Moje początki - giga45

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu ale zaszalałaś,tyle zakupów i takie fajne.Bardzo kolorowo jest u ciebie,taka różnorodność kwiatów a cukinia taka wielka ci urosła ,może zaprosisz na pene :lol:
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Co te szkółki roślin ozdobnych zrobiłyby bez Nas. Te zakupy to jest nałóg. Ja na razie mam przerwę bo już za dużo kupiłem ale dalej kombinuję co by tu jeszcze dokupić :lol: A Twoje zakupy są super szczególnie pieris :D
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Gosiu - nie wiedziałam, że taka fachura z ciebie :shock: Fajną drabinkę zmajstrowałaś. Może pójdę w Twoje ślady i też coś popróbuję...

Pozdrawiam cieplutko,
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

giga45 pisze: na 3 zdjeciu nie wiem jak się nazywa Obrazek

Giguś :D ta roślinka to chyba niecierpek balsamina. Miałam takie w poprzednich latach :D Pięknie i długo kwitną i szkoda tylko, że są jednoroczne :wink: Zbierz nasionka i wysiej na drugi rok ... :D bo warto
Datura jednoroczna ma trochę inne liście ... moja datura jednoroczna wygląda tak:
Obrazek
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

no tak... Gosia pewnie
Obrazek
i jej nie ma...
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
kaśka_
200p
200p
Od: 16 lip 2008, o 12:36

Post »

No tak, to ja tu szaleję ze szmatą po domu a wszyscy inny robią to, co się i dla ducha należy - kupują cudeńka. Piękne trzy okazy kupiłaś. Mnie właśnie jakiś czas temu Julka zaraziła zamiłowaniem do Hebe ( ona ma, a ja nie :evil: ) i zawsze jak do niej przyjeżdżam to oko nim cieszę. Ten Twój też jest śliczny. Widzę, że kupiłaś pierisa. Ja właśnie miałam na forum pytać ..... ( tylko, że ja mam tą odmianę, co ma czerwone listki, te nowe które wypuszcza ), ale ........ pytam: bo ten mój mi tak ostatnio dość poszedł w górę i chciałabym, żeby się trochę wziął na boki, a nie na wysokość i nie wiem, czy zasada przycięcia mu końcówek zadziała, żeby się bardziej rozkrzewił. No i w ogóle, szkoda mi tych pięknych czerwonych listków .... poradź, proszę co robić?
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Witaj Giguś fajne zakupy niech ci zdrowo rosną :lol: miałam kiedyś tego niecierpka jest bardzo ładny
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Poczytałam zaległości i....
przykro mi z powodu twojej wody, koniecznie trzeba coś z tym zrobić, szkoda żeby była niezdatna nawet do podlewania.
Krateczka pod wiciokrzew bardzo profesjonalnie zrobiona. Gratulacje za takie uzdolnienia.
I zakupiki udane, bardzo ładne rośłinki. Jodłę koreańską mam i jestem z niej bardzo zadowolona. Już w drugim roku miała u mnie małe szyszeczki.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Ale żeście kochani mnie zaskoczyli. Tyle wiadomości i porad a ja nic. Oczywiście że dopiero przytargałam sie z działki i od razu do Was piszę.
Iwoniu za chłodno na basen pracowałam nad nową rabatą. I nie wiem co obok zakupowych roślinek wsadzić
Kasieńko zupełnie nie znam sie na pierisach kupiłam bo widziałam na forum jaka to piękna roslinka- nie mnie pytaj;
Ewuniu ,żebys mi powiedziała, ktory to ten dziwaczek?
Anulko i Krysiui bardzo Wam dziękuje za radę zbiorę nasionka bo mi sie ten kwiatek podoba
Grażynko taka jestem jak mam cos pod ręka to robie i taka wyszła drabinusia
Haniu 1 ni jak nie mogłam przejść obojętnie obok tej pani i tak jakoś wyszło a kwiatki pokazuje jakie po prostu mam
Krzysiu jak fajnie ze zawitałes miniaturki kupiłam w maju po 2zł w Auchan i takie sobie rosną
Haniu 55 Tobie dziekuje za identyfikacje choinki, przeraziłaś mnie wysokością jałowca.
Asiulka widzisz nie mogę to mnie pożera i uzależnia dzięki forum
Julcia to jak Ty masz u siebie takie maluchy i nic to i ja będę czekać w nieskończoność ale na pewno urosną
Dziekuje wszystkim za wizytke i miłe i pomocne słowa. Porobiłam dzis nowe fotki ale na syna kompie nie chcą sie pomniejszyc aby fotosik je przyjął
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Za dwa złote były :shock: :!: :shock: To ja bym je też kupił. Warto było :!: :)
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

giga45 pisze: Obrazek
Gosiu, co to za kwiatek? :)
Wcale, a wcale nie dziwię się, że nie mogłaś przejść obojętnie koło pani z sadzonkami :P
Zakupy jak najbardziej udane :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

moj pierwszy kwitnący mieczyk
Obrazek
byle jakie cynie
sorka ale nie mam cierpliwości do syna kompa
jutro wkleje resztę

Obrazek
Moje Gigulinki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu 76 ja zupełnie nie mam pojęcia o nazwach wklejam to co u mnie rośnie musisz zasięgnąć porady bardziej fachowych dam jak np. Karo lub Hanka55
Przykro że nie umiem Ci pomoc
Moje Gigulinki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani nie mam nerwow jutro sie odezwę dziękuje Wam wszystkim i sorka bądźcie wyrozumiali :oops: :cry: :P :lol: :roll:
Moje Gigulinki
kaśka_
200p
200p
Od: 16 lip 2008, o 12:36

Post »

Jeśli chodzi o pieris - to nie ma sprawy, dowiem się od sąsiadki, tylko do niej muszę zajść. A w związku z tym, że nie ma Ewy ( nie chciałabym się wychylać przed orkiestrę ) - dziwaczka pokazałaś w poście z dn. 18.07 godz. 21:57 na zdjęciu nr 3. Ten dziwaczek to jest taki właśnie dziwny kwiatek. Ma takie śliczne dzwonkowate kwiatki, które otwierają się dopiero wieczorem, a rano się zamykają. Zaletą dziwaczka jest to, że jak na wszystkich "reklamach" tego kwiatka głoszą - ma właściwości fluorescencyjne - choć powiem szczerze, że choć dziwaczka mam już 4 rok-nigdy tego nie zauważyłam. Poza tym, jak dziwaczkowi przekwitnie kwiatek, to te małe ziarenko po nim wpada do ziemi i tworzy nowe kwiatki, które zakwitną Ci w przyszłym roku. A dzisiaj nawet czytałam na forum, że korzeń dziwaczka można po całkowitym przekwitnięciu kwiatów zachować na zimę i że podobno z tego korzenia te kwiatki są bardziej okazałe.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”