Lato się skończyło, remont w mieszkaniu skończyłam i urlop się kończy...
Postanowiłam więc cos rozpocząć. A mianowicie wątek o moich zielonych współmieszkańcach.
Oto i oni:
ciąg dalszy nastąpi...
...bo to jeszcze nie wszystko co mam. I jak się wam podoba?
Chłop jak sięga, to przysięga, jak dostaje, to przestaje.
Aniu przepiękne okazy.
Najbardziej podoba mi się roślinka na ostatnim i na 3 od końca zdjęciu. Bardzo Cię proszę napisz jak się nazywają. Naprawdę extra.
Z niecierpliwością czekam na więcej. ;:26
wow....prześliczne...mnie też baaardzo podoba się ta na 3 fotce od końca...super!A co to jest na ostatnim zdjęciu?Też to mam ale moje jest jakieś takie szare a Twoje piękne zieloniutkie!
Dziękuję bardzo za ciepłe słowa.
W ostatnim rzędzie po kolei są:
trichodiadema, crassula licopodioides, euphorbia grandidens, crassula marnierana.
Ta ostatnia potrzebuja dużo światła a najlepiej pełne słońce, wtedy jest szansa nawet że zakwitnie takimi białymi drobnymi kwiatuszkami.
echinopsis zbiera się do kwitnienia nie wiem co to, chyba jakiś cereus, w każdym razie pnący aeonium arboreum, jeszcze maleńkie
aporocactus i crassula arborescens variegata świeżo ukorzenione
trzy echeverie (każda inna) w różnym stadium rozwoju
cdn...
Aniu wreszcie mogę zobaczyć Twoje rośliny. Piękne i niespotykane okazy. Bardzo ładnie się prezentują. No i masz ich "trochę"...a to jeszcze nie wszystkie. Ciekawe co jeszcze zaprezentujesz? Pozdrawiam serdecznie. ;:85
echinopsis epicactus, na razie tylko jeden liść Euphorbia spirosticha faucaria tuberculosa graptopetalum bellum hatiora hawortia liliputana cereus jamacaru
Piękne rośliny masz Aniu i same ciekawe, chociaż zdjęcia przydałyby się większe zdecydowanie. Na tym zdjęciu poniżej, co to za roślinka jasnozielona w tle? http://images12.fotosik.pl/99/dc7529ed7ea30bdam.jpg
Bardzo ładnie rozrosła Ci się faukaria tuberculosa, to jakiś sukulent? Zdjęcie słabo oddaje jej urok. No i moja ulubiona wciąż poszukiwana hatiora, czyżbyś ją uwiesiła u sufitu?! A ja sądziłam, że ona tylko do góry rośnie i nie nadaje się do prowadzenia jako zwisająca!? Pozdrawiam i mam nadzieję, że wciąż mogę liczyć na zaszczepkę hatiory?