Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Post »

Jadziu, róże cudne :shock: ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U nas właśnie trochę polało i zaraz zrobiło się bardziej rześkie powietrze . Byłam sprawdzić ile oślizglaków się pokazało po tym deszczu . Za duzo ich nie było i dobrze

EWUNIU mam ten flox już 2 rok i rośnie całkiem dobrze . Na jesieni go przesadziłam i pierwsze jego listki były zielone . Już myślałam ,że się odbarwił po tym przesadzeniu ,ale po jakimś czasie wrócił do dawnego koloru

IGORZE jak zobaczyłam to musiałam go mieć chociaż mój brat tez go kupił a u niego półkrzewu jest zielone a druga część jest taka . Owszem Nostalgia ładna w rozkwicie a potem kolory się zlewają w czerwień ,ale żebym była z nią zachwycona tego bym nie powiedziała .

KRYSIU tak jak już pisałam Igorowi mnie nie zachwyca myślałam ,że cały czas będzie taka jak w rozwijającym się pąku . Może zbyt dużo oczekuję po moich królowych ;:196

GRAŻYNKO tak to ubiorek ładnie się komponuje z innymi roślinkami http://www.roses.webhost.pl/2008/03/kronenburg/ tu masz link i obejrzyj sobie

TOSIU miałam Ci napisać ,ale stwierdziłam ,że powiem Ci jutro o youtube żebyś tam ten filmik puściła tylko czy dałas link do tego nagrania . Zresztą zaraz do Ciebie wejdę .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Link na moim profilu! :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już oglądałam Tosiu ;:180
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadzia nie zrozumiałam ale jest filmik tu:

http://www.youtube.com/watch?v=9q36amHRBs4l

tylko czy bedziesz spala po takich wrażeniach?, :;230
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

NELU to taka polna roślinka . Dzis widziałam ją na nieużytkach ,ale mnie się podoba . Mam też takie niebieskie kuleczki na koperkowych liściach i zakwitła mi jeszcze z tego niebieskiego mixu następna roślinka o liściach jak ogórecznik ale ma takie małe różowo-lilowe kwiatuszki też fajnie wygląda ale jest niska . Cóż z tego kiedy nie wiem co to jest . Mogłam zostawić paczkę i poczytać w necie ,ale ma spóżniony zapłon :;230 Zapytaj Izy czy to sie samo wysiewa ten żmijowiec . Na nią nawet za bardzo ostatnie upały nie działają twardo je wytrzymuje
Jadziu to typowy kwiat słonecznych łąk,tak jakby spiekota była jego żywiołem... :D Musi się sam wysiewać ,jeżeli na łąkach go pełno...Tego co pokazałam jest rośliną jednoroczną i jest niższy i bardziej ukwiecony,bylina sięga 1 m i mniej kwiatów,ale też jest piękny...
NN pnąca jest bardzo interesująca,wstydliwie schyliła główkę i ukryła pręciki ... i jak tu nazwę wymyślić... :;230
Może uda Ci się zrobić zdjęcia pozostałych niebieskości... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Jea, jak cudnie dziś padało! Po ponad tygodniu męczarni w tropikach taka miła chwila na odetchnięcie...
Swoją drogą myślałam, że coś się pali, bo wszędzie dym... a to ziemia parowała. ;-)

To do jutra, idę spać, bo muszę bardzo wcześnie wstać, żeby dojechać na 9. ;-) DOBRANOC!
PS. Rany, nie wiedziałam, że są takie pstrokate floksy!
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Jadziuś pięknie swoje fotki obrabiasz . W jakim to programie?
Zauważyłam że wklejasz je przez fotosik... i oryginalne podpisy Stosujesz ...Fajowe ;:196
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

JADZIU!
Chyba znowu strzelę gafę bo nie znam się na różach ale ta bordowo czarna cudo.
Miłej soboty może deszczyk podleje Ci ogródek. ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Jadziu
U mnie upał,że nie można wyjść na ogród więc spaceruję po Waszych.
Już Ci pisałam ale powtórzę-róże masz przecudne-Monika przepiękny kolor i kształt kwiatu.Do tej pory nie rajcowały mnie pomarańczowe róże ale teraz jak widzę Twoją Monikę to wyciągam zeszyt i już jest zapisane do jesiennych zakupów.Napisz jak długo trzyma kwiat.
Ja też tak jak Ty rozczarowana jestem Nostalgią.Owszem w pąku jest bardzo ładna /co trwa bardzo krótko/ ale jak rozwinie kwiat-jest taka nijaka-pospolita-z tą nieokreśloną czerwienią-Mówię wtedy na nią "odpuściana"-bo kojarzy mi się ze sztucznymi kwiatami z dzieciństwa jakie sprzedawali na odpustach kramarze.Kiedy to było :;230
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HANIU nie wiem jak u Halinki ,ale u mnie Monika nie trzyma za długo kwiatu ona jest u mnie 2 sezon . Nostalgia i R umba obie jakoś mnie nie powaliły na łopatki . Fakt ,że ma ładny układ płatków oczywiście Monika ,ale w pełnym rozkwicie taka sobie .Może posadzę obok siebie Rumbę i Nostalgię ,ale w innym miejscu

KRYSIU ta bordowo czarna to Burgund 81 i jestem z niej bardzo zadowolona kwitnie do zimy non stop leciutko pachnie i bardzo ją lubię tak jak Abigail . Deszczyk tylko postraszył w ogródku no ale nie musiałam podlewać ;:196

ZYTKO zdjęcia obrabiam w Photo Scape i Photo Filtre masz tam opcję ,że możesz wybrać w jakim stylu ma być pismo . Wszystko wklejam przez Fotosik, gdyż wykupiłam roczny abonament i mam spokój ;:196

BASIU miło było Cię poznać . Jesteś fajowa dziewczyną ;:196 a dzisiejszej pracy Ci nie zazdroszczę . ;:196 Mam nadzieję ,że zdjęcia ,które wstawiam nie są przekłamane

NELU wieczorem zrobię fotki reszty niebieskości i nowych lilijek Jestem ciekawa czy ona jeszcze zakwitnie ta wstydliwa panienka wtedy spróbuję jej spojrzec w oczy :;230

ANIU oglądałam zaraz wczoraj tylko mam takie słabe obroty na kompie ,że muszę oglądać po kawałeczku ,więc czekam aż będą mocne obroty wtedy usiądę sobie i będę się delektować ;:196
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jadzia, teraz to zupełnie nie można ocenić cech poszczególnych róż. U mnie już w ogóle nie wykształcają się kwiaty, a i pąki są podeschnięte. Jedynie liście u większości są zdrowe, a krzaki okazałe.
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:138 :wit Dzięki za spotkanko.Film o sikorkach już jest,link u mnie! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu ta Abigail bardzo mi się podoba jakie masz z nią doświadczenia?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Jadziu, jeszcze raz wielkie dzięki za bardzo miłe przyjęcie oraz za kwiaty. ;:196 Twoje kwiaty są jeszcze piękniejsze niż na zdjęciach, a róże... na zdjęciach są śliczne, ale na żywo pachną nieziemsko, więc wersja live jest 100x lepsza. :-D
Roślinki już wszystkie są w ziemi, tyle, że niektóre w donicach, bo nie skończyłam wczoraj pracy, a dziś migrena mnie od świtu zabijała, więc nie pracowałam. Jutro c.d. :-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”