ale odpowiedziałaś Małgosi to już wiem, że będą dodatkowe ary roślinMaska pisze:Aniu prześliczne clematisy! mój rozczochrany szafirek jeszcze kwitniea w tym roku zachwycam się czosnkami Krzysztofa i Szuberta. Ja też nie doczytałam co z tą działką
Moje różne zakątki.... cz.2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje różne zakątki.... cz.2
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Wczoraj też prawie cały dzień siąpił, padał deszczyk.Chłodniej było.
Ziemia w końcu nawodniona.Może nie dała ta sobota popracować czy pobyć w ogrodzie.Ale cóż i takie dni potrzebne.
Dobrze,że piątek był pracowity w ogrodzie.A dzisiaj luż cieplej i słonko wita
clem3-Małgosiu Ależ proszę.Pokazuję te roślinki co mam , co lubię.
Hortensja dębolistna rozwija się .Mnie też ciągle ciekawi.Już widać jak mniej więcej będzie kwitła

Chippendale

Ignis05-Krysiu Dziękuję bardzo.
No cóż masz ochotę głaskać pszczółki, to bardzo proszę, ja wolę głaskać moją Fionę

Maska-Marysiu Tak, dokupiliśmy 16 arów krzaczorów.Planujemy na jesieni wycinkę .A potem zaorać,Co da się zrobić zobaczymy.
Mało mamy rąk do takiej pracy.Bo syn po operacji kostki.Noga jeszcze w gipsie,Potem od razu też niewiele zrobi.Jak na razie to przy nim trzba chodzić i wszystko podać.A my z mężem sami i praca i te działki.To nic za siatką się nie robi.Tylko rośną dynie i trochę warzywnika i kilka drzewek owocowych.Z wcześniejszych nasadzeń, które i tak trzeba będzie uporządkować teraz( na jesieni ) w równym rządku.
Róża Kronenburg

Nie wiem czemu, u mnie Reine des Violettes nie jeste taka fioletowa.Tylko raczej bordowa.Może dlatego,że rośnie na słońcu ?

Róża Rhapsody in Blue

róża Louise Odier

Róża Flammentanz

I pierwsza lilia otwiera liliowy piękny sezon.

Dobrej niedzieli
Ziemia w końcu nawodniona.Może nie dała ta sobota popracować czy pobyć w ogrodzie.Ale cóż i takie dni potrzebne.
Dobrze,że piątek był pracowity w ogrodzie.A dzisiaj luż cieplej i słonko wita
clem3-Małgosiu Ależ proszę.Pokazuję te roślinki co mam , co lubię.
Hortensja dębolistna rozwija się .Mnie też ciągle ciekawi.Już widać jak mniej więcej będzie kwitła

Chippendale

Ignis05-Krysiu Dziękuję bardzo.

Maska-Marysiu Tak, dokupiliśmy 16 arów krzaczorów.Planujemy na jesieni wycinkę .A potem zaorać,Co da się zrobić zobaczymy.
Mało mamy rąk do takiej pracy.Bo syn po operacji kostki.Noga jeszcze w gipsie,Potem od razu też niewiele zrobi.Jak na razie to przy nim trzba chodzić i wszystko podać.A my z mężem sami i praca i te działki.To nic za siatką się nie robi.Tylko rośną dynie i trochę warzywnika i kilka drzewek owocowych.Z wcześniejszych nasadzeń, które i tak trzeba będzie uporządkować teraz( na jesieni ) w równym rządku.
Róża Kronenburg

Nie wiem czemu, u mnie Reine des Violettes nie jeste taka fioletowa.Tylko raczej bordowa.Może dlatego,że rośnie na słońcu ?

Róża Rhapsody in Blue

róża Louise Odier

Róża Flammentanz

I pierwsza lilia otwiera liliowy piękny sezon.

