Ogród 100 róż cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. II

Post »

Zawsze masz szansę zmienić ten stan ;:306
Zapraszam :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Styczniowe kwitnienie róż Aniu :roll: tego chyba jeszcze nie było ;:oj Kurcze możesz cieszyć się różanymi kwiatami nawet w zimie :wink: Widzę ,że te kwitnące róże są w donicach. Czy jeśli przyjdzie mróz schowasz je do chłodnego pomieszczenia czy pozostawisz na dworze ..Przymierzam sie też do adaptacji w donicach .Moją Gartentraume przesadziłam jesienią w bardziej słoneczne miejsce .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Róże w styczniu ;:oj ! Niesamowita niesamowitość!
Moja GH - podobnie jak Kasi - zeszłoroczna i też słabiutka. Zakwitła dwoma wątłymi kwiatkami, które szybko opadły. Trochę mnie rozczarowała, ale czytając Twoją opinię, pocieszam się, że może z czasem nabierze wigoru.
Twoja jest cudna!
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

AnaAn pisze:
Justyś ;:168 Nie narzekamy. Proponuję donice. Ja też przenoszę się powoli na ?tarasowe rosarium? :D
a to tez fajne wyjście, tylko...... najpierw trzeba mieć taras, żeby mieć na nim donice ;:306

A tak w ogóle i w szczególe....
Dawno pogodziłam się z ilością moich 60-kilku krzewów, ale nie mogę pozostać obojętną czytając wasze radosne knucia... oj doloż moja doloż :;230
Pozdrawiam
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Róże jakie są ,każdy widzi,mnie urzekł trawnik ;:oj Jak można mieć takie cudo ;:oj To taka kropka nad i w zadbanym,pięknie skomponowanym ogrodzie ;:215 I mam nadzieję,że nie masz mi za złe braku zachwytu nad różami,ja jeszcze zdrowa jestem ;:204 Napisałam,jeszcze? :roll: Aniu,rzeczywiście ta śruba Cię dokręca,ja już osiadłabym na laurach :D Życzę nowych pomysłów :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Jadziu, donic nie chowam na zimę, a jedynie dodatkowo je zabezpieczam. Zimują na tarasie, pod ścianą domu. Gartenträume lubi słońce, więc z pewnością odwdzięczy Ci się obfitym kwitnieniem :)

Asia, kwitnące róże "zimowiosną" to chyba normalka :wink: widziałam też takie u Ewy :D
Moja GH pochodzi z wiosny 2012, więc zdążyła się już rozkręcić.

Justyś wiesz, nie musisz tego tarasu traktować dosłownie. No nie wierzę, że nie upchniesz paru zgrabnych doniczek :wink: Chyba muszę do Ciebie przyjechać i pokazać palcem :;230

Cześć Mirka :wit Różami wcale nie musisz się zachwycać, chociaż tego nie pojmuję :;230 . Jak sama zaznaczyłaś jeszcze jesteś zdrowa, ale pewnie tylko do czasu :;230
Trawniczek lubię zadbany i bez chwastów, bo tylko taki moim zdaniem podkreślić może urodę rabat. Z osiąganiem tego efektu to już zupełnie inna kwestia...
Mirka, skoro jesteś na tym forum, to nie wierzę, że mogłabyś spocząć na laurach. Wszyscy pewnie tu mamy większą lub mniejszą śrubę :D

Geoff Hamilton. To odkrycie minionego roku. Uwielbiam jego pomponikowe kwiaty i do tego ten kolorek... ;:170 Tak mnie zauroczyła ta róża, że domówiłam jeszcze jedną :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fragment rabaty z Geoffem (po prawej stronie stożka z bukszpanu)
Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

AnaAn pisze:Zawsze masz szansę zmienić ten stan ;:306
Zapraszam :D

:wit jestem Aniu :;230 i powiem Ci od razu dobrze, że kolejną prezentowaną różyczkę już mam :;230
Geoff Hamilton jak mi zakwitł, to oczu od niego nie mogłam oderwać.
Dobrze zrobiłaś domawiając kolejną, będzie im fajnie razem. ;:333
Podoba mi się kolor krwawnika w jego towarzystwie. ;:215
Ale piękna rabata, a ta biała różyczka na przodzie to............... ?
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

