Moje początki - giga45
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- coccinella
- 1000p

- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
No tak, to ja tu szaleję ze szmatą po domu a wszyscy inny robią to, co się i dla ducha należy - kupują cudeńka. Piękne trzy okazy kupiłaś. Mnie właśnie jakiś czas temu Julka zaraziła zamiłowaniem do Hebe ( ona ma, a ja nie
) i zawsze jak do niej przyjeżdżam to oko nim cieszę. Ten Twój też jest śliczny. Widzę, że kupiłaś pierisa. Ja właśnie miałam na forum pytać ..... ( tylko, że ja mam tą odmianę, co ma czerwone listki, te nowe które wypuszcza ), ale ........ pytam: bo ten mój mi tak ostatnio dość poszedł w górę i chciałabym, żeby się trochę wziął na boki, a nie na wysokość i nie wiem, czy zasada przycięcia mu końcówek zadziała, żeby się bardziej rozkrzewił. No i w ogóle, szkoda mi tych pięknych czerwonych listków .... poradź, proszę co robić?
Witaj Giguś fajne zakupy niech ci zdrowo rosną
miałam kiedyś tego niecierpka jest bardzo ładny
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
- violetta
- 500p

- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Poczytałam zaległości i....
przykro mi z powodu twojej wody, koniecznie trzeba coś z tym zrobić, szkoda żeby była niezdatna nawet do podlewania.
Krateczka pod wiciokrzew bardzo profesjonalnie zrobiona. Gratulacje za takie uzdolnienia.
I zakupiki udane, bardzo ładne rośłinki. Jodłę koreańską mam i jestem z niej bardzo zadowolona. Już w drugim roku miała u mnie małe szyszeczki.
przykro mi z powodu twojej wody, koniecznie trzeba coś z tym zrobić, szkoda żeby była niezdatna nawet do podlewania.
Krateczka pod wiciokrzew bardzo profesjonalnie zrobiona. Gratulacje za takie uzdolnienia.
I zakupiki udane, bardzo ładne rośłinki. Jodłę koreańską mam i jestem z niej bardzo zadowolona. Już w drugim roku miała u mnie małe szyszeczki.
- giga45

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Ale żeście kochani mnie zaskoczyli. Tyle wiadomości i porad a ja nic. Oczywiście że dopiero przytargałam sie z działki i od razu do Was piszę.
Iwoniu za chłodno na basen pracowałam nad nową rabatą. I nie wiem co obok zakupowych roślinek wsadzić
Kasieńko zupełnie nie znam sie na pierisach kupiłam bo widziałam na forum jaka to piękna roslinka- nie mnie pytaj;
Ewuniu ,żebys mi powiedziała, ktory to ten dziwaczek?
Anulko i Krysiui bardzo Wam dziękuje za radę zbiorę nasionka bo mi sie ten kwiatek podoba
Grażynko taka jestem jak mam cos pod ręka to robie i taka wyszła drabinusia
Haniu 1 ni jak nie mogłam przejść obojętnie obok tej pani i tak jakoś wyszło a kwiatki pokazuje jakie po prostu mam
Krzysiu jak fajnie ze zawitałes miniaturki kupiłam w maju po 2zł w Auchan i takie sobie rosną
Haniu 55 Tobie dziekuje za identyfikacje choinki, przeraziłaś mnie wysokością jałowca.
Asiulka widzisz nie mogę to mnie pożera i uzależnia dzięki forum
Julcia to jak Ty masz u siebie takie maluchy i nic to i ja będę czekać w nieskończoność ale na pewno urosną
Dziekuje wszystkim za wizytke i miłe i pomocne słowa. Porobiłam dzis nowe fotki ale na syna kompie nie chcą sie pomniejszyc aby fotosik je przyjął
Iwoniu za chłodno na basen pracowałam nad nową rabatą. I nie wiem co obok zakupowych roślinek wsadzić
Kasieńko zupełnie nie znam sie na pierisach kupiłam bo widziałam na forum jaka to piękna roslinka- nie mnie pytaj;
Ewuniu ,żebys mi powiedziała, ktory to ten dziwaczek?
Anulko i Krysiui bardzo Wam dziękuje za radę zbiorę nasionka bo mi sie ten kwiatek podoba
Grażynko taka jestem jak mam cos pod ręka to robie i taka wyszła drabinusia
Haniu 1 ni jak nie mogłam przejść obojętnie obok tej pani i tak jakoś wyszło a kwiatki pokazuje jakie po prostu mam
Krzysiu jak fajnie ze zawitałes miniaturki kupiłam w maju po 2zł w Auchan i takie sobie rosną
Haniu 55 Tobie dziekuje za identyfikacje choinki, przeraziłaś mnie wysokością jałowca.
Asiulka widzisz nie mogę to mnie pożera i uzależnia dzięki forum
Julcia to jak Ty masz u siebie takie maluchy i nic to i ja będę czekać w nieskończoność ale na pewno urosną
Dziekuje wszystkim za wizytke i miłe i pomocne słowa. Porobiłam dzis nowe fotki ale na syna kompie nie chcą sie pomniejszyc aby fotosik je przyjął
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt:
Jeśli chodzi o pieris - to nie ma sprawy, dowiem się od sąsiadki, tylko do niej muszę zajść. A w związku z tym, że nie ma Ewy ( nie chciałabym się wychylać przed orkiestrę ) - dziwaczka pokazałaś w poście z dn. 18.07 godz. 21:57 na zdjęciu nr 3. Ten dziwaczek to jest taki właśnie dziwny kwiatek. Ma takie śliczne dzwonkowate kwiatki, które otwierają się dopiero wieczorem, a rano się zamykają. Zaletą dziwaczka jest to, że jak na wszystkich "reklamach" tego kwiatka głoszą - ma właściwości fluorescencyjne - choć powiem szczerze, że choć dziwaczka mam już 4 rok-nigdy tego nie zauważyłam. Poza tym, jak dziwaczkowi przekwitnie kwiatek, to te małe ziarenko po nim wpada do ziemi i tworzy nowe kwiatki, które zakwitną Ci w przyszłym roku. A dzisiaj nawet czytałam na forum, że korzeń dziwaczka można po całkowitym przekwitnięciu kwiatów zachować na zimę i że podobno z tego korzenia te kwiatki są bardziej okazałe.