Dobrej niedzieli
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie masz Aniu: róże, lilie, hosty i całą reszta.
To milin tak rośnie? Zastanawiam się od jakiegoś czasu czy nie wywalić swojego, bo rozłazi mi się po całym ogrodzie po ziemi, ukorzenia się, ale każdej zimy sporo podmarza. Jeszcze mi nie kwitł, a mam go już jakieś 6-7 lat. I mam ochotę go wywalić...
To milin tak rośnie? Zastanawiam się od jakiegoś czasu czy nie wywalić swojego, bo rozłazi mi się po całym ogrodzie po ziemi, ukorzenia się, ale każdej zimy sporo podmarza. Jeszcze mi nie kwitł, a mam go już jakieś 6-7 lat. I mam ochotę go wywalić...
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu, u mnie to samo z Reine des Violettes, wygląd identycznie jak Twoja i... okazało się, że to najprawdopodobniej dr Jamain. Mnie to osobiście nie przeszkadza, bo i tak tę drugą chciałam kupić, więc już nie będę kupować, ale drugi raz na Reine nie skuszę się, bo nie mam jej gdzie za bardzo umieścić i jakby znowu pomyłka była...
Ciekawe w której szkółce kupowałaś...
Widoki zapierające dech w piersiach!
Widoki zapierające dech w piersiach!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Pięknie wszystko się prezentuje a już najbardziej Fionka.
Taka dostojna dama, pozuje do zdjęcia.
Nawet nie wiem czy to ona bardziej pasuje do tego ogrodu czy ogród do niej.
Róże masz bardzo urodziwe, pięknie kwitną.
U mnie 2 dni deszczu mocno poniszczyły kwiaty, większość napełniona deszczem zwisa bezwładnie.
A teraz znowu wieszczą upały, będzie opad płatków i to masowy.
Ale nic nie poradzimy, jest jak jest.
Miłej niedzieli spędzonej w ogródku.
Taka dostojna dama, pozuje do zdjęcia.
Nawet nie wiem czy to ona bardziej pasuje do tego ogrodu czy ogród do niej.
Róże masz bardzo urodziwe, pięknie kwitną.
U mnie 2 dni deszczu mocno poniszczyły kwiaty, większość napełniona deszczem zwisa bezwładnie.
A teraz znowu wieszczą upały, będzie opad płatków i to masowy.
Ale nic nie poradzimy, jest jak jest.
Miłej niedzieli spędzonej w ogródku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
kropelka-Mariolu Teraz rozpoczął się właśnie ten cudny sezon na róże, lilie, hosty i,linowce, powojniki i całą resztę, którą uwielbiam
Tak to milin mam prowadzony przy 3 metrowym może większym palu- drągu , zabetonowany w ziemi .Podwiązuje dolne gałązki tylko na wiosnę zanim nie puszczą liści, później sporadycznie . .Dopiero na górze będzie rósł wolno.Czyli jak parasol.Dużo mniej miejsca w ten sposób zajmuje.
Na dole mam przy nim posadzone 2 piwonie i dwie róże.
Nie wywalaj swojego milina.Spróbuj gdzieś znaleźć dla niego miejsce i go przesadź
Zobacz go w całości przy palu owym.Założonym i zrobionym w całości to dzieło przez mojego męża.Ja tylko projekty mu mówię

apus-Basiu Hmmm, to może i moja Reine des Violettes nią nie jest,Tylko co mam też dr Jamain ??Ta wydaje mi się jeszcze ciemniejsze bordo.
Kupowałam ją wysyłkowo w szkółce Rozaria z Końskowoli.Wszystkie róże się załagadzają.,Tylko ta jakaś inna.
A ty gdzie swoja kupowałaś ??
Dziękuję, dziękuję za miłe słowa.
Naparstnice mam tylko takie.Chętnie wymieniłabym się na inne kolorki nasionami.

koga-Grażynko Oj tak, tak, Fiona to najpiękniejszy kwiatek naszej rodziny .
U mnie od wieczornego piątku padało, przez wczorajszy dzień.A dzisiaj upał.I nic nie ucierpiało.Ale idą upały

Hortensja Anabelle, poprzedni rok jeszcze miała ze 3 kwiaty.W tym roku w końcu się rozrosła.

Tak to milin mam prowadzony przy 3 metrowym może większym palu- drągu , zabetonowany w ziemi .Podwiązuje dolne gałązki tylko na wiosnę zanim nie puszczą liści, później sporadycznie . .Dopiero na górze będzie rósł wolno.Czyli jak parasol.Dużo mniej miejsca w ten sposób zajmuje.
Na dole mam przy nim posadzone 2 piwonie i dwie róże.
Nie wywalaj swojego milina.Spróbuj gdzieś znaleźć dla niego miejsce i go przesadź
Zobacz go w całości przy palu owym.Założonym i zrobionym w całości to dzieło przez mojego męża.Ja tylko projekty mu mówię

apus-Basiu Hmmm, to może i moja Reine des Violettes nią nie jest,Tylko co mam też dr Jamain ??Ta wydaje mi się jeszcze ciemniejsze bordo.
Kupowałam ją wysyłkowo w szkółce Rozaria z Końskowoli.Wszystkie róże się załagadzają.,Tylko ta jakaś inna.
A ty gdzie swoja kupowałaś ??
Dziękuję, dziękuję za miłe słowa.
Naparstnice mam tylko takie.Chętnie wymieniłabym się na inne kolorki nasionami.

