Ale mam pytanie - ponieważ jestem tutaj nowa - na czym polega uprawa w hydroponice???? - spotkałam się z tym kilka razy ale kompletnie nie mam pojęcia o co chodzi
Sundaville (-, Dipladenia) - Cz. 1
Re: Sundaville
Podpórkę kupiłam w OBI - kosztowała niewieel - 2-3 złote czy coś takiego.
Ale mam pytanie - ponieważ jestem tutaj nowa - na czym polega uprawa w hydroponice???? - spotkałam się z tym kilka razy ale kompletnie nie mam pojęcia o co chodzi

Pozdrawiam, Magda 
- Teresa600
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziulek dziękuję....jutro pobiegnę do OBI.
Jeżeli chcesz się dowiedzieć coś więcej o uprawie hydroponicznej zapraszam do mojego wątku.Kliknij na "Moje kwiaty w hydroponice"(niebieski napis pod moim imieniem).Tłumaczę tak dokładnie bo jesteś nowa i wiem jak wyglądały moje początki na forum
do dzisiaj nie poznałam tajników forum ,ze względu na brak czasu
Jeżeli chcesz się dowiedzieć coś więcej o uprawie hydroponicznej zapraszam do mojego wątku.Kliknij na "Moje kwiaty w hydroponice"(niebieski napis pod moim imieniem).Tłumaczę tak dokładnie bo jesteś nowa i wiem jak wyglądały moje początki na forum
Dzięki
... za lekcję hydroponiki również - fajne ale chyba nie mam odwagi na taki eksperyment
Wiesz że ja kojarzyłam to raczej z uprawą w tych kolorowych kuleczkach z żelem - ale jestem ciemna masa
hahahahaha

Wiesz że ja kojarzyłam to raczej z uprawą w tych kolorowych kuleczkach z żelem - ale jestem ciemna masa
hahahahaha
Pozdrawiam, Magda 
Pięknie wam zimują sundawilki,moją dopadły wełnowce
.
- Teresa600

Magda ...słusznie kojarzyłaś. Takie były początki uprawy hydroponicznej.Była ona zalecana ze względów estetycznych i należało ją prowadzić w przezroczystych pojemnikach.Nie jest to dobra metoda ponieważ światło ma dostęp do korzeni i po dłuższym okresie pojawiają się glony a to nie wpływa korzystnie na system korzeniowy i roślina marnieje.
- Teresa600

Magda...więcej odwagi to proste jak drut
.
A czy można w hydroponice spróbować gardenię? - ona lubi kwaśną ziemię

Pozdrawiam, Magda 
A jak zakupy w OBI????????
Ja na razie nie powinnam chodzić do żadnych ogrodniczych hahahaha i to "na razie" jak dla mnie powinno trwać cały rok
Jestem chyba zieloonouzależniona

Ja na razie nie powinnam chodzić do żadnych ogrodniczych hahahaha i to "na razie" jak dla mnie powinno trwać cały rok
Jestem chyba zieloonouzależniona

Pozdrawiam, Magda 
- Teresa600

Magda...skoro sundaville udało mi się wyhodować i zakwitła to i gardenia się na pewno przyjmie.Tym bardziej że gardenia lubi wilgoć.
Więc do dzieła
. W OBI jeszcze nie byłam ,zabrakło czasu.Wybieram się jutro i w zamyśle zamierzam wziąć mało pieniędzy 
Więc do dzieła
Bardzo słuszny zamysł - mało kasy ....... ale ........ czy możliwy????????????????????

Pozdrawiam, Magda 
Moja sundavilla baaardzo chce kwitnąć - ma kilkanaście pąków
Byłam wczoraj w ogrodniczym i Pani powiedziała żeby nie pozwolić jeszcze na rozkwit i uszczyknąć pączki bo roślinka bardzo osłabi się do lata
Co o tym myyślicie - bardzo moi żal obrywać pączki kwiatów

Byłam wczoraj w ogrodniczym i Pani powiedziała żeby nie pozwolić jeszcze na rozkwit i uszczyknąć pączki bo roślinka bardzo osłabi się do lata
Co o tym myyślicie - bardzo moi żal obrywać pączki kwiatów
Pozdrawiam, Magda 
Moja też miała i oberwałem.
Mi też było żal 
Czy - można wystawić już na dwór (przy bezmroźnych nocach oczywiście
) czy dopiero po ogrodnikach?
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/