Ogródek Gosi cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.11

Post »

Widać, e sucho, ale z tego co słyszałam jest nadzieja na tydzień z deszczem :D
Acropolis bardzo interesująca i cieszę się, że ją sobie zamówiłam ;:138
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie wreszcie pada :tan drugi dzień.

Ja linię kroplującą też muszę dokupić. Właśnie tam gdzie szałwia to jej jeszcze nie mam. No nie zdążyłam ze wszystkim ;:223
A podlewanie to często porażka, to co Julek mówi, leje się i często tylko szkodzi bo woda za zimna. Muszę sobie znaleźć miejscówkę na beczkę na wodę. I w skrajnych przypadkach, co cenniejsze traktować taką wodą.

A jarzmianka to chyba już jej czas że przekwita... Moja nie bo dopiero zakupiona, więc odpowiednio utrzymywana. Zresztą mam tylko dwie sadzonki, na próbę :)
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Gosia, bardzo ładna ta kompozycja z rozchodnikiem i werbeną ;:333
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Asiu, ja już się niczemu nie dziwię, bo u Was niektóre są zdrowiuteńkie, a u mnie te same łyse. Chyba wszystko zalezy od tego czy im miejsce przypasuje i jaka była sadzonka. Innego wytłumaczenia nie ma

Martuś, ogród obudził sie po upalnym lecie. Teraz faktycznie wygląda najbardziej kolorowo, a raczej biało. I pomysleć, że tego koloru kiedyś prawie w ogóle u mnie nie było
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Mnie werbena tez sie podoba ale u mnie na takie rozpychajace sie chabazie miejsca niestety nie ma.
Jak juz sie przestalam zastanawiac, dlaczego u mnie niektore choruja a u innych nie - jakos tak odniesienia do tego wszystkiego nie ma :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, sucho, ale na trawnik nie patrz, bo tam go prawie nie ma. W poniedziałek będę przeprowadzała z m. poważną rozmowę nad rozpoczęciem wymiany trawnika. Różnimy się co do zakupu ziemi. Ja chcę tylko zrandapować, przelecieć glebogryzarką i posiac trawę, a m. chciałby dowieźć lepszej ziemi. A to kosztuje i w dodatku takowej u nas brak.

Jolu, ja się jeszcze nie zabrałam za linie kroplujące. Ciekawe, czy można takie rzeczy zimą kupować. Ja myślałam też o podstawieniu beczki pod rynny.
Nie tylko u Ciebie jarzmianka jeszcze kwitnie

Aniu, dziękuję ;:196

Jula, ale werbena wcale sie nie rozpycha. Ona jest bardzo filigranowa. Ma same patyki i tylko na końcach wachlarzyki kwiatów. To co u mnie widac, to kilkanaście roślin rosnących obok siebie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widzisz a ja myslalam, ze ona taka z tych rozpychajacych. Ja lubie takie azurowe rosliny - ja mam za malo miejsca na te wszystkie ktore mnie sie podobaja. Naprzyklad Ostrozki musialam oddac, bo wyrosly na potwory - ich liscie zabieraly za duzo miejsca. Niedawno wykopalam Floksy, bo wielka kepa sie z nich zrobila i wlazly mi na roze. Floksy będę dzielic ale takie male kepki nie Maja takiego uroku jak taka duza ... no nic, bedzie wymiana na cos szczuplego.
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też floksy powywalałam, nie dość, ze się rozpychają to jeszcze mączniaka łapią ;:108
Geisha to bardzo piękna różyczka, podziwiam sobie na żywo u sąsiada.
Ta roślinka o którą pytała Edyta jest super, wygląda jak wyciągnięta z dna morza :)
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Gosiu, łanów werbeny zazdroszczę. Siałam. Wzeszło kilka, które niedawno odkryłam. Raczej nie maja szansy zakwitnąć ;:185
Panorama rabaty-mistrzostwo świata.
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Gosiu, ;:196 tu nie trzeba zaproszenia. :;230 Podobno floksy wracają do łask. Ja wyrzucałam, a teraz nawet kupiłam 2 blue.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja akurat Floksy bardzo lubie i pierwsze co zrobilam, to kupilam jednego bialego na poczatku - sliczny jest i u mnie nie choruje. Dostalam od sasiadki fioletowe i wsciekle rozowe i te wyrzucilam bo chorowaly ale dostalam tez rozowego od Agus i on tez nie choruje. Tyle ze u mnie dwa sezony i Monstrum sie zrobilo.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiaczku miłej soboty.jA zabieram się za przetwory, ;:196 :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Gosiu ;:196 ja jestem ciągle pod wrażeniem, jak tak długo zachowało Ci się tyle trawnika ;:7 ;:306
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Roślinki piękne jak zawsze u ciebie. Uwielbiam te twoje rabaty - takie z rozmachem :) A i trawka w lepszej kondycji. Super!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Co do floksów to ja swoje już dawno wywaliłam bo u mnie robiły za perz, przełaziły nawet pod chodnikiem na drugą stronę :twisted:
Może kiedyś jakieś zdrowe odmiany kupię ale tylko i wyłącznie na wielki ogród - jak zostanie jakieś miejsce obok różyc ;:306

Gosiu widać wyraźnie że ogród nabiera kolorów po tym upalnym lecie, wszystkie rośliny odżyły i nawet niby trawnik jest zieleńszy. U mnie jest podobnie a na niby trawniku królują szczawie :twisted: muszę zwapnować całość przed zimą bo mnie coś bierze ;:223

Palenisko świetne ;:215 masz teraz gdzie spalać gałęzie a i pewnie z czasem kociołek zawiśnie ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”