Marpy kwiatki i rabatki..CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD

Post »

Zazdroszczę wycieczki na wystawę :D Sama się jutro wybieram, ale w sprawie o wiele mniej przyjemnej (potrzebuję kurtki). Wolałabym nad roślinami się zastanawiać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu :wit
Piekną masz jesień,piękną ;:108
Świecznica,różyczki,chryzantemki sliczne :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryniu i jak tu sie nie zachwycać Twoim ogrodem. Co zdjęcie to ładniejsze.
Powiadasz, że to o co pytałam to nowy złocień?
Śliczny. Ciekawe, czy przetrwa zimę
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ewciu - też powinnam się wybrać na zimowe zakupy ...kozaczki mi się już wiosną rozlazły ale jakoś tak nie śpieszno mi ;:173 ...jakieś tam inne jeszcze mam ;:306 . Odkąd przestałam pracować coraz rzadziej bywam na tego rodzaju zakupach :oops: Na wystawę wybieram się jutro bo szkoda mi stracić ładny dzień na działce ;:173
Aniu- miło,że zajrzałaś ;:168
Gosiu - ;:180 cieszę się,że Ci się podoba !Takiego złocienia już miałam ale zimy mimo obietnic nie przetrwał no ale inne sezonowe rośliny też sadzimy więc...zobaczę a może okryję go choć coraz więcej tego okrywania bym miała...kiedyś nigdy niczego nie okrywałam i ogród jakoś po zimie się budził bez strat...

dzisiaj pięknie świeci słoneczko zapowiada się ładny jesienny dzień chociaż obecnie mam 1 st. ;:131
Zapomniałam :oops: przenieść Rubrum z balkonu na noc do mieszkania z bijącym sercem zajrzałam do niego ale nic mu się nie stało na szczęście, natomiast koleus ,którego przypisałam na straty - padł. Na działce już wcześniej padł mój olbrzymek
na szczęście duplikaty mam w mieszkaniu ;:173

coś tam jeszcze fotek wyskrobałam sprzed 2 dni mam nadzieję,że nadal aktualne...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A ja Rubrum jeszcze nie wykopałam, ale stoi dzielnie. Myślę, że temperatury takie, jak sa teraz, mu jeszcze nie zagrażają...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko możliwe nie wiem jaką temperaturę znosi no ale w myśl zasady,że strzeżonego....wolę go mieć na oku tym bardziej,że mam już jego dziecko wyhodowałam sobie następnego ;:224 w przyszłym roku będzie jak dobrze pójdzie jeszcze więcej..taki szpalerek...widziałabym .... :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ja debiutuje z Rubrum, ale na pewno nie dam mu zginąć :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja mu chyba promocję zrobiłam , nieskromnie powiem ;:171 choć nie tylko jemu..paru jeszcze innym także ;:224
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A z jakiej rośliny jest ta ostatnia fotka ?
Nasienniki z tymi wylatującymi nasionami na włoskach wyglądają super ! ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kupiłam, czego mi było trzeba, już się zimy tak nie lękam :D
Jak wiosną pierwsze kwiaty, tak jesienią te ostatnie bardzo cieszą :D Jeszcze nie doszłam do ładu z aparatem, ale obiecuję sobie, że w tym tygodniu to się zmieni.
Czerwona trawa to Imperata?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Też mnie jakieś zmęczenie dopadło, zima tuż, tuż i żal, że sezon ogrodniczy za nami. ;:145
Dobrze choć, że pogoda się poprawiła i można jeszcze trochę, nacieszyć się tą piękną paletą barw.
Twoje fotki są pełne uroku a kolory takie wyraziste ;:215 Masz jeszcze dużo do pokazania, zanim biały puch okryje ziemię. ;:138
Pozdrawiam jesiennie. ;:196
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Maryniu dzięki za podrzucenie nazwy barbuli...porozglądam się i może upoluję ;:180
Jak mogłam wątpić, że tak wytrawna ogrodniczka nie wie co ma w ogrodzie....sypię głowę popiołem ;:124

Z tym plastikiem, to miał być żart i poniekąd komplement ;:131 ... i nie chodziło mi o licytację ;:185 , bo to nie miałoby najmniejszego sensu :roll: ...człowiek chwali rośliny, a tu mi się ogrodniczka obrusza...trudno czasem przewidzieć jak zostanie odebrany tekst z drugiej strony łącza... :(
Tak jak piszesz, de gustibus non est disputandum z czym i ja się zgadzam.... ;:108

Maryniu ile lat ma Twoja hackonechloa Aureola ?
Ja mam 3 rok i wciąż maleństwo, ale też małą ją kupiłam. Ona chyba z natury nie jest taka prędka, bo w tym samym czasie i wielkości kupiłam też hackonechloę All Gold, ale ta rozrasta się znacznie szybciej i jest już całkiem sporą kępą.

