Storczyki Mirki

Zablokowany
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu w ubiegłym tygodniu kupując kolejnego rozpoczęłam kolejną dziesiątkę, czyli mam ich 81. A podjęłabyś się opieki nad małą vandą?

Wszystkim którzy odwiedzili mój wątek, bardzo dziękuję za miłe słowa, nie było mnie trochę na forum bo byłam solidnie przeziębiona, a jak już się polepszyło to do ogrodu.
Chyba udało mi się kupić pierwszy woskowy.Oceńcie Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mireczko, jest po prostu sliczny ;:111 ;:111 ;:111
U mnie podobne kosztuja ponad 20 eu :? A Ty ile zaplacilas jeśli moge wiedziec? :)
Zdrowka zycze Kochana ;:31
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Mirko, ale cudo udało Ci się kupić, kolorki rewelacja ;:12

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No, no, ślicznotka Ci się trafiła ;:109 I w dodatku woskowa :wink:
Jak dla mnie, to on trochę botanicznego przypomina :roll:
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

Prześliczny i w 100% woskowy ;:108
Zdradzisz gdzie i za ile go kupiłaś?
Taki woskowy łatek również mi się marzy ;:8 a jako,że i tak remont=zakaz zakupów :roll: to nawet nie spojrzę na inne :;230
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Mireczko woskowy jest śliczniusi, ma takie ładne zaokrąglone płatki. Gratuluje. ;:1
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45

Post »

Wiesz tak sobie zaglądam czasem na ten wątek i myślę, czy to już moment na nowe hobby czy jeszcze za moment :)
ale chyba ten moment nadchodzi razem z przeprowadzka do większego domu...
wazne ze to piękne hobby :) :)
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiuzapłaciłam za niego astronomiczną kwotę, bo aż :D :D :D 19,90zł a kupiłam go BrikoM. Już sobie ostatnio mówiłam nie ! nie kupuję!. Ale on był jedyny i tak na mnie patrzał, więc co miałam zrobić, przygarnęłam. :D
Renatko właśnie ten kolorek mnie urzekł, taka delikatna żółta obwódka. Marzył mi się kiedyś właśnie taki, chyba u Agatki go widziałam po raz pierwszy.
Anusska ważne że woskowy, ja się nigdy nie zastanawiam czy jest jakieś podobieństwo, urzekł mnie po prostu ;:26
darlajak już pisałam moni 19,90. ja też powiedziałam Stop, Zakupom Storczykowym, ale po co są zakazy, aby je łamać, i oto on.
Pytałaś o orchidarium,niestety - w dalszych planach /niezgodność w pomysłach na jego powstanie/
Aniu dziękuję , mam nadzieje że dobrze będzie rósł.

Dzisiaj otrzymałam jeszcze miłą niespodziankę , którą to sprawiła mi
[/b]Bogusia, jak mi się uda to zdjęcie wieczorem. A jest to oncidium /które kiedyś zakwitnie na żółto/.Jeszcze raz DzięKuję ;:79 ;:79 ;:79
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękny ten Phalaenopsis. masz 81 storczyków? zazdroszczę... gdybym miała dużo miejsca, też mogłabym tyle mieć... ale mam mało, więc ciągle muszę kombinować, gdzie by upchnąć następnego storczyka, bo marzeń ciągle przybywa, a miejsca niestety nie. mam malutko storczyków, może z 58 (z czego 48 to Phal.). jak na 5 lat zbierania to jest niedużo.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu przecież 58 storczyków to ogromna kolekcja :D , zważywszy że masz jeszcze vandy , które u Ciebie kwitną . Nic tylko się cieszyć. Parapety wszyscy mamy za małe, pozostaje upychanie. :lol:
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MirkaS pisze:Dusiu przecież 58 storczyków to ogromna kolekcja :D , zważywszy że masz jeszcze vandy , które u Ciebie kwitną . Nic tylko się cieszyć. Parapety wszyscy mamy za małe, pozostaje upychanie. :lol:
chciałabym mieć kiedyś tyle miejsca, by móc mieć z 200 Phalaenopsis i trochę Vand... na razie trzymam na 2 parapetach i stoliku pod oknem, zamierzam jeszcze namówić T. na półkę do zawieszenia w oknie, na której kilka Phal. by weszło. i na pewno wymienię Tolumnie na Phalaenopsisy, o ile znajdą się jacyś chętni.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzisz Dusiu, będzie półeczka i od razu zrobi się miejsce na kolejne storczyki.Boje sie o Twoja przyszłość, jak będziesz w przyszłości pracowała, to jak nic, wypłata pójdzie na storczyki hi hi. :D [/b]
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no pewnie :) tylko najpierw będę musiała znaleźć duuużo miejsca. i oczywiście dużo czasu dla moich cudów. teraz mogę im poświęcać dużo czasu, zwłaszcza, że są wakacje (ale i w roku szkolnym większość czasu poświęcam storczykom i innym hobby), ale od września idę do nastepnej szkoły i pewnie będzie trochę mniej czasu, ale storczyki zawsze pozostaną dla mnie bardzo ważne i nie ma takiego dnia, żebym na nie nie zwróciła uwagi. uwielbiam się na nie patrzeć i bardzo się cieszę, że mam tak wyjątkową pasję.
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

Storczykowa pisze:no pewnie :) ale storczyki zawsze pozostaną dla mnie bardzo ważne i nie ma takiego dnia, żebym na nie nie zwróciła uwagi. uwielbiam się na nie patrzeć i bardzo się cieszę, że mam tak wyjątkową pasję.

Dusiu widzę , że nie będziesz miała problemu z wyborem profilu zawodu przy tej pasji . :D
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bogumila pisze:
Storczykowa pisze:no pewnie :) ale storczyki zawsze pozostaną dla mnie bardzo ważne i nie ma takiego dnia, żebym na nie nie zwróciła uwagi. uwielbiam się na nie patrzeć i bardzo się cieszę, że mam tak wyjątkową pasję.

Dusiu widzę , że nie będziesz miała problemu z wyborem profilu zawodu przy tej pasji . :D
na pewno chciałabym zawód, który ma coś wspólnego ze storczykami.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”