Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

Maska pisze:Aniu prześliczne clematisy! mój rozczochrany szafirek jeszcze kwitnie :wink: a w tym roku zachwycam się czosnkami Krzysztofa i Szuberta. Ja też nie doczytałam co z tą działką :wink:
ale odpowiedziałaś Małgosi to już wiem, że będą dodatkowe ary roślin ;:306 ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Wczoraj też prawie cały dzień siąpił, padał deszczyk.Chłodniej było.
Ziemia w końcu nawodniona.Może nie dała ta sobota popracować czy pobyć w ogrodzie.Ale cóż i takie dni potrzebne.
Dobrze,że piątek był pracowity w ogrodzie.A dzisiaj luż cieplej i słonko wita ;:3

clem3-Małgosiu Ależ proszę.Pokazuję te roślinki co mam , co lubię.
Hortensja dębolistna rozwija się .Mnie też ciągle ciekawi.Już widać jak mniej więcej będzie kwitła :)
Obrazek

Chippendale
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ignis05-Krysiu Dziękuję bardzo. ;:196 No cóż masz ochotę głaskać pszczółki, to bardzo proszę, ja wolę głaskać moją Fionę ;:306

Obrazek
Obrazek

Maska-Marysiu Tak, dokupiliśmy 16 arów krzaczorów.Planujemy na jesieni wycinkę .A potem zaorać,Co da się zrobić zobaczymy.
Mało mamy rąk do takiej pracy.Bo syn po operacji kostki.Noga jeszcze w gipsie,Potem od razu też niewiele zrobi.Jak na razie to przy nim trzba chodzić i wszystko podać.A my z mężem sami i praca i te działki.To nic za siatką się nie robi.Tylko rośną dynie i trochę warzywnika i kilka drzewek owocowych.Z wcześniejszych nasadzeń, które i tak trzeba będzie uporządkować teraz( na jesieni ) w równym rządku.

Róża Kronenburg
Obrazek
Nie wiem czemu, u mnie Reine des Violettes nie jeste taka fioletowa.Tylko raczej bordowa.Może dlatego,że rośnie na słońcu ?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Róża Rhapsody in Blue
Obrazek
róża Louise Odier
Obrazek
Róża Flammentanz
Obrazek
Obrazek

I pierwsza lilia otwiera liliowy piękny sezon. ;:167
Obrazek
Dobrej niedzieli ;:3
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie masz Aniu: róże, lilie, hosty i całą reszta.
To milin tak rośnie? Zastanawiam się od jakiegoś czasu czy nie wywalić swojego, bo rozłazi mi się po całym ogrodzie po ziemi, ukorzenia się, ale każdej zimy sporo podmarza. Jeszcze mi nie kwitł, a mam go już jakieś 6-7 lat. I mam ochotę go wywalić...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, u mnie to samo z Reine des Violettes, wygląd identycznie jak Twoja i... okazało się, że to najprawdopodobniej dr Jamain. Mnie to osobiście nie przeszkadza, bo i tak tę drugą chciałam kupić, więc już nie będę kupować, ale drugi raz na Reine nie skuszę się, bo nie mam jej gdzie za bardzo umieścić i jakby znowu pomyłka była... ;:306 Ciekawe w której szkółce kupowałaś...

Widoki zapierające dech w piersiach! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pięknie wszystko się prezentuje a już najbardziej Fionka.
Taka dostojna dama, pozuje do zdjęcia.
Nawet nie wiem czy to ona bardziej pasuje do tego ogrodu czy ogród do niej. :D
Róże masz bardzo urodziwe, pięknie kwitną.
U mnie 2 dni deszczu mocno poniszczyły kwiaty, większość napełniona deszczem zwisa bezwładnie.
A teraz znowu wieszczą upały, będzie opad płatków i to masowy.
Ale nic nie poradzimy, jest jak jest.
Miłej niedzieli spędzonej w ogródku. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

kropelka-Mariolu Teraz rozpoczął się właśnie ten cudny sezon na róże, lilie, hosty i,linowce, powojniki i całą resztę, którą uwielbiam ;:167
Tak to milin mam prowadzony przy 3 metrowym może większym palu- drągu , zabetonowany w ziemi .Podwiązuje dolne gałązki tylko na wiosnę zanim nie puszczą liści, później sporadycznie . .Dopiero na górze będzie rósł wolno.Czyli jak parasol.Dużo mniej miejsca w ten sposób zajmuje.
Na dole mam przy nim posadzone 2 piwonie i dwie róże.
Nie wywalaj swojego milina.Spróbuj gdzieś znaleźć dla niego miejsce i go przesadź :D
Zobacz go w całości przy palu owym.Założonym i zrobionym w całości to dzieło przez mojego męża.Ja tylko projekty mu mówię ;:306 :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
apus-Basiu Hmmm, to może i moja Reine des Violettes nią nie jest,Tylko co mam też dr Jamain ??Ta wydaje mi się jeszcze ciemniejsze bordo.
Kupowałam ją wysyłkowo w szkółce Rozaria z Końskowoli.Wszystkie róże się załagadzają.,Tylko ta jakaś inna.
A ty gdzie swoja kupowałaś ??
Dziękuję, dziękuję za miłe słowa. ;:196

Naparstnice mam tylko takie.Chętnie wymieniłabym się na inne kolorki nasionami. ;:173
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

koga-Grażynko Oj tak, tak, Fiona to najpiękniejszy kwiatek naszej rodziny . ;:108
U mnie od wieczornego piątku padało, przez wczorajszy dzień.A dzisiaj upał.I nic nie ucierpiało.Ale idą upały ;:129

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hortensja Anabelle, poprzedni rok jeszcze miała ze 3 kwiaty.W tym roku w końcu się rozrosła.
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Przepiękne zdjęcia ;:138 . Powojnik na zdjęciu z milinem jest cudny ;:oj . Wspaniale Ci kwitnie ;:333 . Twoja Reine des Violettes to na pewno pomyłka bo to nie jest ta róża ;:185 . Moja też ma sporo słońca a wygląda inaczej ale kolor ma taki jak powinien tylko szybciej płowieje i osypuje się. Kształt kwiatu także jest inny. Myślę, że Basia ma rację ;:108 . Może obie kupowałyście z tego samego źródła i miał źle oznaczoną partię ?? Goździki masz boskie a połączenie kolorystyczne petunii zjawiskowe ;:oj Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, pomysł z prowadzeniem milinu fantastyczny! ;:63
Na mojej działce też rośnie sobie milin, ale nigdy jeszcze nie pokazał kwiatów i podobnie jak Mariola 'kropelka' mam zamiar wywalić go na zbity pysk, bo tylko miejsce zajmuje. ;:134
Ślicznie jest w Twoim ogrodzie. ;:215 Masz nie tylko piękne kwiaty, ale też wspaniały ład i porządek w aranżacji ogrodu. ;:138
No i te Twoje zdjęcia! ;:433 ;:433
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Śliczne fotki i ogólne i szczegółowe. Właśnie pomyślałam, ze mam jakieś rury "na śmietnik" moze one sprawdziłyby się w roli podtrzymywacza milinu. Póki co wkurza mnie taki dywan pnący się po wszystkich roślinach!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu petunie w koszyku bardzo orginalne, Fionka bardzo tam pasuje.
Pal z milinem bardzo mnie zainteresował, muszę coś wymyślić dla mojego, najpierw trzeba go przesadzić.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu zobacz jaka ja gapa! Tyle stron a ja dopiero się opamiętała że kogoś mi na forum brakuje.... ;:196 Szybciutko nadrabiam zaległości a ty mam nadzieję, że mi wybaczysz spóźnienie.... ;:131
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu śliczne róże, a Reine des Violettes nie szkodzi że nie jest fioletowa ;:185 mnie się podoba taka mocno bordowa! Życzę sił i pomysłu na zagospodarowanie kolejnych arów! Nawet to że nikt inny nie będzie się plątał za ogrodzeniem warto kupić ziemię ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Czyli kwiaty równie piękne jak liście na tej hortensji ;:63 Pomyłkowa róża piękna, kiedyś sadziłam róże tylko w takich odcieniach, dopiero niedawno skusiłam się również na inne kolorki :lol:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zdecydowanie twoja Raine des Violettes jest Doktorkiem ;:224 Violettes to ciemny róż, nawet nie bardzo ciemny...a z pewnością nie purpura i nie bordo.
Ja też mam pomyłkę, miałam mieć Charles de Mille a mam coś łaciatego ;:145 Nienawidzę pomyłek, chyba że na coś fajnego ;:306
Pomysł na milin bajeczny ;:333 Chyba się zainspiruję ;:63
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, ja swoją kupowałam w tej samej szkółce... wzięłam 3 sztuki (dla mojej mamy i szwagierki), więc na pewno mają pomyloną całą partię ;:306
Więc masz Doktorka ;:333 I to takiego przystojniachę!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”