Zajrzyj - proszę - na off-topic, zagłosuj i zostań pomocnikiem Świętego Mikołaja. Baaardzo proszę. Zachęć też proszę znajomych i rodzinę.
Moje rośliny - filip11
Masz super cytrusy. Fajnie, że młodzi ludzie interesują się tymi ciekawymi i pięknymi roślinami. Co do przędziorków to nawet po oprysku, jeżeli boisz się że wrócą dla pewności przez kilka dni a przynajmniej raz na jakiś czas, przetrzyj liście i łodygi wodą z szarym mydłem, wiem że przy sporych okazach może się to okazać kłopotliwe ale wtedy raczej nie wrócą. Sama tak zrobiłam i nie mam od tamtej pory już z nimi problemu, gdzie po oprysku zostało parę sztuk niedobitek.
Fajni,że pozbyłeś się tego robactwa.Ja mam taki sam problem z moją cytrynką.W grudniu obficie mi zakwitła,prawie nie było widac liści tylko same kwiaty.Większośc kwiatków się posypała,zostało kilka owoców zielonych ale i one opadły.Na liściach było pełno takiej lepkiej mazi białej i przeżroczystej.Pościnałem wszystkie łodygi i został patyk.Może na wiosnę odrośnie a jak nie to pójdzie na śmietnik.Dodam,że cytryna jest szczepiona,wydała 2 duże pyszne owoce,smaczniejsze były niż te sklepowe.
Mam pytanie odnośnie cytryny,kiedy już zakwitnie to zapylasz ją za pomocą pędzelka czy w jakiś inny sposób?
Mieszkam w Irlandii więc nie ma tutaj pszczół ,więc muszę sobie robic za osę
Mam pytanie odnośnie cytryny,kiedy już zakwitnie to zapylasz ją za pomocą pędzelka czy w jakiś inny sposób?
Mieszkam w Irlandii więc nie ma tutaj pszczół ,więc muszę sobie robic za osę
-
filip11
- 200p

- Od: 9 mar 2007, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:

jak się podoba? ;)
1. Pąki cytryny.
2. Cytryna skierniewicka ukorzeniona.
3. Kumkwat.
4. Owoc kumkwata.
5. Owoce kumkwata.
6. Tak wygląda piwnica u mojego dziadka, w której trzymam cytrusy (tam zimują).
7. Tak wygląda zimowanie cytrusów w moim domu.
8. Cytryna skierniewicka.
9. Grapefruit z pestki.
10. Mandarynka.
11. Cytryna skierniewicka.
12. Cytryna skierniewicka.
13. Owoc cytryny.
14. Owoc cytryny.
15. Owoc cytryny.
16. Owoc pomarańczy chinotto.
17. Storczyk.
18. Pomarańcza chinotto.
19. Kalamondyna.
20. Kalamondyna (druga strona).
- myszorek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Toż to cały gaj cytrusowy
pięknie
a jakie owocki 
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria