Tośka ...wszystkie chodzicie na ogród i sprawdzacie hartujące się badylki ...to też czułam się zobowiązana obejrzeć swoje...

Powiem ,że Westerlandd trochę przemarzł ,ale nie cały....i chyba Sympatia jak zwykle przynajmniej w połowie do wycięcia...a tak nie widzę strat... Okaże się wiosną
Małgoś Mme Plantier jest niesamowita...nie żałuję ,że ją kupiłam...to był dobry wybór...w ogóle ...to gdybym miała więcej miejsca to bym same krzaki i pnące sobie sprawiła...no i jeszcze okrywówki ,które nieprzerwanie kwitną...
Jarko do twojej nowo zakupionej róży pnącej dołożyłabym mnóstwo pasujacych powojników ...

,ale jeżeli upierasz sie tylko do dwóch ...to myślę, że dobrym wyborem byłby Clematis Purpurea Plena Elegans z grupy Viticella ... z jednej strony ,a z drugiej też z tej samej grupy ...Justa ...,który nie jest zbyt wysoki sięga do 1,7-2m i kwitnie non -stop
Justa
Purpurea Plena Elegans
Jeżeli nie za bardzo w Twoim guście ,to podam następne...
Iceberg Climbing chorował,ale pod koniec sezonu,podejrzewam ,że głównie z powodu cienistego miejsca ,w którym musi rosnąć...
Keetee dziękuję za tak optymistyczne podejście do mojego ogrodu...zapraszam znowu...
Danka rzeczywiście kwiaty na zdjęciu wydaja się większe...muszę Twoje zobaczyć ,aby porównać...
Iwcia zauważyłaś te liście...

na pewno do róży nie należą...pod Mme Plantier posadzone zostały dwie hortensje ,które niestety wciąż przesadzam ,a pozbyć się ich nie mam sumienia,Po takich corocznych przesadzaniach rzecz jasna nie kwitną...

Bardzo się cieszę ,że zawitasz u mnie...
Izka ...Twoje motyle bardzo wymagające...

Ze zdjęciami teraz oszczędnie..bo
żabka płatna...
Aniu Jarek ma bardzo duży teren do dyspozycji,więc może sadzić do woli...

Na pewno stworzy niezły różany ogród...
Jarko pomocnika musisz koniecznie sobie znaleźć ,może a nuż znajdą się chętni...
Dziękuje za zaproszenie...szkoda ,że tak daleko,ale może nadarzy się okazja ...
Grażka nie będzie tak źle ,w końcu zima co roku nam figle płata,a nasze rośliny mają się dobrze...
Nie miałam dotychczas takiej róży ,która by mi wypadła całkowicie z powodu mrozów...