Acropolis bardzo interesująca i cieszę się, że ją sobie zamówiłam
Ogródek Gosi cz.11
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz.11
Widać, e sucho, ale z tego co słyszałam jest nadzieja na tydzień z deszczem 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie wreszcie pada
drugi dzień.
Ja linię kroplującą też muszę dokupić. Właśnie tam gdzie szałwia to jej jeszcze nie mam. No nie zdążyłam ze wszystkim
A podlewanie to często porażka, to co Julek mówi, leje się i często tylko szkodzi bo woda za zimna. Muszę sobie znaleźć miejscówkę na beczkę na wodę. I w skrajnych przypadkach, co cenniejsze traktować taką wodą.
A jarzmianka to chyba już jej czas że przekwita... Moja nie bo dopiero zakupiona, więc odpowiednio utrzymywana. Zresztą mam tylko dwie sadzonki, na próbę
Ja linię kroplującą też muszę dokupić. Właśnie tam gdzie szałwia to jej jeszcze nie mam. No nie zdążyłam ze wszystkim
A podlewanie to często porażka, to co Julek mówi, leje się i często tylko szkodzi bo woda za zimna. Muszę sobie znaleźć miejscówkę na beczkę na wodę. I w skrajnych przypadkach, co cenniejsze traktować taką wodą.
A jarzmianka to chyba już jej czas że przekwita... Moja nie bo dopiero zakupiona, więc odpowiednio utrzymywana. Zresztą mam tylko dwie sadzonki, na próbę
Gosia, bardzo ładna ta kompozycja z rozchodnikiem i werbeną 
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Asiu, ja już się niczemu nie dziwię, bo u Was niektóre są zdrowiuteńkie, a u mnie te same łyse. Chyba wszystko zalezy od tego czy im miejsce przypasuje i jaka była sadzonka. Innego wytłumaczenia nie ma
Martuś, ogród obudził sie po upalnym lecie. Teraz faktycznie wygląda najbardziej kolorowo, a raczej biało. I pomysleć, że tego koloru kiedyś prawie w ogóle u mnie nie było
Martuś, ogród obudził sie po upalnym lecie. Teraz faktycznie wygląda najbardziej kolorowo, a raczej biało. I pomysleć, że tego koloru kiedyś prawie w ogóle u mnie nie było
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Mnie werbena tez sie podoba ale u mnie na takie rozpychajace sie chabazie miejsca niestety nie ma.
Jak juz sie przestalam zastanawiac, dlaczego u mnie niektore choruja a u innych nie - jakos tak odniesienia do tego wszystkiego nie ma
Jak juz sie przestalam zastanawiac, dlaczego u mnie niektore choruja a u innych nie - jakos tak odniesienia do tego wszystkiego nie ma
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, sucho, ale na trawnik nie patrz, bo tam go prawie nie ma. W poniedziałek będę przeprowadzała z m. poważną rozmowę nad rozpoczęciem wymiany trawnika. Różnimy się co do zakupu ziemi. Ja chcę tylko zrandapować, przelecieć glebogryzarką i posiac trawę, a m. chciałby dowieźć lepszej ziemi. A to kosztuje i w dodatku takowej u nas brak.
Jolu, ja się jeszcze nie zabrałam za linie kroplujące. Ciekawe, czy można takie rzeczy zimą kupować. Ja myślałam też o podstawieniu beczki pod rynny.
Nie tylko u Ciebie jarzmianka jeszcze kwitnie
Aniu, dziękuję
Jula, ale werbena wcale sie nie rozpycha. Ona jest bardzo filigranowa. Ma same patyki i tylko na końcach wachlarzyki kwiatów. To co u mnie widac, to kilkanaście roślin rosnących obok siebie.

Jolu, ja się jeszcze nie zabrałam za linie kroplujące. Ciekawe, czy można takie rzeczy zimą kupować. Ja myślałam też o podstawieniu beczki pod rynny.
Nie tylko u Ciebie jarzmianka jeszcze kwitnie
Aniu, dziękuję
Jula, ale werbena wcale sie nie rozpycha. Ona jest bardzo filigranowa. Ma same patyki i tylko na końcach wachlarzyki kwiatów. To co u mnie widac, to kilkanaście roślin rosnących obok siebie.

- Jule

A widzisz a ja myslalam, ze ona taka z tych rozpychajacych. Ja lubie takie azurowe rosliny - ja mam za malo miejsca na te wszystkie ktore mnie sie podobaja. Naprzyklad Ostrozki musialam oddac, bo wyrosly na potwory - ich liscie zabieraly za duzo miejsca. Niedawno wykopalam Floksy, bo wielka kepa sie z nich zrobila i wlazly mi na roze. Floksy będę dzielic ale takie male kepki nie Maja takiego uroku jak taka duza ... no nic, bedzie wymiana na cos szczuplego.
- _ninetta_
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też floksy powywalałam, nie dość, ze się rozpychają to jeszcze mączniaka łapią
Geisha to bardzo piękna różyczka, podziwiam sobie na żywo u sąsiada.
Ta roślinka o którą pytała Edyta jest super, wygląda jak wyciągnięta z dna morza
Geisha to bardzo piękna różyczka, podziwiam sobie na żywo u sąsiada.
Ta roślinka o którą pytała Edyta jest super, wygląda jak wyciągnięta z dna morza
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Gosiu, łanów werbeny zazdroszczę. Siałam. Wzeszło kilka, które niedawno odkryłam. Raczej nie maja szansy zakwitnąć
Panorama rabaty-mistrzostwo świata.
Panorama rabaty-mistrzostwo świata.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Gosiu,
tu nie trzeba zaproszenia.
Podobno floksy wracają do łask. Ja wyrzucałam, a teraz nawet kupiłam 2 blue.
- Jule

Ja akurat Floksy bardzo lubie i pierwsze co zrobilam, to kupilam jednego bialego na poczatku - sliczny jest i u mnie nie choruje. Dostalam od sasiadki fioletowe i wsciekle rozowe i te wyrzucilam bo chorowaly ale dostalam tez rozowego od Agus i on tez nie choruje. Tyle ze u mnie dwa sezony i Monstrum sie zrobilo.
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiaczku miłej soboty.jA zabieram się za przetwory,

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Gosiu
ja jestem ciągle pod wrażeniem, jak tak długo zachowało Ci się tyle trawnika

Roślinki piękne jak zawsze u ciebie. Uwielbiam te twoje rabaty - takie z rozmachem
A i trawka w lepszej kondycji. Super!
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Co do floksów to ja swoje już dawno wywaliłam bo u mnie robiły za perz, przełaziły nawet pod chodnikiem na drugą stronę
Może kiedyś jakieś zdrowe odmiany kupię ale tylko i wyłącznie na wielki ogród - jak zostanie jakieś miejsce obok różyc
Gosiu widać wyraźnie że ogród nabiera kolorów po tym upalnym lecie, wszystkie rośliny odżyły i nawet niby trawnik jest zieleńszy. U mnie jest podobnie a na niby trawniku królują szczawie
muszę zwapnować całość przed zimą bo mnie coś bierze
Palenisko świetne
masz teraz gdzie spalać gałęzie a i pewnie z czasem kociołek zawiśnie 
Może kiedyś jakieś zdrowe odmiany kupię ale tylko i wyłącznie na wielki ogród - jak zostanie jakieś miejsce obok różyc
Gosiu widać wyraźnie że ogród nabiera kolorów po tym upalnym lecie, wszystkie rośliny odżyły i nawet niby trawnik jest zieleńszy. U mnie jest podobnie a na niby trawniku królują szczawie
Palenisko świetne