Zapraszam
Ogród 100 róż cz. II
Re: Ogród 100 róż cz. II
Zawsze masz szansę zmienić ten stan
Zapraszam
Zapraszam
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Styczniowe kwitnienie róż Aniu
tego chyba jeszcze nie było
Kurcze możesz cieszyć się różanymi kwiatami nawet w zimie
Widzę ,że te kwitnące róże są w donicach. Czy jeśli przyjdzie mróz schowasz je do chłodnego pomieszczenia czy pozostawisz na dworze ..Przymierzam sie też do adaptacji w donicach .Moją Gartentraume przesadziłam jesienią w bardziej słoneczne miejsce .
Róże w styczniu
! Niesamowita niesamowitość!
Moja GH - podobnie jak Kasi - zeszłoroczna i też słabiutka. Zakwitła dwoma wątłymi kwiatkami, które szybko opadły. Trochę mnie rozczarowała, ale czytając Twoją opinię, pocieszam się, że może z czasem nabierze wigoru.
Twoja jest cudna!
Moja GH - podobnie jak Kasi - zeszłoroczna i też słabiutka. Zakwitła dwoma wątłymi kwiatkami, które szybko opadły. Trochę mnie rozczarowała, ale czytając Twoją opinię, pocieszam się, że może z czasem nabierze wigoru.
Twoja jest cudna!
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a to tez fajne wyjście, tylko...... najpierw trzeba mieć taras, żeby mieć na nim doniceAnaAn pisze:
JustyśNie narzekamy. Proponuję donice. Ja też przenoszę się powoli na ?tarasowe rosarium?
A tak w ogóle i w szczególe....
Dawno pogodziłam się z ilością moich 60-kilku krzewów, ale nie mogę pozostać obojętną czytając wasze radosne knucia... oj doloż moja doloż
Pozdrawiam
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Róże jakie są ,każdy widzi,mnie urzekł trawnik
Jak można mieć takie cudo
To taka kropka nad i w zadbanym,pięknie skomponowanym ogrodzie
I mam nadzieję,że nie masz mi za złe braku zachwytu nad różami,ja jeszcze zdrowa jestem
Napisałam,jeszcze?
Aniu,rzeczywiście ta śruba Cię dokręca,ja już osiadłabym na laurach
Życzę nowych pomysłów 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Jadziu, donic nie chowam na zimę, a jedynie dodatkowo je zabezpieczam. Zimują na tarasie, pod ścianą domu. Gartenträume lubi słońce, więc z pewnością odwdzięczy Ci się obfitym kwitnieniem
Asia, kwitnące róże "zimowiosną" to chyba normalka
Moja GH pochodzi z wiosny 2012, więc zdążyła się już rozkręcić.
Justyś wiesz, nie musisz tego tarasu traktować dosłownie. No nie wierzę, że nie upchniesz paru zgrabnych doniczek
Cześć Mirka
Trawniczek lubię zadbany i bez chwastów, bo tylko taki moim zdaniem podkreślić może urodę rabat. Z osiąganiem tego efektu to już zupełnie inna kwestia...
Mirka, skoro jesteś na tym forum, to nie wierzę, że mogłabyś spocząć na laurach. Wszyscy pewnie tu mamy większą lub mniejszą śrubę
Geoff Hamilton. To odkrycie minionego roku. Uwielbiam jego pomponikowe kwiaty i do tego ten kolorek...

Fragment rabaty z Geoffem (po prawej stronie stożka z bukszpanu)

