Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

ewelkacha88-Ewelinko To powojnik Etoile Violette jeden z pierwszych , który kupiłam i nie zawodnie rośnie i obficie kwitnie od kilku lat.
Oj , szkoda ,że ta moja róża to nie jest Reine des Violettes .A tak ją chciałam ;:145 To co mam teraz ??
O włąsnie mi Basia odpowiedziała.Jedak kupowałayśmy w tej samej szkółce.I wychodzi nan to,że mam Doktorka. :D

powojnik Etoile Violette
Obrazek
Obrazek
plocczanka-Lucynko W ten sposób prowadzony milin dużo mniej miejsca zajmuje .A lubię go..I chciałam go mieć w ogrodzie.Potem jeszcze milina pokaże jak się rozwija , jego wygląd . :)
Lucynko przesadż go , i poprowadż inaczej.Nie wywalaj , szkoda go.
Dziękujuę, dziękuję za miłe słowa. ;:196

powojnik 'Innocent Blush
Obrazek
kropelka-Mariolu; korzo_m-Dorotko To muszą być mocne rury, czy pal.Bo inaczej przewróci się z rośliną.Ja mój po 3 lastach już wymieniałam, bo poleciał.Pierwotnie był wbity w ziemię.Teraz go mąż zacenetował..U mnie nigdzie przez takie prowadzenie się nie rozchodzi.
Dziękuję ci bardzo za miłe słowa.W koszu już drugi rok jakieś rośliny sadzę . ;:196

Clematis Carnaby
Obrazek
Olu2310 Witaj w moich progach ;:196 .Ale nic się nie stało.Myśłałam,że może się obraziłąś,że nie chcesz do mnie zajrzeć.Ale l;epiej póżno niż wcale.

NN ?? mam podejrzenia czy to clematis Solidarność czy Westerplatte ????
Obrazek

Maska-Marysiu Widzisz, jak się okazało,że Basia też ma Reine des Violettes i też pomyloną.To Souvenir du Dr Jamain.Oj może być, bo jej nie mam.Ale tamtej dalej się chce.I widzisz w szkółce.Wszystkie zgodne.Tylko ta jedna.
Naważniejsze ,że kupiłliśmy z tyłu i już nik nam nie wykupi,i nikt nie będzie się plątał.A zobaczymy jak nam pójdzie jej zagospodarowanie,To dalszy temat. . Dziękuję za miłe słowa. :wink:
April-Jolu; clem3-Małgosiu Ja też nie lubię pomyłęk.Czyli naprawdę wychodzo,że nie mam Raine des Violettes a Souvenir du Dr Jamain. nie miałam jej,To już może być.
W ten sposób jak pisałam Miln jest kontrolowany ale i dużo mniej miejsca zajmuję.Zobaczysz póżniej jak ładnie wyglada.Taki parasol. ;:108
Hortensja Dębolistna jest piękna, i duże liście wiosną szybko wypuszcza, a na jesieni jeszcze dodatkowe dekoracje kolorów. :D

powojnik Minister
Obrazek
Obrazek
Obrazek

apus-Basiu Dziękuję ci kochana. gdyby nie ty myśłałamże mam taką Reine des Violettes a tu trafiła się Souvenir du Dr Jamain, tak ??I widzisz w tej samej szkółce kupowałśmy,Wszystko jasne.A będziesz dalej kupowała Reine des Violettes ?
Ja chyba jeszcze raz zaryzykuje i na jesieni ją dokupię.Mam jeszcze ochotę na Cesar. :D

tarasowe bukieciki dla waś ;:173

Obrazek
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,cudownie masz w ogrodzie ,ciągle chce się tu być a Fiona jak pomnik siedzi wśród kwiatów ,tyle klematisów już u ciebie kwitnie jakież one dostojne ,u mnie też padało ,ale już dzisiaj prawie sucho ,znowu będzie podlewanie ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, to może kup w innej szkółce, bo tam może być cała parta pomylona i znowu będziesz miała doktorka.
Ja póki co nie będę kupować Reine des Violettes, ani w ogóle... na razie dałam sobie na wstrzymanie z różami w ogóle. ;:333
Cesar też śliczna...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koziorozec-Martuś Ja od razu w piątek zmykam na Dębowy i jestem do poniedziałku.Ai na tygodniu popołudniu jadę i i stamtąd do pracy na drugi dzień rano.
Wszystkie clematisy jeszcze nie kwitną u mnie.Nie wiem też czy wszystkie młode zakwitną.
U mnie już po owym deszczu nie ma śladu, znowu czeka i mnie podlewanie. :roll:
apus-Basiu Masz rację,różę warto kupić ową róże w w innej szkółce :wink: Jeden doktorek już mi wystarczy,Jeszcze raz dzięki ,że zauweażyłaś i podałaś mi właściwą nazwę tej róży. :)
Na Cesar zachorowałam ;:7

