Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Rzeczywiście lawenda rewelacyjna :D No i generalnie bardzo mi się w Twoim ogrodzie podoba :)
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ha, jak to dobrze, że jest forum. Też mnie ostatnio naszło na podlewanie obornikowym kompocikiem, ale zwlekałam i zwlekałam. I teraz czytam, że dobrze, że nie podlewałam, bo bym miała te paskudy u siebie. Granulki najlepszym przyjacielem ogrodnika :wink:

Kwiaty hostowe ładnie się zapowiadają - czemu nie lubisz?

U nas w sobotę była burza z wichurą, połamało mi łubiny i zmaltretowało do końca róże. Ale i tak jestem zadowolona, bo porządnie podlało. Reszta roślin się ucieszyła.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Juka wow ;:oj
Szpaler lawendy cudny, mógłby mi zasłonić co nieco :;230
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jejku jakie szaleństwo u Ciebie, lawenda jest w tym miejscu przecudna. :tan :tan
Zuza masz przepiękne róże, piękności dla oczu. ;:167
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Zuziu, już nie wiem co chwalić, chyba pochwalę wszystko hurtowo: masz cudowny ogród ;:108 :D
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Chmury, słońce, chmury, słońce, a deszczu ani kropli :? Wczoraj ładnie popadało razem z burzami, a dziś takie nie wiadomo co. Za to w ogrodzie dziś poszalałam z sekatorem, róże, krzewy, byliny, wszystko aż furczało :lol: Zaczynają kwitnąć lilie i zbierają się jeżówki. Jak ja kiedyś mogłam mieć same iglaki Obrazek
------------------
Anka, The Fairy to jesienny zakup. Co prawda urosła sporo, ale raczej się pokłada niż idzie wzwyż :? Lawendę jeszcze w tym sezonie zostawię choćby z lenistwa Obrazek ale jak w przyszłym sezonie będzie to samo to out Obrazek
Hah, tego powojnika wypatrzyłam przypadkiem jak różycę cięłam. Tak się skubaniec pochował że dopiero teraz wypatrzyłam jak wylazł u góry kratki. Ciekawe kiedy go uwiąd załatwi ;:306
U mnie pastella też raczej bledzioch, może przez te upały :roll:

Obrazek

Dorota, dwie Gardenki ;:oj to cud podwójny Obrazek Ja niestety nie mam tyle miejsca żeby sadzić różyce po dwie ;:151 Tym bardziej że lista chciejstw różanych jeszcze nie zrealizowana. Angielki NN i ja jestem bardzo ciekawa, tym bardziej że pachnie cudnie.

Obrazek

Elwi, Smooth Ballerina to pewnie nazwa handlowa, bo ja takowej nigdzie nie widziałam. A kupiłam w zeszłym roku w OBI jakby co ;:183 Co do mojej NN, to wcale się nie upieram że to angielka ;:185 Tak tylko było na pudle z Auchana, a oni tam mogli napisać wszystko Obrazek Nalewkę obornikową robiłam, bo łatwiej mi się z nawozem podlewa i szybciej do korzeni trafia niż sypie i miesza z ziemią Obrazek Ja wszędzie mam korę. Do tego juz tam tak gęsto że przy sypaniu i mieszaniu z ziemią cała podrapana jestem od róż :evil: Ale chyba przeboleję, bo już nie mam zamiaru tej mikstury nastawiać ;:222

Obrazek

Soniu, lawenda na razie ma odroczoną eksmisję, najwyżej szybciej ją zetnę żeby The Fairy odsłonić. Na hosty czekam z cięciem aż kwiaty podrosną, żeby nadały się do wazonu :lol: Na Artemisa czekam z wytęsknieniem, ten Twój to był powód dla którego i ja kupiłam sadzonkę Obrazek

Obrazek

Ewelina, u mnie wreszcie padało w niedzielę :tan Lawenda już zaczyna cieszyć zapachem, niedługo zacznę ciąć do bukiecików ;:108 W tym sezonie jak ta jędza tak urosła, to pewnie i paczuszki zapachowe porobię :heja

Obrazek

Aniu, ja bardzo doceniam mój ogród przydomowy. Kiedyś jak Ty miałam ogród działkowy, pamiętam jak przebierałam girkami żeby tylko móc pojechać. Do tego ciągły stres czy nowo posadzone rośliny dadzą radę w upale, czy ktoś nie ukradnie itp.
Ja też mam pink Annabelle i też małą sadzonkę od forumowej Ewci :lol: W zeszłym roku chciała wytworzyć jeden kwiatuszek ale jej nie pozwoliłam, w tym jakoś nie widzę żeby się zbierała na kwiaty Obrazek

Obrazek

Anita, też obcinam, przy okazji mam do wazonu Obrazek

Obrazek

Tulap, no nie lubię, a jak już opadają, przyklejają się i szpecą liście to już w ogóle jakiś koszmar ;:222 Pachnące czy nie, trafią i tak do wazonu a liście zostaną piękne i czyste Obrazek

Obrazek

Olka, moja Annabell rośnie zaraz pod tujami, więc nie ma lekko. Jak na razie widzę że dobrze sobie radzi. Słońce ma od popołudnia do wieczora. Te hortensje akurat kochają słonko, do cienia lepiej ogrodówki.

Obrazek

Małgoś, Herzogin trzyma kwiaty, chyba że deszcz spadnie to te niżej położone potrafią się wykładać. Co prawda mój krzew jeszcze młody ale jakoś nie muszę podwiązywać. Za to po deszczu robi się kropkowana Obrazek Widzę że nie jestem jedyna która nie lubi kwiatów host ;:oj Niedługo będę ciachała Obrazek

Obrazek

Lucynko, tak, to dzwonek skupiony Obrazek A lawenda może i fajnie pomyślana ale zasłania mi różę w środku :twisted: Zagoni mnie to do szybszego jej przycięcia. Będą bukieciki i woreczki zapachowe Obrazek

Obrazek

Małgosia, juki wycinam zaraz jak tylko przekwitną, nie lubię takich sterczących pałąków. Liście zostawiam tak jak są. Ona sama wie które rozety usunąć i w przyszłym sezonie tylko wyciągam uschnięte liście bez specjalnego wysiłku Obrazek A jak tam Twoja jukka, zaraz popędzę zobaczyć czy już coś wstawiłaś Obrazek

Obrazek

Hej lemonka, czy ja już pytałam o Twoje imię? ;:131 Cieszę się że Ci się u mnie podoba, zapraszam rozgość się Obrazek

Obrazek

Sylwia, tak jak mówisz, granulki najlepszym przyjacielem ogrodnika Obrazek Już mnie nikt nie namówi na gnojówkę z obornika Obrazek Kwiatów hostowych nie lubię bo szpecą liście. W wazonie będą zdecydowanie ładniej się prezentowały Obrazek W sobotę ta burza dotarła i do mnie, ale wiatr chyba już trochę wyhamował, bo szkód żadnych nie zanotowałam. Za to ogród podlało jak się patrzy Obrazek

Obrazek

Kasia-kasia100780, no widzisz Tobie by się taki szpaler przydał, a ja się wkurzam że mi różycę zasłania. A przy kupnie napiszą tylko lawenda wąskolistna i już. Obie moje tak kupowałam a są zupełnie inne Obrazek

Obrazek

Kasia-Kasiula17, lawenda przecudna, szkoda tylko że za kurtynę dla The Fairy robi Obrazek Róże starają się jak mogą, w końcu teraz ich czas, muszą się starać, bo już lilie się prężą Obrazek

Obrazek

Aga, dziękuję za pochwały, dla ogrodnika to najwyższa nagroda jak komuś podoba się to co z sercem, krwią i potem dłubał własnymi ręcami Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

I zaś cudności do podziwiania. ;:oj ;:oj
Zuza w wiesz że mi w tamtym roku uwiąd załatwił jeden, no i się z nim niby pożegnałam, całkowicie zanikł.,W tym roku plewiłam w tym miejscu po pewnym czasie oczom nie wierzyłam pojawił się w tym miejscu metrowy pęd, czyli odbił od korzenia powojnik ;:138
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Faktycznie porosła Ci ta lawenda maksymalnie jak się dało ;:oj . Juki to masz gigantyczne i wyglądają świetnie. Cały ogród masz śliczny ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuz jesteś pewna, że róża podpisana Guernsey, to ona? :oops:
Jędza urocza. Doprawdy nie wiem czego się czepiasz. :roll:
Swoją The Fairy czasem poratuję balkonikiem. Niech się kobitka podeprze. :wink: Może też tak zrób?
Jakoś przyjemnie mi ulżyło, gdy zobaczyłam, że też masz na niektórych rabatkach busz. :lol: No ale z drugiej strony... na tym planie z juką to bym tam tyle dobra upchnęła... ;:224
Alexandra to Twój świeży nabytek? Co o niej możesz powiedzieć?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza róże pokazałaś pięknie. ;:138 NN-ka cudna, a jak jeszcze pachnie, to już pełnia szczęścia. :) Herzogin Ch. wspaniale czaruje bladością, wyjątkowo subtelna. ;:oj Juka, co za widok. :shock: Przyjrzałam się swoim lawendom i te rosnące przy różach są sporo wyższe, pewnie nawozy dla róż tak je ciągną do góry. ;:218 Może u ciebie podobnie.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Zuziu róże piękne, ale juka to ci kochana zaszalała na całego ;:oj Ja zawsze czekalam, aż jej ten pęd trochę przyschnie, ale w tym roku też ciachnę od razu, zobaczymy czy to coś zmieni... Moja dopiero zaczyna kwitnąć.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Jakaaa yukaaaa ;:oj
Zuza,nie zdziw się,jak pewnego dnia zniknie :;230
A pachnie? To wtedy byłby szczyt piękna ;:31
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Chyba już pytałaś o imię, a ja zdaje się zapomniałam o tym :oops: Mam na imię Iza :)

Jak czytam w wielu miejscach to chyba powojniki zbyt często chorują na uwiąd. Zastanowię się nad posadzeniem powojników przy pergoli przy furtce. Choć to dopiero za rok bo ten sezon to już trochę na straty spisuję częściowo.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Jaka cudowna juka! ;:oj
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Piękna juka z taką ilością kwiatostanów. no piękna...
Wszystko tak ładnie u Ciebie kwitnie, i rabatowe i jednoroczne ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”