głupie z nowymi odrościkami także polecam uszczykiwanie wierzchołków żeby się ładnie rozkrzewiły. Zresztą jak sadzonki do mnie przyszły po koniec kwietnia to je uszczykiwałam dwa razy. Żałuje nawet że nie pilnowałam ich bardziej bo dwa krzaczki mam zupełnie bezkształtne ze sterczącymi długimi gałązkami a trzy o fajnym bardziej zwartym pokroju.
moje fuksje były łamane przez wiatr, psa, babcię i zaczeły się puszczać jak głupie z nowymi odrościkami także polecam uszczykiwanie wierzchołków żeby się ładnie rozkrzewiły. Zresztą jak sadzonki do mnie przyszły po koniec kwietnia to je uszczykiwałam dwa razy. Żałuje nawet że nie pilnowałam ich bardziej bo dwa krzaczki mam zupełnie bezkształtne ze sterczącymi długimi gałązkami a trzy o fajnym bardziej zwartym pokroju.
- kubasia

- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Fantastyczne awokado
cierpliwi zawsze doczekają efektów 
Balkoniki prezentują się super -sporo miejsca na nich masz takze szalej kobito
W domu na parapetach tez masz jakies zielone? to pokazuj pokazuj
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Groszki są the best. A awokado niesamowite. 
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Baiano, zacznę od mocno spóźnionych, ale z serca płynących gratulacji. Córunia jak z obrazka.
Fuksje w tych ażurowych doniczkach wyglądają świetnie, wiem, ze już to pisałam, ale po prostu nie mogę się napatrzeć na te doniczki. Większa fuksja jest chyba z tej samej odmiany, jaką ja mam.
Groszek uroczy, warto było czekać.
Fuksje w tych ażurowych doniczkach wyglądają świetnie, wiem, ze już to pisałam, ale po prostu nie mogę się napatrzeć na te doniczki. Większa fuksja jest chyba z tej samej odmiany, jaką ja mam.
Groszek uroczy, warto było czekać.
- kubasia

- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Czekam na aktualne zdjęcia pomidorka
czuję się z nim emocjonalnie związana