Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Aż nie chce się wychodzić z tak pięknego ogrodu, kolekcja liliowców
imponująca, to druga moja miłość po różach, szkoda tylko że są to
kwiaty jednego dnia ;:3
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,musze przestudiować u ciebie dokładnie rabaty,bo jest cały czas kolorowo,a u mnie,żeby nie jednoroczne to w większości miejsc byłoby tylko zielono.W przyszłym roku chcę zminimalizować wysiew jednorocznych,ogranicze się do begonii i fuksji,a z wysiewwu astry,cynie może i godecja.Głupota tyle siać,potem mam naciapane,byliny się męczą,a efektu nie ma.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, soczysty kolor zieleni z różnorodnością kolorów daje niesamowity efekt, wręcz piorunujący.
Ja mam podobnie jak Gosia, gdyby nie jednoroczne i róże, to praktycznie nic by u mnie nie kwitło. Wczoraj siedziałam wieczorem chyba ze 2 godziny w internecie i przerabiałam roślinki żeby dobrać je w odpowiedni sposób aby kwitły naprzemiennie,żeby odpowidnio wielkością i kolorem były dobrane itp.. Cieszę się,że doszłam już do tego etapu, że zanim coś posadzę, to 3 razy przemyślę. Chociaż i tak jeszcze popełnię pewnie całą masę błędów.
Miłego popołudnia ;:168
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko jak zwykle cudne zdjęcia , ja już się martwię co będzie jak przekwitną lilie i liliowce ?.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Co za widoki ;:oj ;:180 ;:180 ;:180
Za każdym razem jak wstawiasz fotki ze swojego ogrodu wstrzymuje odech... i niełatwo jest mi go przywrócić... fantastycznie skomponowane rabaty... a Fascination (mogłam pomylic pisownię :oops: ) zauroczyła mnie na zabój.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu cieszę, że widoczki podobają Ci się :D

Maju kochana jesteś, dziękuję ;:196

Tomku powiem Ci szczerze, ze ja również nie wiedziałam, ze liliowce pachną...wiedziałam tylko o tym cytrynowym, o innych dowiedziałam się przypadkiem plewiąc w pobliżu :lol:
Bardzo podziwiam osoby znające nazwy odmian swoich kwiatów, ja staram się znac tylko nazwy lilii i róż, a pozostałe w większości nie pamiętam....a np żurawki o już w ogóle dla mnie czarna magia....na początku starałam sie zapamiętywac, ale później pogubiłam się w tym całkowicie, wiele z nich jest dla mnie tak podobnych, że nawet jak znam nazwy to i tak nie potrafię odróznic, tym bardziej że to takie zmienne rośliny i na różnych stanowiskach wyglądają zupełnie inaczej 8-) :lol:

Małgoś cieszę się, ze zajrzałaś ;:196 i bardzo dziękuję ci za miłe słowa. U mnie ciasno na rabatach, przydałoby sie jeszcze kawałek ogródka, ale niestety muszę wszystko co mi sie podoba wcisnąc na metrażu jaki mam.....a podoba mi się prawie wszystko, a metraż malutki ;:224 :;230

Kasiu jesteś bardzo miła, dziękuję za takie cieplutkie słowa ;:196 Cieszę sie, ze podoba Ci się mój busz, ja Twoim pięknym eleganckim ogrodem zachwycam się wciąż od nowa...

Danusiu bardzo sie cieszę, ze podoba Ci się ;:196 W liliowcach zakochałam sie juz na Forum, wcześniej nie miałam pojęcia, ze jest taka masa pięknych odmian. Ja miałam tylko 2 odmiany botaniczne, jedna z nich bajecznie pachnie :D gdy zobaczyłam ile jest tego dobra, to oszalałam z zachwytu ;:oj Liliowców mam sporo jak na taki niewielki ogródek, chciałabym jeszcze więcej, ale miejsce skutecznie ogranicza moje zapędy....moje odmiany to przeważnie takie starsze , popularne, ale wszystkie bardzo lubię :D

