by cokolwiek odróżnić. Ale Ville de Lyon jest tym co najłatwiej odróżnić, bo ma taki srebny połysk w środkowej części
liścia jakiego żaden inny nie ma. Więc jedno jest pewne że to nie jest Ville de Lyon.

abeille pisze:Identyfikacja czasami naprawdę nie jest łatwa, bo są do siebie niestety bardzo podobne i trzeba oka specjalisty
by cokolwiek odróżnić. Ale Ville de Lyon jest tym co najłatwiej odróżnić, bo ma taki srebny połysk w środkowej części
liścia jakiego żaden inny nie ma. Więc jedno jest pewne że to nie jest Ville de Lyon.

ile czasu potrzeba żeby doczekać się takiego okazu ? Mój mam drugi sezon dopiero
  ile czasu potrzeba żeby doczekać się takiego okazu ? Mój mam drugi sezon dopiero  

Już miałem wklejać fotkę swojej Mme Julii Correvon, ale chyba najrozsądniej będzie przeczekać(aż otworzy się nowa strona ):D100krotka pisze:Polish Spirit
 Już Ona wie za co.
 Już Ona wie za co.  
  - wklejam Romatikę w skali mikro.
 - wklejam Romatikę w skali mikro.

U nas nigdzie takiego nie widziałam . To duński Poulsenek ?
 U nas nigdzie takiego nie widziałam . To duński Poulsenek ?

Kupiłam go zupełnie przypadkiem, na wyprzedażach pod koniec zesżłorocznego sezonu ! Wyprzedawali za grosze to wzięłam
  Kupiłam go zupełnie przypadkiem, na wyprzedażach pod koniec zesżłorocznego sezonu ! Wyprzedawali za grosze to wzięłam  

Jan Paweł II to szybko rosnąca odmiana. Moja sadzonka już w pierwszym roku po posadzeniu miała kilka 2-3m pędów całych obsypanych kwiatami. Jeżeli posadziłaś swojego Jana Pawła w nieco nasłonecznionym miejscu to powinnaś w tym roku również cieszyć się dużym okazemziabak pisze:Piękne są Wasze powojniki. Kiedy moje będą takie...? Ja w tym roku kupiłam Multi Blue, Ernest Markham i Jan Paweł II. Na razie dwa kwiatuszki pokazał Multi Blue, na pozostałe czekam niecierpliwie... Innym razem wstawię fotki moich młodziaków
 .
 .
 Ma drugi sezon, a w zeszłym roku tez kwitł bardzo obficie
  Ma drugi sezon, a w zeszłym roku tez kwitł bardzo obficie