Obrazek
Obrazek

Róża Augusta Luise
Obrazek
Souvenir du Dr Jamain
Obrazek
Róża Chippendale
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Róża Leonardo da Vinci
Obrazek
Obrazek
Róża Rhapsody in Blue
Obrazek
Róża Flammentanz
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny różany spektakl ;:167
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, drobnostka, bo u mnie taka sama pomyłka i pewnie bym o tym nie wiedziała, gdyby mi dziewczyny nie podpowiedziały, że to jednak nie Reine... ;:333
Chippendale jest cudowna! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu masz przepiękne powojniki, żałuję, że u mnie zasadniczo mało który raczy rosnąć.

Bardzo eleganckie to hostowisko pod ciemnym płotem.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Aniu -jak się nazywa pnąca czerwona róża przy pergoli ? Moja Augusta zaczyna przekwitać, uważam jej kwiaty za jedne z najpięknieszych.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu ta róża na pergoli boska ;:167
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Co to za różyczka? Jak pucharek lodów waniliowych ;:oj
Obrazek

Nareszcie będziesz wiedzieć, jak kwitnie Twoja dębolistna ;:63
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Shire-Moniś O tak . róże mają w sobie coś niepowtarzalnego.Nic dziwnego ,że nazywają je królowymi kwiatów.Bo mają w sobie arystokratyczne piękne :D

Obrazek

apus-Basiu To dobrze byś na forum.Wiemy co mamy.A jak nie wiem to mam powiedzą ;:173
Chippendale to jedna z moich ulubienic różanych :)

Pełnik chiński , niewielki jeszcze , bo kupiony parę dni temu jako europejski.Ale dzięki zaglądaniu do was, już wiem ,że to chiński..Czyli wyższy i pomarańczowy :D
Obrazek
Obrazek

silvarerum-Sylwio Trochę clemków u mnie jest.Ale też różnie rosną.Kilka pięknie.Kilka średnio.A kil;ka słabo. :roll:
Hosty mam posadzone pod dwiema ścianami domku i pod winogronem , a raczej obok :D
Augustę też lubię.Za jej kwiaty, kolor, i zapach ;:167

Goździki, .Zawsze były w moim rodzinnym ogrodzie.Zawsze je lubiłam.I są w moim ogrodzie.Tylko miejsca czasami dla nich zmieniam.
Na jesieni też wysieję trochę między róże :)
Obrazek
Obrazek

ewka36jj-Ewuś Witaj.Zamieściłąm nazwę nad zdjęciem. Ta róża przy pergoli to Flammentanz.
Obrazek
Obrazek
Kasiu100780 Róża Flammentanz, jedna z pierwszych jakie zagościły w moim ogrodzie.
Naprawdę cudnie kwitnie.To jest jedna róża.Szkoda tytko ,że nie powtarza kwitnienia.Ale i tak jest śliczna. ;:173

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Iwonko1 Niestety nie znam nazwy owej rózy.Fajnie ją nazwałaś, jak pucharek lodów waniliowych :)
Tą Dębolistna podglądam co raz.Fajnie,że w końcu mogę to robić i widzieć jej kwiaty. ;:138

Obrazek
Gailardia
Obrazek
Obrazek
Następna lilia zakwitła :tan
Obrazek
Co to mam ?Nie mam pojęcia dobra roślinka, czy nie ??
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aniu ta żółta nn roślina to dziewanna pospolita...Mijam jej łany w drodze na działkę w przydrożnych trawach. ;:108
Ogrodowy foto - pokaz ;:333
Miłego dnia!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Dzięki za imię powojnika, bardzo ładny i kiedyś mus zakupić ;:333 . Masz sporo róż i powojników ;:333 . Bardzo ładnie Ci rosną ;:108 . To wszystko okraszone sporą ilością różnorodnych bylin i krzewów ;:333 . Bardzo fajnie tam u Ciebie ;:138 . Róża na pergoli przepięknie kwitnie tylko mogłaby być różowa ;:306 . Tego roku bardzo spodobały mi się goździki i chyba trzeba wysiać ;:108 . Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, piękną działeczkę posiadasz. Taką zadbaną i baaardzooo kwiecistą. ;:138 ;:138
A najpiękniej kwitną różyczki ;:63 ;:63 ;:63 , a najśliczniej pachną goździczki. ;:63 ;:63 ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”