Małgoś ja z jednorocznych już prawie całkiem zrezygnowałam , po prostu nie mam na nie miejsca. Sadzę jedynie kępkę aksamitek lub lobelii po tulipankach Tadra, bo zostaje spory pusty placyk. Kwiaty sadzę w ten sposób, żeby przez cały sezon jedne zastępowały w kwitnieniu inne, wtedy ciągle jest coś kolorowego, co przyciąga wzrok :D

Madziu u mnie latem główne kępy kolorystyczne to lilie, liliowce, floksy. Zawsze są jeszcze róże i hortensje, ale w tym roku niestety i jedne i drugie prawie nie kwitną.... Z jednorocznych zrezygnowałam, bo nie mam na nie miejsca, u mnie ogródek niewielki i ciasno...
Co do błędów, to popełniamy je wszyscy, stąd te ciągłe przesadzanie roślin 8-) :lol:

Geniu niestety ten okres już się zbliża....myślę, ze i lilie i liliowce pocieszą nas do połowy sierpnia, ale później zrobi się bardziej zielono. Trzeba będzie czekac na chryzantemy, wrzosy i zimowity.... Chryzantemy niestety będę miała dużo marniejsze niż w zeszłym roku, częściowo mi wymarzły. Kilka odmian całkowicie straciłam, inne są dużo mniejsze kępy....bardzo żałuję, bo uwielbiam te kwiaty....

Ewuniu dziękuję, jesteś bardzo miła ;:196 Ciesze się, ze podobają Ci sie moje zakątki, troszkę brakuje w moim ogródku przestrzeni, ale trudno.....przydałoby sie troszkę wiecej miejsca 8-) :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ojej, jakie piekne widoki nam zaserwowałaś ;:oj Aż szkoda siedzieć w pracy... Ale przynajmniej przerwę można sobie umilić oglądając Twoje kompozycje :D
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Aguś ostatnio mój Tomek wyraził ochotę przejechania się w twoje strony :D....
Uważaj... bo możemy zrobić nalot żeby się pohuśtać.....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Fantastyczne to zdjęcie hortensji Limelight z lilią. Piękna kompozycja. ciekawa jestem co to za lilia. Niesamowicie obsypana jest kwieciem.
Lilie to jedne z moich ulubionych :heja no poza przetacznikami, czosnkami i paroma innymi ;:224
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, hortensja z pierwszego zdjęcia ;:oj cudna a lilie ;:180
Nic więcej nie napisze ...................
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Agnieszko , ja jak papuga powtarzam za wszystkimi , ;:63 ;:63 ;:63 piękny ogród
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu faktycznie taka piękna pogoda, na zewnątrz kolorowo i pachnąco, aż chciałoby się uciec z pracy 8-) :lol: Dziękuję za miłe słowa o moim ogródku ;:196

Jagusiu nawet nie wiesz jak mi miło będzie ;:196 Serdecznie zapraszam :wit

Jolu lilia to Sorbonne , jest naprawdę piękna i ogromna....mojego wzrostu , a przy tym cudnie pachnie :D
Na przetaczniki i ja poluję, niestety u mnie zaopatrzenie w ogrodniczych beznadziejne.....trafiłam tylko na różowy, ale marna odmiana taki niziutki i blady :roll:

Reniu to Limelight, moja ulubiona odmiana hortensji, kocham ją z a ten cudny seledynowy kolorek :D

Danusiu cieszę się, ze podoba Ci się ;:196
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Aguś ale masz niesamowitą kolekcję lilowców- każdy jeden piękny.
A lilie Twoje pamietam z ubiegłego roku- dzięki Tobie pojawiły się również w moim ogrodzie.
Pięknie u Ciebie- kolorowo. ;:167
Pozdrawiam Ida
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aga mam nadzieję że moja maleńka sadzonka Limelight kiedyś będzie wyglądała jak Twoja, ona jest przecudna ;:167 ;:215 ;:oj
O liliach nie wspominam bo aż w oczy bije ich uroda. ;:oj
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agness, tak się zastanawiam - zostawiasz cebule lilii w gruncie? Mają chyba kilka lat skoro tyle wydają kwiatów :shock: Moje mają po 2-3 kwiaty..pewnie dlatego, że tegoroczne?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”