Ja też pozbyłam się niektórych kocimiętek, na ich miejscu posadziłam, a jakże, liliowce :lol:
Kocimiętki są, niestety, podatne na przędziorki...takie popodgryzane zaczynają źle wyglądać, a ja niechętnie używam chemii, więc precz z oczu :evil:

Cieszy mnie, że równowaga mojego ogrodu przypadła Ci do gustu :D

Znów pokazujesz urokliwe rośliny.
Masz tak dobrane nasadzenia, że od wiosny do jesieni ciągle jest co podziwiać ;:215
Moje Rubrum nie przetrwało w piwnicy ;:222
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ja w ubiegłym roku za radą Maryni Rubrum w doniczce zabrałam na parapet do pracy ,od czasu do czasu podlałam i wiosną myślałam że nic z tego nie będzie,większość żółta tylko pojedyncze źdźbła zielone , kupiłam więc nową ale tak sobie pomyślałam co mi szkodzi te żałosne resztki wsadzić do gruntu i okazało się ze ta zeszłoroczna jak wypuściła ładniejsza jest niż nowozakupiona :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przymrozek wykończył część roślin i na chwilę odpuścił . Ostatnie 2 noce już na +.
Następne dni bardzo ciepłe więc robota pójdzie do przodu mam nadzieję! Reszta cebulek pójdzie do ziemi i doniczkowe różne z sezonu także...
Nie powiem,żeby ta robota akurat sprawiała mi przyjemność !
Ogólnie zdjęć coraz mniej... w wątkach robi się smętnie... trwa jedynie swoisty ping-pong 8-) ja u ciebie ... ty u mnie...ty u mnie...ja u ciebie... :) większość ;:204

nawet hacko się nastroszyła ale się nie dała...
Obrazek

Eluś - mam ją chyba 4 sezon urosła z małej sadzoneczki widać miejsce jej przypasowało! Bo urosła jak na dopalaczach a ona ma bardzo spartańskie warunki tylko trochę cienia i wody w sezonie ...
Przekonałam się, że jak coś niechętnie rośnie trzeba szybciutko mu zmienić miejsce a nie czekać i biernie się przyglądać :? . Mój kilkuletni konwalnik stał sobie w miejscu i niewiele przyrastał.Wiosną zmieniłam mu miejsce i ruszył z kopyta...przez lata nie przyrósł tyle co w tym roku! :)
Ellaa pisze:...człowiek chwali rośliny, a tu mi się ogrodniczka obrusza...(
Elu moja reakcja była żartobliwa , ja tak łatwo się nie obruszam no co Ty... :) póki co staram się czytać ze zrozumieniem! ;:173 ;:224

a podzielam Twoją rację ;:174 co do stwierdzenia ;:108
Ellaa pisze:trudno czasem przewidzieć jak zostanie odebrany tekst z drugiej strony łącza... :(
Dzięki Elu serdeczne za odwiedziny i "serdeczne rozmówki" ;:180 :D
a co do rubrum to ono po zimie wygląda nijako.Sama długo się przyglądałam wiosną czy coś z niego będzie i się nim nie zajęłam właściwie dlatego trochę za późno zakwitł...ale w przyszłym roku już będę to wiedzieć!
stasia_ogrod pisze:Twoje fotki są pełne uroku a kolory takie wyraziste Masz jeszcze dużo do pokazania, zanim biały puch okryje ziemię.
niestety już po kolorach Stasiu u mnie ! ;:173 Mróz załatwił większość roślin u mnie... nawet zimująca chryzantema zrudziała a inne nie zdążyły jeszcze zakwitnąć!

Obrazek

Moje pokazywanie lada moment zakończy się. ;:7

Obrazek

Obecnie tylko w jednym zakątku /poza trawiastym/ jeszcze rośliny nadają się do pokazania ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorotko - ;:63 wreszcie się pochwaliłaś sukcesem ! Miło mi,że moja rada się przydała! Taki mały sukcesik a cieszy ! ;:333
dorcia7 pisze:pomyślałam co mi szkodzi te żałosne resztki wsadzić do gruntu
Obrazek

Grażynko pokazane nasienniki to trojeść bulwiasta już wcześniej pokazywałam ich fotkę a że wzbudziła zainteresowanie wkleiłam jeszcze raz... :) Miło mi ,że i Tobie się spodobały! ;:168

Obrazek

Obrazek

Ewciu dobrze,że się obkupiłaś w potrzebne rzeczy ja mam jeszcze przed sobą...Na fotce imperata , dostałam znowu kawałek od koleżanki bo poprzednia mi zginęła po zimie...coś nie mam do niej szczęścia , słabo u mnie rośnie...choć uprawiam ją od lat i lubię ;:oj ...

inne trawy lepiej u mnie rosną...
Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Nie narzekaj, Maryniu, trawy zawsze warte są pokazania, nawet zimą. A u ciebie wcale jeszcze nie tak mało się dzieje. Jakieś kolory, jakieś resztki jeżówek - i też ładnie, choć inaczej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”