Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

U mnie żaden kwiatuszek nie opadł i kwitnie 5mcy juz a nowe pączki jakie dostaje są różne...
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Oryginalny :) :) :) Oby Ci kwitł dłuuuuuuuuuuuuuuuuugo :)
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pestko, cudeńko Ci się trafiło jest taki wesoły :P

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale u Ciebie cudeńka kwitną :lol: Prześliczne!
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

PESTKA@ pisze:na tej fotce widac lepiej.... Obrazek

Fajnie to wygląda, z jednej rośliny wyrosły dwa pędy i na każdym inne kwiaty!
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fakt ..dość oryginalnie to wyglada ,ale jak go kupowałam to byłam pzrekonana,ze one są nie rozwiniete jeszcze.W domu sie przyjrzalam im dokladniej,no i oczywiscie nie rozwinely sie hihihi :wink:
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

No super- masz dwa w jednym za rozsadną cenę, jak w reklamie. :D Nie CI ładnie i długo kwitnie.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Faktycznie cudaczek z niego :wink: i na dodatek bardzo uroczy :P ciekawe czy jak zakwitnie ponownie u Ciebie też będą różne kwiaty :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też jestem ciekawa jak to bedzie.....Zauroczyl mnie kolor żółtolososiowy z biskupim no i te fajniutkie kropeczki i prążki....
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Mam takiego jak ten polewej, ale mój ma bardziej wydłużone płatki. I niektóre kwiatki zmutowane :)
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani...chciała bym Wam życzyc w tym ,,,starym ,,roku wszystkiego czego sobie zamarzycie,aby sie spelnilow w NOWYM ROKU.Przede wszystkim zdrowia,cierpliwości,pogody ducha,sukcesów w życiu zawodowym i rodzinnym,jak najmniej problemów,uśmiechu na twarzy no i...wielu wielu kwitnień i wymarzonych okazów ;:15 oraz szampańskiej zabawy nawet dla tych ,ktorzy siedzą w domu ;:114
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie,,,,,dawno nic nie pisałam,czekałam aż rozkwitna mi nowe pędy zeby sie nimi pochwalić.Niestety radosc była przedwczesna,bo prawie wszystkie storczyki traca pąki kwiatowe systematycznie :cry: Kilka storczyków stracilo je wszystkie zanim sie rozwineły.Zostały tylko żywe pędy kwiatowe.Pielęgnowałam je tak samo jak zawsze,ale widocznie klimat jaki mam w domu ,,tej zimy,, im nie służy.Grzejniki z nawiewem robią swoje,podwójnie ocieplony dom pewnie też.No cóz ...trudno.Przyznam Wam sie ,ze jestem zła na moje pupile :twisted: Kilka storczykow mnie nie zawiodlo..w tym mój,,gigant,,ale też pęd jest krótszy od poprzednich.Taka sytuacja zrzucania pąkow jest na każdym moim oknie wiec myśle ,ze to kwestia zbyt suchego powietrza.A Wy co o tym myślicie?
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

U mnie z wilgotnością ok, ale pąki też "lecą" na potęgę :? Mnie się wydaje, że zbyt mała ilość światła ma na to wpływ (przynajmniej u mnie) - całe szczęście, że dni robią się zauważalnie dłuższe.... Do tego kwiaty, którym już uda się rozwinąć dość szybko przekwitają :(
Ciągle sobie powtarzam: "byle do wiosny", wtedy nasze roślinki poczują się lepiej, bo zima to dla nich niestety kiepski okres. Wszystko wtedy jest przeciw nim - suche powietrze, krótki dzień czy zimne powietrze z dworu.
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Magdo zgadzam się z Tobą. U mnie też jakoś szybko przekwitają w porównaniu z kwitnieniami wiosenno-letnimi. Byle do wiosny.... już bliżej niż dalej hi hi ;:28 ;:23
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje rozwiniete kwiaty tez szybciutko opadają.Ja nie zasłaniam okiem w ogóle..mimo ,ze mam żaluzje ze wzgledu wlasnie na storczyki ,a na oknach stoją świecące ozdoby;schody do nieba ,gwiazdki,świecące stożki,ale widocznie to tez za mało.Powiem szczerze ,ze sie rozczarowałam tej zimy (nigdy sie nie spotkalam z takim zrzucaniem pąków).Tyle kwitnień sie zapowiadalo i takich obfitych...ehhh :evil:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”