Moja familokowa oaza spokoju cz.5
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.5
Jadziu, róże cudne

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U nas właśnie trochę polało i zaraz zrobiło się bardziej rześkie powietrze . Byłam sprawdzić ile oślizglaków się pokazało po tym deszczu . Za duzo ich nie było i dobrze
EWUNIU mam ten flox już 2 rok i rośnie całkiem dobrze . Na jesieni go przesadziłam i pierwsze jego listki były zielone . Już myślałam ,że się odbarwił po tym przesadzeniu ,ale po jakimś czasie wrócił do dawnego koloru
IGORZE jak zobaczyłam to musiałam go mieć chociaż mój brat tez go kupił a u niego półkrzewu jest zielone a druga część jest taka . Owszem Nostalgia ładna w rozkwicie a potem kolory się zlewają w czerwień ,ale żebym była z nią zachwycona tego bym nie powiedziała .
KRYSIU tak jak już pisałam Igorowi mnie nie zachwyca myślałam ,że cały czas będzie taka jak w rozwijającym się pąku . Może zbyt dużo oczekuję po moich królowych
GRAŻYNKO tak to ubiorek ładnie się komponuje z innymi roślinkami http://www.roses.webhost.pl/2008/03/kronenburg/ tu masz link i obejrzyj sobie
TOSIU miałam Ci napisać ,ale stwierdziłam ,że powiem Ci jutro o youtube żebyś tam ten filmik puściła tylko czy dałas link do tego nagrania . Zresztą zaraz do Ciebie wejdę .

EWUNIU mam ten flox już 2 rok i rośnie całkiem dobrze . Na jesieni go przesadziłam i pierwsze jego listki były zielone . Już myślałam ,że się odbarwił po tym przesadzeniu ,ale po jakimś czasie wrócił do dawnego koloru
IGORZE jak zobaczyłam to musiałam go mieć chociaż mój brat tez go kupił a u niego półkrzewu jest zielone a druga część jest taka . Owszem Nostalgia ładna w rozkwicie a potem kolory się zlewają w czerwień ,ale żebym była z nią zachwycona tego bym nie powiedziała .
KRYSIU tak jak już pisałam Igorowi mnie nie zachwyca myślałam ,że cały czas będzie taka jak w rozwijającym się pąku . Może zbyt dużo oczekuję po moich królowych
GRAŻYNKO tak to ubiorek ładnie się komponuje z innymi roślinkami http://www.roses.webhost.pl/2008/03/kronenburg/ tu masz link i obejrzyj sobie
TOSIU miałam Ci napisać ,ale stwierdziłam ,że powiem Ci jutro o youtube żebyś tam ten filmik puściła tylko czy dałas link do tego nagrania . Zresztą zaraz do Ciebie wejdę .

- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Link na moim profilu! 
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

Już oglądałam Tosiu 
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadzia nie zrozumiałam ale jest filmik tu:
http://www.youtube.com/watch?v=9q36amHRBs4l
tylko czy bedziesz spala po takich wrażeniach?,
http://www.youtube.com/watch?v=9q36amHRBs4l
tylko czy bedziesz spala po takich wrażeniach?,
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Jadziu to typowy kwiat słonecznych łąk,tak jakby spiekota była jego żywiołem...NELU to taka polna roślinka . Dzis widziałam ją na nieużytkach ,ale mnie się podoba . Mam też takie niebieskie kuleczki na koperkowych liściach i zakwitła mi jeszcze z tego niebieskiego mixu następna roślinka o liściach jak ogórecznik ale ma takie małe różowo-lilowe kwiatuszki też fajnie wygląda ale jest niska . Cóż z tego kiedy nie wiem co to jest . Mogłam zostawić paczkę i poczytać w necie ,ale ma spóżniony zapłonZapytaj Izy czy to sie samo wysiewa ten żmijowiec . Na nią nawet za bardzo ostatnie upały nie działają twardo je wytrzymuje
NN pnąca jest bardzo interesująca,wstydliwie schyliła główkę i ukryła pręciki ... i jak tu nazwę wymyślić...
Może uda Ci się zrobić zdjęcia pozostałych niebieskości...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Jea, jak cudnie dziś padało! Po ponad tygodniu męczarni w tropikach taka miła chwila na odetchnięcie...
Swoją drogą myślałam, że coś się pali, bo wszędzie dym... a to ziemia parowała. ;-)
To do jutra, idę spać, bo muszę bardzo wcześnie wstać, żeby dojechać na 9. ;-) DOBRANOC!
PS. Rany, nie wiedziałam, że są takie pstrokate floksy!
Swoją drogą myślałam, że coś się pali, bo wszędzie dym... a to ziemia parowała. ;-)
To do jutra, idę spać, bo muszę bardzo wcześnie wstać, żeby dojechać na 9. ;-) DOBRANOC!
PS. Rany, nie wiedziałam, że są takie pstrokate floksy!
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Jadziuś pięknie swoje fotki obrabiasz . W jakim to programie?
Zauważyłam że wklejasz je przez fotosik... i oryginalne podpisy Stosujesz ...Fajowe
Zauważyłam że wklejasz je przez fotosik... i oryginalne podpisy Stosujesz ...Fajowe
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
JADZIU!
Chyba znowu strzelę gafę bo nie znam się na różach ale ta bordowo czarna cudo.
Miłej soboty może deszczyk podleje Ci ogródek.

Chyba znowu strzelę gafę bo nie znam się na różach ale ta bordowo czarna cudo.
Miłej soboty może deszczyk podleje Ci ogródek.
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witaj Jadziu
U mnie upał,że nie można wyjść na ogród więc spaceruję po Waszych.
Już Ci pisałam ale powtórzę-róże masz przecudne-Monika przepiękny kolor i kształt kwiatu.Do tej pory nie rajcowały mnie pomarańczowe róże ale teraz jak widzę Twoją Monikę to wyciągam zeszyt i już jest zapisane do jesiennych zakupów.Napisz jak długo trzyma kwiat.
Ja też tak jak Ty rozczarowana jestem Nostalgią.Owszem w pąku jest bardzo ładna /co trwa bardzo krótko/ ale jak rozwinie kwiat-jest taka nijaka-pospolita-z tą nieokreśloną czerwienią-Mówię wtedy na nią "odpuściana"-bo kojarzy mi się ze sztucznymi kwiatami z dzieciństwa jakie sprzedawali na odpustach kramarze.Kiedy to było
U mnie upał,że nie można wyjść na ogród więc spaceruję po Waszych.
Już Ci pisałam ale powtórzę-róże masz przecudne-Monika przepiękny kolor i kształt kwiatu.Do tej pory nie rajcowały mnie pomarańczowe róże ale teraz jak widzę Twoją Monikę to wyciągam zeszyt i już jest zapisane do jesiennych zakupów.Napisz jak długo trzyma kwiat.
Ja też tak jak Ty rozczarowana jestem Nostalgią.Owszem w pąku jest bardzo ładna /co trwa bardzo krótko/ ale jak rozwinie kwiat-jest taka nijaka-pospolita-z tą nieokreśloną czerwienią-Mówię wtedy na nią "odpuściana"-bo kojarzy mi się ze sztucznymi kwiatami z dzieciństwa jakie sprzedawali na odpustach kramarze.Kiedy to było
- JAKUCH

HANIU nie wiem jak u Halinki ,ale u mnie Monika nie trzyma za długo kwiatu ona jest u mnie 2 sezon . Nostalgia i R umba obie jakoś mnie nie powaliły na łopatki . Fakt ,że ma ładny układ płatków oczywiście Monika ,ale w pełnym rozkwicie taka sobie .Może posadzę obok siebie Rumbę i Nostalgię ,ale w innym miejscu
KRYSIU ta bordowo czarna to Burgund 81 i jestem z niej bardzo zadowolona kwitnie do zimy non stop leciutko pachnie i bardzo ją lubię tak jak Abigail . Deszczyk tylko postraszył w ogródku no ale nie musiałam podlewać
ZYTKO zdjęcia obrabiam w Photo Scape i Photo Filtre masz tam opcję ,że możesz wybrać w jakim stylu ma być pismo . Wszystko wklejam przez Fotosik, gdyż wykupiłam roczny abonament i mam spokój
BASIU miło było Cię poznać . Jesteś fajowa dziewczyną
a dzisiejszej pracy Ci nie zazdroszczę .
Mam nadzieję ,że zdjęcia ,które wstawiam nie są przekłamane
NELU wieczorem zrobię fotki reszty niebieskości i nowych lilijek Jestem ciekawa czy ona jeszcze zakwitnie ta wstydliwa panienka wtedy spróbuję jej spojrzec w oczy
ANIU oglądałam zaraz wczoraj tylko mam takie słabe obroty na kompie ,że muszę oglądać po kawałeczku ,więc czekam aż będą mocne obroty wtedy usiądę sobie i będę się delektować
KRYSIU ta bordowo czarna to Burgund 81 i jestem z niej bardzo zadowolona kwitnie do zimy non stop leciutko pachnie i bardzo ją lubię tak jak Abigail . Deszczyk tylko postraszył w ogródku no ale nie musiałam podlewać
ZYTKO zdjęcia obrabiam w Photo Scape i Photo Filtre masz tam opcję ,że możesz wybrać w jakim stylu ma być pismo . Wszystko wklejam przez Fotosik, gdyż wykupiłam roczny abonament i mam spokój
BASIU miło było Cię poznać . Jesteś fajowa dziewczyną
NELU wieczorem zrobię fotki reszty niebieskości i nowych lilijek Jestem ciekawa czy ona jeszcze zakwitnie ta wstydliwa panienka wtedy spróbuję jej spojrzec w oczy
ANIU oglądałam zaraz wczoraj tylko mam takie słabe obroty na kompie ,że muszę oglądać po kawałeczku ,więc czekam aż będą mocne obroty wtedy usiądę sobie i będę się delektować
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Jadzia, teraz to zupełnie nie można ocenić cech poszczególnych róż. U mnie już w ogóle nie wykształcają się kwiaty, a i pąki są podeschnięte. Jedynie liście u większości są zdrowe, a krzaki okazałe.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu ta Abigail bardzo mi się podoba jakie masz z nią doświadczenia?
Jadziu, jeszcze raz wielkie dzięki za bardzo miłe przyjęcie oraz za kwiaty.
Twoje kwiaty są jeszcze piękniejsze niż na zdjęciach, a róże... na zdjęciach są śliczne, ale na żywo pachną nieziemsko, więc wersja live jest 100x lepsza. 
Roślinki już wszystkie są w ziemi, tyle, że niektóre w donicach, bo nie skończyłam wczoraj pracy, a dziś migrena mnie od świtu zabijała, więc nie pracowałam. Jutro c.d.
Roślinki już wszystkie są w ziemi, tyle, że niektóre w donicach, bo nie skończyłam wczoraj pracy, a dziś migrena mnie od świtu zabijała, więc nie pracowałam. Jutro c.d.
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.