Wracaj szczęśliwie.
Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)
- majar
- 1000p

- Od: 26 sty 2011, o 14:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)
Inspekcja zakończona, ocena doskonała!
Twoje gladiole przecudnej urody, ale jak pomyślę o wyjmowaniu ich na zimę i o przechowywaniu, to... wolę oglądać je u Ciebie.
Piękne fotki z lasu, no i zbiory z niego imponujące. U nas grzybów jak na lekarstwo - z trudem na święta uzbierałam.
Wracaj szczęśliwie.
Wracaj szczęśliwie.
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko - ja właśnie odrabiam letnie zaległości. Wczoraj skończyłam wątek Zbyszka. A dzisiaj zacznę sobie czytać Twój, jak tylko wnusie położę spać
Grażynko - chyba jeszcze nigdy tak "szybko" nie dojechałam do Warszawy. Na forum czas pędzi jak strzała
Remiku - my też chcemy zrobić taką najprostszą najlepiej z beczki - tylko beczki niet
Olu - oj rozśmieszyłaś mnie do łez. Ja antytalencie techniczne jestem absolutne! Wi-Fi - to taki internet, który w moim modemie świeci na niebiesko i jest dużo szybszy od tego, który mam a działce i który świeci na zielono. Teraz już wiesz
Maju - a dużo ogródków już zlustrowałaś?
Z gladiolami nie ma żadnego problemu. Ja bardzo lubię je wykopywać...To taka sama radocha jak sadzenie i czekanie na kwiatki
Chyba nie wstawiałam tych fotek na bieżąco...

Uploaded with ImageShack.us
Grażynko - chyba jeszcze nigdy tak "szybko" nie dojechałam do Warszawy. Na forum czas pędzi jak strzała
Remiku - my też chcemy zrobić taką najprostszą najlepiej z beczki - tylko beczki niet
Olu - oj rozśmieszyłaś mnie do łez. Ja antytalencie techniczne jestem absolutne! Wi-Fi - to taki internet, który w moim modemie świeci na niebiesko i jest dużo szybszy od tego, który mam a działce i który świeci na zielono. Teraz już wiesz
Maju - a dużo ogródków już zlustrowałaś?
Z gladiolami nie ma żadnego problemu. Ja bardzo lubię je wykopywać...To taka sama radocha jak sadzenie i czekanie na kwiatki
Chyba nie wstawiałam tych fotek na bieżąco...

- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-piękne Twoje ostatnie grzybki!I ile masz planów....
- amba19

Ewo - no właśnie - te plany.... Przed chwilą sobie właśnie myślałam, że jest ich za dużo. Chyba nie ogarnę tego wszystkiego co sobie wymyśliłam
To tak się dzieje, jak człowiek nie ma nic realnego do roboty...
Czytając Twój post miałam takie wrażenie, że Ty masz podgląd do moich myśli
Ciąg dalszy zdjęć z serii - mieczykowe wykopki...Nie wstawiłam od razu, bo wnuczki miały do mnie interes nie cierpiący zwłoki

A to moje piękne białe tygrysówki, cebulki nieopatrznie zostawiłam na działce i pożarły je prawdopodobnie myszy
Nie mogę ich odżałować...

Czytając Twój post miałam takie wrażenie, że Ty masz podgląd do moich myśli
Ciąg dalszy zdjęć z serii - mieczykowe wykopki...Nie wstawiłam od razu, bo wnuczki miały do mnie interes nie cierpiący zwłoki

A to moje piękne białe tygrysówki, cebulki nieopatrznie zostawiłam na działce i pożarły je prawdopodobnie myszy
Nie mogę ich odżałować...

-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Marysiu gdzie przechowasz cebule gladiole tyle ich masz ,że w lodówce chyba się nie zmieszczą.Ja też dzisiaj przy wnusiach cały dzień od 9 rano do 20.Rano do 16 był Prezydent a od 17 do 20 Tom.
- amba19

Taka dola babci - Grażynko! Tylko ja mam rzadziej okazję z moimi pobyć. Oglądałyśmy dzisiaj zdjęcia z lata i dziewczynki pytały czy w przyszłym roku też pożyczymy traktor
A cebulki zmieszczą się w lodówce bez problemu. I jeszcze na żarcie dla kotów miejsca wystarczy...
Dodam tylko, że właśnie przed chwilą poszło kolejne zamówienie do Anitkiii
Będą nowe mieczyki!
A cebulki zmieszczą się w lodówce bez problemu. I jeszcze na żarcie dla kotów miejsca wystarczy...
Dodam tylko, że właśnie przed chwilą poszło kolejne zamówienie do Anitkiii
-
Grazia

Pewnie,że traktor zawsze gotowy do drogi za miedzę.Szalona Kobieto dużo zamówilaś?
- amba19

Nie! Z racji finansów i braku miejsca złożyłam bardzo wyważone zamówienie 1x Mix (10 dużych cebulek różnych odmiam) to jest zawsze niespodzianka - bardzo emocjonujące jest oczekiwanie - co wylosowałam
Miałam zamówić tylko mix ale jak zobaczyłam ofertę Anitki to ...po prostu nie mogłam się powstrzymać i .....
- 1x Deneb Exotic
-2x Bimbasa
-2x Viva Italia
i jeszcze 2x mieczyk o poetycznej nazwie P-168
Plus dwa mixy dla mojej przyjaciółki z Osowy a właściwie to dla jej męża - bo to on jest ogrodowy...
A Ty Grażynko dzisiaj w pracy?
Miałam zamówić tylko mix ale jak zobaczyłam ofertę Anitki to ...po prostu nie mogłam się powstrzymać i .....
- 1x Deneb Exotic
-2x Bimbasa
-2x Viva Italia
i jeszcze 2x mieczyk o poetycznej nazwie P-168
Plus dwa mixy dla mojej przyjaciółki z Osowy a właściwie to dla jej męża - bo to on jest ogrodowy...
A Ty Grażynko dzisiaj w pracy?
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Marysiu, no właśnie z beczką u mnie też jest problem. Co prawda mam 2 metalowe, ale używane są na deszczówkę, w ostateczności może gdzieś uda zdobyć się plastikową to zamienię z jedna metalową. Chociaż tak naprawdę to do wędzarni marzy mi się drewniana (nie wspomnę o takiej, w której leżakowało wino) , ale to raczej nie do zdobycia, owszem można kupić ale koszty są zbyt wysokie. Gdybyś gdzieś w naszym rejonie natrafiła jednak na metalowe czy tez drewniane to proszę daj znać, gdy mi coś wpadnie w oko to także poinformuję 
-
Grazia

Marysiu tak byłam dzisiaj w pracy ale robiłam sobie przerwy na internet.
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marysiu! witam w słoneczne, ciepłe południe...Wcale nie przesadzam z tą aranżacją...zależy co kto lubi .. naturalistyczne klimaty , z odrobiną naszej ingerencji....czy wszystko pod linijeczkę, stwarzając sztuczne stanowisko dla roślinek i w ten sposób terroryzując je...Ja lubię taki trochę artystyczny nieład ....aczkolwiek dający odczucia piękna ...ach jakiego dostałam.... poetyckiego natchnienia....Mi się u Ciebie bardzo podoba, a wiadomo, że ciągle chcemy doskonalić...zmieniać ....Chcesz czy nie ...będę do Ciebie z wielką ochotą wracała

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- amba19

Remiku - to ja będę po prostu poszukiwać beczek parzystych
A tak na poważnie - to na pewno dam Ci znać jakbym coś znalazła.
Grażynko - ja też zaglądałam kilka razy, jak mi się udało dopaść do kompa
Bogusiu - ja też nie przepadam za takimi ogrodami...za bardzo wygłaskanymi. Mam na myśli zarówno projekt ogrodu jak i jego wygląd. Odrobina artystycznego nieładu..rośliny, które same się sieją i wyrastają tam gdzie im się podoba..i takie tam klimaty.
Pewnie, że ciągle coś zmieniamy i doskonalimy w nieskończoność..i to jest piękne. Ja na początku miałam koncepcję takiego wiejskiego ogródka z malwami i słonecznikami itp. Ale tyle jest pięknych roślin, tyle by się chciało mieć, że ta koncepcja zupełnie mi się rozjechała.
No i nie mam drewnianego płotu ze sztachetkami -a to w wiejskim ogrodzie - podstawa

Wrzesień barwi świat wrzosami
Na polanach pod lasami
Widać pięknych wrzosów morze, w fioletowym są kolorze....

Do połowy listopada
Większość liści z drzew opada
Gołe drzewa myślą sobie - o śniegowej już ozdobie
Taki ładny wierszyk powiedziały babci Zosi i Tosia
A ja dedykuję wszystkim odwiedzającym ten wątek......
ikonki powstawiały dziewczynki. Tak sobie właśnie wychowujemy następne pokolenie forumków 
Grażynko - ja też zaglądałam kilka razy, jak mi się udało dopaść do kompa
Bogusiu - ja też nie przepadam za takimi ogrodami...za bardzo wygłaskanymi. Mam na myśli zarówno projekt ogrodu jak i jego wygląd. Odrobina artystycznego nieładu..rośliny, które same się sieją i wyrastają tam gdzie im się podoba..i takie tam klimaty.
Pewnie, że ciągle coś zmieniamy i doskonalimy w nieskończoność..i to jest piękne. Ja na początku miałam koncepcję takiego wiejskiego ogródka z malwami i słonecznikami itp. Ale tyle jest pięknych roślin, tyle by się chciało mieć, że ta koncepcja zupełnie mi się rozjechała.
No i nie mam drewnianego płotu ze sztachetkami -a to w wiejskim ogrodzie - podstawa

Wrzesień barwi świat wrzosami
Na polanach pod lasami
Widać pięknych wrzosów morze, w fioletowym są kolorze....

Do połowy listopada
Większość liści z drzew opada
Gołe drzewa myślą sobie - o śniegowej już ozdobie
Taki ładny wierszyk powiedziały babci Zosi i Tosia
A ja dedykuję wszystkim odwiedzającym ten wątek......
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Wierszyk cudny, a fotki do niego rewelacyjne.
Czytam, że znów pognało Cię do stolicy...Są chwile, że doceniamy postęp techniki. Miałaś ciekawą i ekspresową podróż.
Z wielką przyjemnością oglądałam Twoją kolekcję mieczyków, ale szczerze mówiąc nie wyobrażałam sobie takiej ilości cebul
Pół taczki i kolejne zamówione...W ilościach hurtowych ja tylko cebule wiosenne sadzę
Plany na przyszły rok ambitne i trzymam kciuki by się udało je zrealizować. Pamiętaj, że masz jeszcze zaległą wizytę w Elblągu
Czytam, że znów pognało Cię do stolicy...Są chwile, że doceniamy postęp techniki. Miałaś ciekawą i ekspresową podróż.
Z wielką przyjemnością oglądałam Twoją kolekcję mieczyków, ale szczerze mówiąc nie wyobrażałam sobie takiej ilości cebul
Plany na przyszły rok ambitne i trzymam kciuki by się udało je zrealizować. Pamiętaj, że masz jeszcze zaległą wizytę w Elblągu
- rotos
- 1000p

- Od: 7 mar 2009, o 23:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
Przepiękny ogród, a otoczenie nie mogłoby być ładniejsze
.
Przebiegłem przez cały wątek, zatrzymując się na dłużej przy gladiolach, których też jestem miłośnikiem.
Gratuluję pięknych, zdrowych kwiatów. Musisz mieć do nich rękę
.
Pozdrawiam
Adam
Przepiękny ogród, a otoczenie nie mogłoby być ładniejsze
Przebiegłem przez cały wątek, zatrzymując się na dłużej przy gladiolach, których też jestem miłośnikiem.
Gratuluję pięknych, zdrowych kwiatów. Musisz mieć do nich rękę
Pozdrawiam
Adam
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia