Moje okna... - Ziel-ona

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No ja nie chcę nikogo denerwować, absolutnie... Ale kto przeglądał mój wątek ten wie, że najpierw kupiłam taką:

Obrazek Obrazek

Potem taką:

Obrazek

A na końcu taką:

Obrazek Obrazek

I czego forum wtedy cicho siedziało? W przyszłym tygodniu jeszcze tam podjadę, jak będą mieli, to wezmę dla Was, podzielimy. A jak nie - to będzie skubanie ;)
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mi się troszeczkę poszczęściło, bo na początku miesiąca w spożywczym kupiłam palemkę z 5 zł :D :lol: Teraz Twoja kolej :D Ale to wszystkie były w takiej cenie, i oczywiście wymagały ratowania.
A jest tak, jak Beatka mówi, wolą wywalić, niż sprzedać taniej. Prosiłam jakiś czas temu o przecenę zielistki, bo wyglądała jaby ją coś rozjechało, a kosztowała 32 zł. Powiedzieli, że mogą dać za 30...Zrezygnowałam oczywiście, nie dawała raczej nadziei na ratunek. I tak droga by była jako zdrowa...
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19

Post »

Zielistka za 30 zł?? O matko, toż to rozbój w biały dzień! Niestety ceny kwiatów są wysokie, a doprosić się o przecenę graniczy z cudem. Czasami latem trafiałam na takiego dziadka na ryneczku, który sprzedawał tanie i ładne roślinki, ale teraz mam tam daleko :( Jadę w następnym tygodniu do mamy, może coś jej skubnę to się podzielimy :D
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karinko u Ciebi widziało, ale było bez pieniążków wtedy...Zresztą u mnie częściej takie okresy bez niż z :lol: Ale ja żartowałam, nikt by się nie mógł złościć za Twoją miłość do roślinek :D
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Moje kochane dziewczynay, ja was proszę nie załamywać się! :lol:
Mieszkacie w pięknych dużych miastach, więc już macie plus, to ja sie moge załamać :( jak oglądam wasze nowe nabytki a dojazd do większego miasta np. Opola to 55 km. Tak więc zero załamki, bo ja tu doła dostanę. PLIS :lol:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Nezko zależy gdzie kto mieszka bo ja mam niby blisko do Warszawy ale ceny w mojej okolicy są chore oglądałam nasionka i nic specjalnego po 2 zł najtańsze to przez internet jest taniej :wink:
Awatar użytkownika
ania007
200p
200p
Od: 17 kwie 2007, o 22:53

Post »

Ziel-ona pisze:ania007 a nie pamiętasz ile kosztowała? Pani w kwiaciarni właśnie mówiła, że sporo kosztuje :(
W kwiaciarni to coś koło 200 złotych a na A.. sprawdziłam - 25 :D
Chłop jak sięga, to przysięga, jak dostaje, to przestaje.

Mój zielony dom
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Słoneczka nie przejmujcie się,wiosna idzie,to pewnie i roślinki potanieją...trzeba tylko troszkę poczekac :D :D :D .A mi wczoraj moja córcia piękne bazie z ogrodu przyniosła :shock: !
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
MaJ@
100p
100p
Od: 24 sty 2008, o 16:19

Post »

Ja też wczoraj uciełam sobie pare bazi w ogródku
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli ogólnie - aby do wiosny :D U mnie też już są bazie w ogródku i wzeszło mi chyba z 200 cebulowych. Jeszcze nie widziałam jak kwitną, będę miała tej wiosny niespodziankę.
Dobra informacja dla oczekujących na kawałki starca :D Z tych miejsc poobgryzanych przez mojego kota wyrastają maleńkie paluszki :D
Oto winowajczyni...
Obrazek

A to malutkie paluszki
Obrazek
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na zdjęciu ma minke pod tytułem: że niby ja? a o co chodzi? Słodziutka jest :D Może stwierdziła, że roślinkę trzeba odmłodzić :lol:
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słodka jest, ale straciłam już przez nią 2 kwiatki :( Dobrze, że ten starzec przeżył i ma się dobrze. Teraz sieje jej owies w doniczce i już jest lepiej, chociaż czasami skubie tą włochatą hatiorę, musi być smaczna chyba :)
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam pytanie....wody destylowanej nie kupiłam, ale w zamian kupiłam zwykłą wodę niegazowaną do picia i spryskuje nią kwiaty. Nie zaszkodzi im???
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Jeśli o taką wodę chodzi,to nie wiem,ale chciałam Ci powiedziec,że Kicia obłędna(jak ma na imię?)I wybaczyłabym jej wszystko...a wiesz,że koty uwielbiają podgryzac ciborki...
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ma na imię Cinka (to od dziewczynki) :D Sprezentowałam ją córce na urodziny i stwierdziła, że to najpiękniejszy prezent jaki dostała kiedykolwiek :D Kochana jest ta nasza Cinka, ale cibory jej nie dam nawet powąchać!
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”