To u mnie mają szansę pokwitnąć dlużej w lesie...goryczka143 pisze:niestety kiedy kwitną sa przeważnie upały i szybko przekwitają.
Ogród - Andrzej Max
- Andrzej Max
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród - Andrzej Max
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
ale to takie specjalne przytulenie, moj "dziadek" bo tez tak go nazywamy to pieszczoch no i "żebrak"
ja co prawda kupiłam budleje czerwona i fioletowa ale okazały się obie fioletowe, w tym roku kupie ale kwitnąca to będzie pewność, le masz piękny egzemplarz a od motyli pewnie rój
ja co prawda kupiłam budleje czerwona i fioletowa ale okazały się obie fioletowe, w tym roku kupie ale kwitnąca to będzie pewność, le masz piękny egzemplarz a od motyli pewnie rój
- Andrzej Max

- Kontakt:
Nasza "gapa" też pieszczocha jest, choć... a może właśnie dlatego że staruszka?
Budleje obie kupowałem malutkie ale z pierwszymi kistkami - stad wiedziałem co kupuję. Chociaż każda "Dawida" jest fioletowa zasadniczo , tylko odcieniem się różnią - ta jest różowa, a "czerwona" to bardziej fioletowa z lekkim odchyleniem w stronę czerwieni. To trochę jak z powojnikami-clematisami, - każdy ten pierwotny kolorek fioletowy gdzieś ma , choć niby czerwony czy niebieski...
Budleje obie kupowałem malutkie ale z pierwszymi kistkami - stad wiedziałem co kupuję. Chociaż każda "Dawida" jest fioletowa zasadniczo , tylko odcieniem się różnią - ta jest różowa, a "czerwona" to bardziej fioletowa z lekkim odchyleniem w stronę czerwieni. To trochę jak z powojnikami-clematisami, - każdy ten pierwotny kolorek fioletowy gdzieś ma , choć niby czerwony czy niebieski...
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Andrzeju
Ja też uwielbiem psy. Miałam sunię Tinę .
Ja też uwielbiem psy. Miałam sunię Tinę .
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Mój sssskarb...
Po prostu popłakałam się ze śmiechu nad historią podstępnej krewetki
czy wyłapałeś moment, kiedy przeszła na ciemną stronę mocy?
A Twoja sunia ma takie poczciwe spojrzenie...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zawsze żywiłam podejrzenie, że nie lubię krewetek
Teraz już wiem, za co... za podły charakter
- Andrzej Max

- Kontakt:
Piesy są najlepszymi "odstresowiaczami" jakie znam! Popatrzycie w te ślepia wierne , na mordę uśmiechniętą i ogon bezlitośnie obijajacy szafę ( i siebie ) byle okazać radość - to jak się nie uśmiechnąć i nie przytulić tej mokrej zimnej kichawy...
No jak?
Za zaradność...

A ja lubię , nie tylko z rusztu ...gorzata76 pisze:Zawsze żywiłam podejrzenie, że nie lubię krewetek![]()
Za zaradność...
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Andrzeju, jak zdrówko?
Kiedy wybierasz się na działkę?
- Andrzej Max

- Kontakt:
Moniko,
Chyba strasznie w nocy chrapałem, bo gardło mnie od rana boli - ssanie tabletek tylko pogorszyło , ale mam nadzieję że przejdzie, a na wieś jadę w piątek
- zobaczyć jakie straty pośniegowe i posadzić cebulasy - choć chętnie nieszczególnie jak pomyślę o nornicach ... 
Chyba strasznie w nocy chrapałem, bo gardło mnie od rana boli - ssanie tabletek tylko pogorszyło , ale mam nadzieję że przejdzie, a na wieś jadę w piątek
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Dobre jest Tantum Verde w areozolu...nam to pomaga 
- Andrzej Max

- Kontakt:
Dzięki - rano zaraz kupię! 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Andrzeju, zdrówka życzę
Mnie też pomaga Tantum Verde.
Jeśli masz nornice, to spróbuj posadzić w koszykach. Można zrobić samemu z plastikowych doniczek.
Jeśli masz nornice, to spróbuj posadzić w koszykach. Można zrobić samemu z plastikowych doniczek.
- Andrzej Max

- Kontakt:
Koszyki normalne się nie nadają - za płytkie są i nornice górą sobie przechodzą i wszyściutkie nowe cebulki mi w tym roku zeżarły - nawet "bąka" nie było.
Powiadają że na nornice dobra korona cesarska - to 5 kupiłem - pyszne jedzonko miały paskudy... Teraz wsadzę czosnek... zobaczymy...
A z doniczkami - to już lepiej - miejsca mniej i wyższe - to może nie trafią...
A! Byłbym zapomniał - wczoraj się skończyły w Krakowie Targi Książki - byłem , autorów różnych spotkalem , po autografy nie stałem... I spotkałem Asię z Raby! A raczej spotykałem , bo co rusz się w tym tłumie gubiliśmy...

A z doniczkami - to już lepiej - miejsca mniej i wyższe - to może nie trafią...
A! Byłbym zapomniał - wczoraj się skończyły w Krakowie Targi Książki - byłem , autorów różnych spotkalem , po autografy nie stałem... I spotkałem Asię z Raby! A raczej spotykałem , bo co rusz się w tym tłumie gubiliśmy...
Andrzeju czytam że ciebie też coś nachodzi, więc dopadło nas chociaż myślę że nie tylko nas.
Twoja sunia przypomina mi sunię Grażynki/kogra/ chyba są w jednym wieku i tak samo się nazywają.
To straszny pieszczoch i za zazdrośnik, rywalizuje z kotami.
Twoja sunia przypomina mi sunię Grażynki/kogra/ chyba są w jednym wieku i tak samo się nazywają.
To straszny pieszczoch i za zazdrośnik, rywalizuje z kotami.
- Andrzej Max

- Kontakt:
No! To mam robótkę z głowy! Dziś rano zamiast do pracy zawlokłem sie do dochtórki... były nawet dwie...
Zapalenie zatok... jakby się pogorszyło, to mam się pokazać w piątek... po południu...
To plany i nawet zaplanowane 2 dni urlopu ...
Cebulki powędrują do piwnicy i niech się dzieje...