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
AnaAn pisze:Zawsze masz szansę zmienić ten stan![]()
Zapraszam
Geoff Hamilton jak mi zakwitł, to oczu od niego nie mogłam oderwać.
Dobrze zrobiłaś domawiając kolejną, będzie im fajnie razem.
Podoba mi się kolor krwawnika w jego towarzystwie.
Ale piękna rabata, a ta biała różyczka na przodzie to............... ?
-
ewazawady
- 500p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
A ta jasnoróżowa nad tą białą to...?
A ten krwawnik to zmienia kolor z różowego na biały, czy to dwa krwawniki ?
A ten krwawnik to zmienia kolor z różowego na biały, czy to dwa krwawniki ?
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aniu, mam podobne odczuwa względem tej róży. Nie mogę od niej oczu oderwać w sezonie..i ten zapach! Niestety mam tylko jedną, ale jak mi coś wypadnie w pobliżu to kupię kolejną
Cudny zestaw z krwawnikiem, przyłączam się do pytania o odmianę.
Cała rabata..bajeczna. Bardzo podoba mi się, jak komponujesz rosliny, zachowując proporcje, zimozielone tło i większe rośliny, ktore doskonale uzupełniają róże
Pozdrawiam serdecznie
Cudny zestaw z krwawnikiem, przyłączam się do pytania o odmianę.
Cała rabata..bajeczna. Bardzo podoba mi się, jak komponujesz rosliny, zachowując proporcje, zimozielone tło i większe rośliny, ktore doskonale uzupełniają róże
Pozdrawiam serdecznie
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Bajkowa róża 
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Aniu, witam w Nowym Roku
. Co prawda nie planuję i pewnie nie kupię róż w tym sezonie, ale z ciekawością czytam Twój wątek. Traktuję go jak encyklopedię różaną. Rzetelnie i fachowo dzielisz się swoją wiedzą i spostrzeżeniami- to cenne dla takich amatorów jak ja. Kasi porównania róż do aut, też mi się bardzo podobają
Życzę realizacji choć części planów i marzeń
Życzę realizacji choć części planów i marzeń
Maju, tego drugiego Geoffa musiałam mieć, ale na razie wyznaczyłam mu miejsce w donicy na tarasie, bo na rabatach raczej ciężko... Zatem to raczej my z drugim Geoffem będziemy razem, a nie te Geoffy ze sobą
.
A ta biała ? to moja ukochana Lions Rose
Ewciu, a ta jasnoróżowa to Eglantyne. O ile dobrze pamiętam, to posadziłam tam dwie odmiany krwawnika, ale głowy nie dam
Kasia, jak te nasze młode Geoffy się rozkręcą i dadzą czadu, to dopiero będzie widok
Zapach już mnie tak mocno nie kręci... Może - nawiązując do wpisów u Majki - też mam męski mózg, bo jestem wzrokowcem
Niestety nie potrafię odpowiedzieć na pytanie o odmianę krwawnika. Jak mi coś przypasuje, to kupuję i rzadko staram się zapamiętać nazwę odmianową byliny
Kasiu, dziękuję za dobre słowo. Bardzo to miłe
Fraszka, w dodatku chętnie kwitła już w pierwszym roku
Marzka, witaj. Za życzenia ślicznie dziękuję i odwzajemniam
Nie dziwię się, że przystopowałaś z kupowaniem. Czytałam, że zdołałaś już uzbierać niezłą kolekcję. Jak Ci te 100 róż zakwitnie, to dopiero będzie widok
Ja też lubię czytać opinie innych pasjonatów nt. różyczek. Można przynajmniej w części zweryfikować książkowe opisy odmian.
Co do mojej fachowości Marzenko, to nie liczyłabym na nią... Owszem, chętnie dzielę się swoimi doświadczeniami, ale to najzwyklejsza amatorszczyzna
Granny. Kwitnie obficie całe lato. Moim zdaniem świetna na wykończenie rabaty. Pod koniec lata może zaatakować ją czarna plamistość. Za nic jednak bym jej nie oddała

Zostawiam Was z moimi różyczkami i spadam na zakupy...
Koszmar...
Później postaram się jeszcze odwiedzić Wasze ogrody
A ta biała ? to moja ukochana Lions Rose
Ewciu, a ta jasnoróżowa to Eglantyne. O ile dobrze pamiętam, to posadziłam tam dwie odmiany krwawnika, ale głowy nie dam
Kasia, jak te nasze młode Geoffy się rozkręcą i dadzą czadu, to dopiero będzie widok
Niestety nie potrafię odpowiedzieć na pytanie o odmianę krwawnika. Jak mi coś przypasuje, to kupuję i rzadko staram się zapamiętać nazwę odmianową byliny
Kasiu, dziękuję za dobre słowo. Bardzo to miłe
Fraszka, w dodatku chętnie kwitła już w pierwszym roku
Marzka, witaj. Za życzenia ślicznie dziękuję i odwzajemniam
Nie dziwię się, że przystopowałaś z kupowaniem. Czytałam, że zdołałaś już uzbierać niezłą kolekcję. Jak Ci te 100 róż zakwitnie, to dopiero będzie widok
Ja też lubię czytać opinie innych pasjonatów nt. różyczek. Można przynajmniej w części zweryfikować książkowe opisy odmian.
Co do mojej fachowości Marzenko, to nie liczyłabym na nią... Owszem, chętnie dzielę się swoimi doświadczeniami, ale to najzwyklejsza amatorszczyzna
Granny. Kwitnie obficie całe lato. Moim zdaniem świetna na wykończenie rabaty. Pod koniec lata może zaatakować ją czarna plamistość. Za nic jednak bym jej nie oddała

Zostawiam Was z moimi różyczkami i spadam na zakupy...
Później postaram się jeszcze odwiedzić Wasze ogrody
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Pokazujesz urocze zakątki
?A ta biała ? to moja ukochana Lions Rose ? podoba mi się?.. poczekam na jej kolej?
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Aniu nadrobiłam spore zaległości.
Różyczkami jestem zachwycona.
Widzę, że moje malutkie różyczkowe królestwo będzie się powiększać.
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ANIU....ja to pierwsze kroczki będę stawiała z różami.....na działce sobie rosły ale nigdy zbyt serca im nie okazałam to i wielkiej wdzięczności od nich nie widziałam......zapytam o Granny jaką wysokość osiąga.....mam wrażenie spoglądając u Ciebie, że to bardziej okrywowa...
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna