Oj , szkoda ,że ta moja róża to nie jest Reine des Violettes .A tak ją chciałam
O włąsnie mi Basia odpowiedziała.Jedak kupowałayśmy w tej samej szkółce.I wychodzi nan to,że mam Doktorka.
powojnik Etoile Violette

plocczanka-Lucynko W ten sposób prowadzony milin dużo mniej miejsca zajmuje .A lubię go..I chciałam go mieć w ogrodzie.Potem jeszcze milina pokaże jak się rozwija , jego wygląd .
Lucynko przesadż go , i poprowadż inaczej.Nie wywalaj , szkoda go.
Dziękujuę, dziękuję za miłe słowa.
powojnik 'Innocent Blush

kropelka-Mariolu; korzo_m-Dorotko To muszą być mocne rury, czy pal.Bo inaczej przewróci się z rośliną.Ja mój po 3 lastach już wymieniałam, bo poleciał.Pierwotnie był wbity w ziemię.Teraz go mąż zacenetował..U mnie nigdzie przez takie prowadzenie się nie rozchodzi.
Dziękuję ci bardzo za miłe słowa.W koszu już drugi rok jakieś rośliny sadzę .
Clematis Carnaby

Olu2310 Witaj w moich progach
NN ?? mam podejrzenia czy to clematis Solidarność czy Westerplatte ????

Maska-Marysiu Widzisz, jak się okazało,że Basia też ma Reine des Violettes i też pomyloną.To Souvenir du Dr Jamain.Oj może być, bo jej nie mam.Ale tamtej dalej się chce.I widzisz w szkółce.Wszystkie zgodne.Tylko ta jedna.
Naważniejsze ,że kupiłliśmy z tyłu i już nik nam nie wykupi,i nikt nie będzie się plątał.A zobaczymy jak nam pójdzie jej zagospodarowanie,To dalszy temat. . Dziękuję za miłe słowa.
April-Jolu; clem3-Małgosiu Ja też nie lubię pomyłęk.Czyli naprawdę wychodzo,że nie mam Raine des Violettes a Souvenir du Dr Jamain. nie miałam jej,To już może być.
W ten sposób jak pisałam Miln jest kontrolowany ale i dużo mniej miejsca zajmuję.Zobaczysz póżniej jak ładnie wyglada.Taki parasol.
Hortensja Dębolistna jest piękna, i duże liście wiosną szybko wypuszcza, a na jesieni jeszcze dodatkowe dekoracje kolorów.
powojnik Minister

apus-Basiu Dziękuję ci kochana. gdyby nie ty myśłałamże mam taką Reine des Violettes a tu trafiła się Souvenir du Dr Jamain, tak ??I widzisz w tej samej szkółce kupowałśmy,Wszystko jasne.A będziesz dalej kupowała Reine des Violettes ?
Ja chyba jeszcze raz zaryzykuje i na jesieni ją dokupię.Mam jeszcze ochotę na Cesar.
tarasowe bukieciki dla waś