Skromny ogród Joli - cz.3
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marcinie czuje się już lepiej gardło już nie boli ale muszę do końca wziąć antybiotyk
dobrze że o tym mowa bo cholewcia zapomniałam wziąć
Krokodyl super, tez mi od razu wpadł w oko
Agnieszko dziękuję
irys chyba nie holenderski
kurcze jak ja mało wiem
Madziu chyba tak pozostanie tak jak mam teraz a na dole koło stawu to dopiero będzie szaleństwo i wiele pracy na kilka lat, na dole koło stawu chcę stworzyć taki prawdziwy busz
A mam zamiar stworzyć go tak : schodzę ze skarpy po lewej stronie rośnie mini lasek po prawej inne odmiany iglaków, po środku schody ( nie wiem jeszcze jakie i z czego )po obu stronach wzdłuż schodów miały być posadzone wrzosy i zastanawiam się też nad lawendą
Schodzę z tych schodów i po prawej stronie jest staw a po lewej stronie ma się zaczynać kręta droga (około 100 m )prowadząca do stawu
po obu stronach tej drogi mają być posadzone ozdobne drzewa i krzewy........a w koło stawu na dwóch poziomach posadzone kwiaty
Już widzę jak będzie pięknie normalnie nie mogę się doczekać
Alu dlaczego mnie tak opieprzasz
Krokodyl super, tez mi od razu wpadł w oko
Agnieszko dziękuję
Madziu chyba tak pozostanie tak jak mam teraz a na dole koło stawu to dopiero będzie szaleństwo i wiele pracy na kilka lat, na dole koło stawu chcę stworzyć taki prawdziwy busz
A mam zamiar stworzyć go tak : schodzę ze skarpy po lewej stronie rośnie mini lasek po prawej inne odmiany iglaków, po środku schody ( nie wiem jeszcze jakie i z czego )po obu stronach wzdłuż schodów miały być posadzone wrzosy i zastanawiam się też nad lawendą
Schodzę z tych schodów i po prawej stronie jest staw a po lewej stronie ma się zaczynać kręta droga (około 100 m )prowadząca do stawu
Już widzę jak będzie pięknie normalnie nie mogę się doczekać
Alu dlaczego mnie tak opieprzasz
Jolu bardzo dawno do Ciebie nie zaglądałam jak widzę różnorodność
kwiatów u Ciebie jest wielka bardzo ładne róże to właściwie kwiat teraz na topie
wszyscy pokazują swoje cudności.Ten żywopłot z azalii to najpiękniejszy żywopłot
jaki widziałam niestety nie u mnie tylko w Pisarzowicach przed wjazdem do szkółki.
kwiatów u Ciebie jest wielka bardzo ładne róże to właściwie kwiat teraz na topie
wszyscy pokazują swoje cudności.Ten żywopłot z azalii to najpiękniejszy żywopłot
jaki widziałam niestety nie u mnie tylko w Pisarzowicach przed wjazdem do szkółki.
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu cieszę się że mnie ponownie odwiedziłaś
Tak to prawda że róże królują na forum, ja tez się skusiłam i kupiłam kilkanaście krzewów
teraz się odwdzięczają i pięknie kwitną....co do tego żywopłotu, to jest przepiękny i pierwszy raz się z takim spotkałam
Tomku to musisz bywać częściej
oczywiście żartuję.....przecież jest wiele innych ważnych zajęć
Asiu dziękuje za nazwę, moja znajoma też nie wiedziała jak się nazywa....powiedziała mi jedynie że owoce są nie jadalne
Lisko czy ja szaleję
przecież ja jestem bardzo skromną dziewczyną
Masz wiele talentów i myślę że i z takimi ludzikami sobie świetnie byś poradziła
U mnie od rana świeci Słoneczko...szczęśliwa jestem myśląc że tak będzie przez cały dzień
Właśnie zaczyna się chmurzyć
Tak to prawda że róże królują na forum, ja tez się skusiłam i kupiłam kilkanaście krzewów
teraz się odwdzięczają i pięknie kwitną....co do tego żywopłotu, to jest przepiękny i pierwszy raz się z takim spotkałam Tomku to musisz bywać częściej
Asiu dziękuje za nazwę, moja znajoma też nie wiedziała jak się nazywa....powiedziała mi jedynie że owoce są nie jadalne
Lisko czy ja szaleję
Masz wiele talentów i myślę że i z takimi ludzikami sobie świetnie byś poradziła
U mnie od rana świeci Słoneczko...szczęśliwa jestem myśląc że tak będzie przez cały dzień
Właśnie zaczyna się chmurzyć
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu zobacz moje dzisiejsze zdjęcia!jollla500 pisze:Grześ na pewno masz rację........a w takim razie jak wygląda karpackimuszę sprawdzić....
Jest na nich dzwonek karpacki.
Ja z kolei mam dzwoneczek podobny to tego zdjęcia powyżej.mam go jako NN.
Znalazłam w internecie jako ogrodowy,ale tu widze podpis dzwonek drobny?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Ale kwiatków się naoglądałam co jeden to piękniejszy ....motylków nie znam ślicznie wyglądają .
Odwiedzasz ciekawe ogródki ....hihi nie wspomnę o tych pięknościach co je tam wykopujesz i z pełnym bagażnikiem wracasz
No ale powiedz co to za dorożka między kwiatkami śmiga ...
Na anginę najlepsze lody - małe co nieco nie zaszkodzi i w boczki nie pójdzie
Zdrówka i pomyślności w zdaniu kursika 
Odwiedzasz ciekawe ogródki ....hihi nie wspomnę o tych pięknościach co je tam wykopujesz i z pełnym bagażnikiem wracasz
Na anginę najlepsze lody - małe co nieco nie zaszkodzi i w boczki nie pójdzie
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hmmm..... to muszę zapytać forumowiczkę,od ktorej dostalam tego dzwonka,czy jej zamiera,Grzesik pisze:Dzonek ogrodowy (Campanula medium) jest rośliną dwuletnią i po kwitnieniu, wydaniu nasion zamiera, dorasta od 40-90 cm.
czy jest wieloletni.Dzięki Grzesiek.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7