koga-Grażynko Oj tak, tak, Fiona to najpiękniejszy kwiatek naszej rodziny .
U mnie od wieczornego piątku padało, przez wczorajszy dzień.A dzisiaj upał.I nic nie ucierpiało.Ale idą upały

Hortensja Anabelle, poprzedni rok jeszcze miała ze 3 kwiaty.W tym roku w końcu się rozrosła.

- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj
. Przepiękne zdjęcia
. Powojnik na zdjęciu z milinem jest cudny
. Wspaniale Ci kwitnie
. Twoja Reine des Violettes to na pewno pomyłka bo to nie jest ta róża
. Moja też ma sporo słońca a wygląda inaczej ale kolor ma taki jak powinien tylko szybciej płowieje i osypuje się. Kształt kwiatu także jest inny. Myślę, że Basia ma rację
. Może obie kupowałyście z tego samego źródła i miał źle oznaczoną partię ?? Goździki masz boskie a połączenie kolorystyczne petunii zjawiskowe
Pozdrawiam
.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, pomysł z prowadzeniem milinu fantastyczny!
Na mojej działce też rośnie sobie milin, ale nigdy jeszcze nie pokazał kwiatów i podobnie jak Mariola 'kropelka' mam zamiar wywalić go na zbity pysk, bo tylko miejsce zajmuje.
Ślicznie jest w Twoim ogrodzie.
Masz nie tylko piękne kwiaty, ale też wspaniały ład i porządek w aranżacji ogrodu.
No i te Twoje zdjęcia!

Na mojej działce też rośnie sobie milin, ale nigdy jeszcze nie pokazał kwiatów i podobnie jak Mariola 'kropelka' mam zamiar wywalić go na zbity pysk, bo tylko miejsce zajmuje.
Ślicznie jest w Twoim ogrodzie.
No i te Twoje zdjęcia!
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Śliczne fotki i ogólne i szczegółowe. Właśnie pomyślałam, ze mam jakieś rury "na śmietnik" moze one sprawdziłyby się w roli podtrzymywacza milinu. Póki co wkurza mnie taki dywan pnący się po wszystkich roślinach!
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Aniu petunie w koszyku bardzo orginalne, Fionka bardzo tam pasuje.
Pal z milinem bardzo mnie zainteresował, muszę coś wymyślić dla mojego, najpierw trzeba go przesadzić.
Pal z milinem bardzo mnie zainteresował, muszę coś wymyślić dla mojego, najpierw trzeba go przesadzić.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Aniu zobacz jaka ja gapa! Tyle stron a ja dopiero się opamiętała że kogoś mi na forum brakuje....
Szybciutko nadrabiam zaległości a ty mam nadzieję, że mi wybaczysz spóźnienie.... 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu śliczne róże, a Reine des Violettes nie szkodzi że nie jest fioletowa
mnie się podoba taka mocno bordowa! Życzę sił i pomysłu na zagospodarowanie kolejnych arów! Nawet to że nikt inny nie będzie się plątał za ogrodzeniem warto kupić ziemię 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Czyli kwiaty równie piękne jak liście na tej hortensji
Pomyłkowa róża piękna, kiedyś sadziłam róże tylko w takich odcieniach, dopiero niedawno skusiłam się również na inne kolorki 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Zdecydowanie twoja Raine des Violettes jest Doktorkiem
Violettes to ciemny róż, nawet nie bardzo ciemny...a z pewnością nie purpura i nie bordo.
Ja też mam pomyłkę, miałam mieć Charles de Mille a mam coś łaciatego
Nienawidzę pomyłek, chyba że na coś fajnego
Pomysł na milin bajeczny
Chyba się zainspiruję 
Ja też mam pomyłkę, miałam mieć Charles de Mille a mam coś łaciatego
Pomysł na milin bajeczny
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu, ja swoją kupowałam w tej samej szkółce... wzięłam 3 sztuki (dla mojej mamy i szwagierki), więc na pewno mają pomyloną całą partię
Więc masz Doktorka
I to takiego przystojniachę!
Więc masz Doktorka
Pozdrawiam, Basia.