A ta jasnoróżowa nad tą białą to...?
A ten krwawnik to zmienia kolor z różowego na biały, czy to dwa krwawniki ?
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, mam podobne odczuwa względem tej róży. Nie mogę od niej oczu oderwać w sezonie..i ten zapach! Niestety mam tylko jedną, ale jak mi coś wypadnie w pobliżu to kupię kolejną :D
Cudny zestaw z krwawnikiem, przyłączam się do pytania o odmianę.
Cała rabata..bajeczna. Bardzo podoba mi się, jak komponujesz rosliny, zachowując proporcje, zimozielone tło i większe rośliny, ktore doskonale uzupełniają róże ;:170
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Bajkowa róża ;:oj
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aniu, witam w Nowym Roku ;:196 . Co prawda nie planuję i pewnie nie kupię róż w tym sezonie, ale z ciekawością czytam Twój wątek. Traktuję go jak encyklopedię różaną. Rzetelnie i fachowo dzielisz się swoją wiedzą i spostrzeżeniami- to cenne dla takich amatorów jak ja. Kasi porównania róż do aut, też mi się bardzo podobają :wink:
Życzę realizacji choć części planów i marzeń :wit
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, tego drugiego Geoffa musiałam mieć, ale na razie wyznaczyłam mu miejsce w donicy na tarasie, bo na rabatach raczej ciężko... Zatem to raczej my z drugim Geoffem będziemy razem, a nie te Geoffy ze sobą ;:306 .
A ta biała ? to moja ukochana Lions Rose :)

Ewciu, a ta jasnoróżowa to Eglantyne. O ile dobrze pamiętam, to posadziłam tam dwie odmiany krwawnika, ale głowy nie dam :D

Kasia, jak te nasze młode Geoffy się rozkręcą i dadzą czadu, to dopiero będzie widok ;:173 Zapach już mnie tak mocno nie kręci... Może - nawiązując do wpisów u Majki - też mam męski mózg, bo jestem wzrokowcem :;230
Niestety nie potrafię odpowiedzieć na pytanie o odmianę krwawnika. Jak mi coś przypasuje, to kupuję i rzadko staram się zapamiętać nazwę odmianową byliny :oops:
Kasiu, dziękuję za dobre słowo. Bardzo to miłe :)

Fraszka, w dodatku chętnie kwitła już w pierwszym roku :)

Marzka, witaj. Za życzenia ślicznie dziękuję i odwzajemniam ;:196
Nie dziwię się, że przystopowałaś z kupowaniem. Czytałam, że zdołałaś już uzbierać niezłą kolekcję. Jak Ci te 100 róż zakwitnie, to dopiero będzie widok ;:oj
Ja też lubię czytać opinie innych pasjonatów nt. różyczek. Można przynajmniej w części zweryfikować książkowe opisy odmian.
Co do mojej fachowości Marzenko, to nie liczyłabym na nią... Owszem, chętnie dzielę się swoimi doświadczeniami, ale to najzwyklejsza amatorszczyzna :D

Granny. Kwitnie obficie całe lato. Moim zdaniem świetna na wykończenie rabaty. Pod koniec lata może zaatakować ją czarna plamistość. Za nic jednak bym jej nie oddała :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zostawiam Was z moimi różyczkami i spadam na zakupy... ;:71 Koszmar... :evil:
Później postaram się jeszcze odwiedzić Wasze ogrody :wit
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aniu normalnie szał kwiecia ;:215 Pięknie kwitnąca Granny.
Pokazujesz urocze zakątki :D
?A ta biała ? to moja ukochana Lions Rose ? podoba mi się?.. poczekam na jej kolej? ;:65
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Aniu nadrobiłam spore zaległości.
Różyczkami jestem zachwycona.
Widzę, że moje malutkie różyczkowe królestwo będzie się powiększać.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ANIU....ja to pierwsze kroczki będę stawiała z różami.....na działce sobie rosły ale nigdy zbyt serca im nie okazałam to i wielkiej wdzięczności od nich nie widziałam......zapytam o Granny jaką wysokość osiąga.....mam wrażenie spoglądając u Ciebie, że to bardziej okrywowa...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”