Na pewno posadzę botaniczne, żeby się płozyły. Zobaczymy jak to bedzie wyglądało.
Trzymam kciuki za spotkanie

Nela,Jarek zadał Ci nie lada jaką pracę domową.
 Nela,Jarek zadał Ci nie lada jaką pracę domową.
 .
 .  . Jak wybierzesz tak będzie, a jak z Anią mnie odwiedzicie, to same ocenicie.
 . Jak wybierzesz tak będzie, a jak z Anią mnie odwiedzicie, to same ocenicie. .
 .

Powiem ,że Westerlandd trochę przemarzł ,ale nie cały....i chyba Sympatia jak zwykle przynajmniej w połowie do wycięcia...a tak nie widzę strat... Okaże się wiosną
 Powiem ,że Westerlandd trochę przemarzł ,ale nie cały....i chyba Sympatia jak zwykle przynajmniej w połowie do wycięcia...a tak nie widzę strat... Okaże się wiosną   

,ale jeżeli upierasz sie tylko do dwóch ...to myślę, że dobrym wyborem byłby Clematis Purpurea Plena Elegans z grupy Viticella ... z jednej strony ,a z drugiej też z tej samej grupy ...Justa ...,który nie jest zbyt wysoki sięga do 1,7-2m i kwitnie non -stop
 ,ale jeżeli upierasz sie tylko do dwóch ...to myślę, że dobrym wyborem byłby Clematis Purpurea Plena Elegans z grupy Viticella ... z jednej strony ,a z drugiej też z tej samej grupy ...Justa ...,który nie jest zbyt wysoki sięga do 1,7-2m i kwitnie non -stop

na pewno do róży nie należą...pod Mme Plantier posadzone zostały dwie hortensje ,które niestety wciąż przesadzam ,a pozbyć się ich nie mam sumienia,Po takich corocznych przesadzaniach rzecz jasna nie kwitną...
 na pewno do róży nie należą...pod Mme Plantier posadzone zostały dwie hortensje ,które niestety wciąż przesadzam ,a pozbyć się ich nie mam sumienia,Po takich corocznych przesadzaniach rzecz jasna nie kwitną...  Bardzo się cieszę ,że zawitasz u mnie...
 Bardzo się cieszę ,że zawitasz u mnie...  
  Ze zdjęciami teraz oszczędnie..bo żabka płatna...
 Ze zdjęciami teraz oszczędnie..bo żabka płatna...  
  Na pewno stworzy niezły różany ogród...
 Na pewno stworzy niezły różany ogród... 

Trochę żałuję,że tego Purpurea Plena nie zamówiłam. A może Basia jeszcze nie zamawiała?
 Trochę żałuję,że tego Purpurea Plena nie zamówiłam. A może Basia jeszcze nie zamawiała?
 , kupię obydwa po 2 szt., przymierzę w donicach, porównam, a jesienią posadzę wybranego. Chociaż nie do końca zrozumiałem, proponujesz posadzić jednego z nich przy jednym boku pergoli, a drugiego przy drugim boku? Czy jednego wybranego na obydwu bokach pergoli (jedna odmiana)? Rozpoczynam poszukiwania.
 , kupię obydwa po 2 szt., przymierzę w donicach, porównam, a jesienią posadzę wybranego. Chociaż nie do końca zrozumiałem, proponujesz posadzić jednego z nich przy jednym boku pergoli, a drugiego przy drugim boku? Czy jednego wybranego na obydwu bokach pergoli (jedna odmiana)? Rozpoczynam poszukiwania.