Ogródek Pszczółki cz.2
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Pszczółki cz.2
Taruś, cyclamenki są cudne. Też bardzo je lubię ale jakoś u mnie się nie trzymają i dokupuje co roku.
Buziaczki ;:2
Buziaczki ;:2
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiesiu nie tylko u Ciebie, ja też nie mogę ich zatrzymać ;:2
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj Pszczółko!
Przyszłam do Ciebie z rewizytą. Oczarowały mnie Twoje kwitnące krzewy. Kwitną tak obficie, że aż zaniemówiłam.
Napisz co to za krzew na str. 14 pomarańczowy /cudowny/ , nie widziałam takiego.
Jak u Ciebie "pani" Red Baron. Ja z nią walczę i nie wiem czy ja ją czy ona mnie wykończy.
Hiacyntów nie wykopuję mam je od lat i stale dokupuję /drugi mój bzik/. Niektóre poprzez przekopywanie
są tak głęboko, że nie mogłabym ich znaleźć.
Przyszłam do Ciebie z rewizytą. Oczarowały mnie Twoje kwitnące krzewy. Kwitną tak obficie, że aż zaniemówiłam.
Napisz co to za krzew na str. 14 pomarańczowy /cudowny/ , nie widziałam takiego.
Jak u Ciebie "pani" Red Baron. Ja z nią walczę i nie wiem czy ja ją czy ona mnie wykończy.
Hiacyntów nie wykopuję mam je od lat i stale dokupuję /drugi mój bzik/. Niektóre poprzez przekopywanie
są tak głęboko, że nie mogłabym ich znaleźć.
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Pytanie... to jest piękna kompozycja, więc nie rozumiem jak mogłaby się nie podobać.abeille pisze:
Podoba Wam się?

- abeille
- 1000p
Goryczko, ten krzew na 14 tej stronie to jest popularna lantana camara tylko prowadzony jako drzewko, To mi się właśnie najbardziej w niej podoba,
bo jak nie to się strasznie krzewi. Mojej 'Czerwonej Baronowej' nawet nieżle się u mnie podoba. Oby tak dalej bo zima przed nami a chciałabym by mi towarzyszła
też w przyszłym roku.
A jak na prawdziwą Baronową to ona taka subtelna i wymagająca. Może jednak Cię nie wykończy ?
;:91
Hiacyntów dosadzasz co roku i nie wykopujesz? To pięknie Ci kwitną. Moje zaczęły ładnie kwitnąć dopiero jak je wykopałam na lato, a jak dotąd to miały tylko
takie maciupcie trzy kwiatki na gałązce. Ale w przyszłą wiosnę nie wiem co dadzą bo cebule strasznie wyschły latem w tym gorącu.
Goryczki uwielbiam te ciemno niebieskie za niepowtarzalny głęboki kolor. No ale nie wszystko można mieć w ogródku.
Gabiś, śliczne dzięki ...
bo jak nie to się strasznie krzewi. Mojej 'Czerwonej Baronowej' nawet nieżle się u mnie podoba. Oby tak dalej bo zima przed nami a chciałabym by mi towarzyszła
też w przyszłym roku.

;:91
Hiacyntów dosadzasz co roku i nie wykopujesz? To pięknie Ci kwitną. Moje zaczęły ładnie kwitnąć dopiero jak je wykopałam na lato, a jak dotąd to miały tylko
takie maciupcie trzy kwiatki na gałązce. Ale w przyszłą wiosnę nie wiem co dadzą bo cebule strasznie wyschły latem w tym gorącu.
Goryczki uwielbiam te ciemno niebieskie za niepowtarzalny głęboki kolor. No ale nie wszystko można mieć w ogródku.
Gabiś, śliczne dzięki ...

Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- abeille
- 1000p
Witajcie serdecznie
Dla Was taki sobie jesienny obrazek na miły niedzielny wieczór

Dla Was taki sobie jesienny obrazek na miły niedzielny wieczór

Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesiu, nie taki sobie, tylko śliczny jesienny obrazek 

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Kompozycja w donicy - I. klasa!!! 
Czy ta trawa będzie zimozielona?
Jak u ciebie w ogóle ze śniegiem zimą?
Takie nasadzenia w donicach nie doznają szkody?

Czy ta trawa będzie zimozielona?
Jak u ciebie w ogóle ze śniegiem zimą?
Takie nasadzenia w donicach nie doznają szkody?

- abeille
- 1000p
Dzięki Magdziu
Ewuniu, cieszę się że zimowy ubiorek donicy podoba Ci się. Trawka wysycha zimą ale i tak będzie dekoracyjna. Doda trszkę lekkości tej
kompozycji.
U nas ze śniegiem to w kratkę. Przez wiele lat nie było a tej ostatniej zimy posypało nawet kilka razy co rzadko się zdarza.
W krótkie mrozy i śniegi takie donice świetnie sobie dają radę i poza tym okresem jak są mało ciekawe wszystko szybko podnosi głowę.
Często sadzają też wrzosy i cebule do takich kompozycji i wtedy prawie cały czas jest coś kwitnącego albo zielonego do oglądania.
Buziaczki na miły wieczór

Ewuniu, cieszę się że zimowy ubiorek donicy podoba Ci się. Trawka wysycha zimą ale i tak będzie dekoracyjna. Doda trszkę lekkości tej
kompozycji.

U nas ze śniegiem to w kratkę. Przez wiele lat nie było a tej ostatniej zimy posypało nawet kilka razy co rzadko się zdarza.
W krótkie mrozy i śniegi takie donice świetnie sobie dają radę i poza tym okresem jak są mało ciekawe wszystko szybko podnosi głowę.
Często sadzają też wrzosy i cebule do takich kompozycji i wtedy prawie cały czas jest coś kwitnącego albo zielonego do oglądania.
Buziaczki na miły wieczór

Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
Wiesiu, ja też nie wykopuję hiacyntów na zimę, co roku dosadzam nowe, ale te kilkuletnie też ładnie mi kwitną :P
Kompozycja w donicy jest śliczna; to wspaniały pomysł, żeby na jesień i zimę takie roślinne kompozycje zdobiły nasze ogrody i tarasy. Ja na zimę sadzę w skrzynkach wrzosy, bratki i bluszcze i jak tylko nie ma wielkich mrozów, ładnie to wygląda
dzisiaj u mnie poprawiła się trochę pogoda, w końcu wyjrzało słoneczko
i humor od razu mi sie poprawił
Czego i Tobie życzę i serdecznie Cię pozdrawiam
Kompozycja w donicy jest śliczna; to wspaniały pomysł, żeby na jesień i zimę takie roślinne kompozycje zdobiły nasze ogrody i tarasy. Ja na zimę sadzę w skrzynkach wrzosy, bratki i bluszcze i jak tylko nie ma wielkich mrozów, ładnie to wygląda

dzisiaj u mnie poprawiła się trochę pogoda, w końcu wyjrzało słoneczko

Czego i Tobie życzę i serdecznie Cię pozdrawiam

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Wiesiu-pięknie i kolorowo u Ciebie...choć zimna też Was nie ominęły....
Cudna ta kolorowa pelaśka....ja nie mogłam na taką trafić na ryneczku
Cudna ta kolorowa pelaśka....ja nie mogłam na taką trafić na ryneczku

- abeille
- 1000p
Daluniu, fajnie że macie już słoneczko i humory się poprawiają i ślady po ataku chłodu powoli znikną.
Moim hiacyntom może ziemia nie sprzyja ? Albo susza letnia ? A może za płytko je sadzę, nie wiem, coś im nie odpowiada jak zostają w ziemi.
U sąsiadów tak samo się zachowują jak u mnie, a może zbyt pędzone i gotowe tylko na jednoroczne kwitnienie.
Trzeba by może poszukać u specjalistów od cebul.
Musisz koniecznie pokazać swoje zimowe skrzynkowe kompozycje, na pewno są prześliczne.
Serdeczne pozdrowionka dla Ciebie też
Witaj Grażynko,
Pelaśka ma wiele wielbicielek. A ja ją kupiłam tylko dlatego że nie znalazłam tej co chciałam. Ale z czasem też ją polubiłam ...
Buziaczki

Moim hiacyntom może ziemia nie sprzyja ? Albo susza letnia ? A może za płytko je sadzę, nie wiem, coś im nie odpowiada jak zostają w ziemi.
U sąsiadów tak samo się zachowują jak u mnie, a może zbyt pędzone i gotowe tylko na jednoroczne kwitnienie.
Trzeba by może poszukać u specjalistów od cebul.

Musisz koniecznie pokazać swoje zimowe skrzynkowe kompozycje, na pewno są prześliczne.

Serdeczne pozdrowionka dla Ciebie też

Witaj Grażynko,
Pelaśka ma wiele wielbicielek. A ja ją kupiłam tylko dlatego że nie znalazłam tej co chciałam. Ale z czasem też ją polubiłam ...

Buziaczki

Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- fela
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Dekoracja super Wiesiu, ale dziwi mnie ,że była sprzedawana w takim zardzewiałym stanie. No, ale ja ze wsi jestem i nie znam się na paryskich trendach. W każdym razie niebanalna i ładnie ją pomalowałaś. Pięknie tu i bardzo podoba mi się ta okazała dichondra. Ciekawa jestem czy ona pozostaje na zewnątrz w czasie zimy. A bodziszka koniecznie okryj na zimę włókniną, szkoda byłoby go stracić. W mieszkaniu, nawet jakbyś miała dużo miejsca i tak nie czułby się najlepiej. 

- abeille
- 1000p
Witaj Feluś, ciepło się robi na serduchu przy tylu pochwałach.
Dichondrę u nas na pewno trzeba traktować jako jednoroczną ale może u Ciebie przetrwa zimę ? Masz przecież dużo cieplej niż u nas bo to chyba 9 strefa.
Spróbuję dopatulić bodziszka na zimę a jak na razie to on wypuszcza całą masę nowych ogromnych liści i nic sobie z zimnych nocy nie robi.
Jak Twoja nóżka, czy ma się już lepiej ?
Serdeczne uściski ;:25
Dichondrę u nas na pewno trzeba traktować jako jednoroczną ale może u Ciebie przetrwa zimę ? Masz przecież dużo cieplej niż u nas bo to chyba 9 strefa.
Spróbuję dopatulić bodziszka na zimę a jak na razie to on wypuszcza całą masę nowych ogromnych liści i nic sobie z zimnych nocy nie robi.
Jak Twoja nóżka, czy ma się już lepiej ?
Serdeczne uściski ;:25
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- abeille
- 1000p
Na ten jesienny wieczór kilka ujęć ślicznotek z ogródka