Moje kaktusy i nie tylko - przemo1413 część 2
- przemo1413
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje kaktusy i nie tylko - przemo1413 część 2
Pytaj i pytaj
z chęcią odpowiadam na wszystkie pytania na które znam odpowiedz 
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Na razie zaspokoiliście moją ciekawość i póki co, na razie nic mi się nie urodziło. Trzymam za słowo, bo to z pewnością nie było moje ostatnie słowo (czytaj: pytanie) 
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Kaktusy to wprawdzie nie moja działka ale lubię im się poprzyglądać bo są ciekawymi roślinkami,zwłaszcza jak kwitną i tylko szkoda,że nie kwitną non stop tak jak i storczyki ale byłby wspaniały widok jednych i drugich
Pozdrówka.
Kaktusy to wprawdzie nie moja działka ale lubię im się poprzyglądać bo są ciekawymi roślinkami,zwłaszcza jak kwitną i tylko szkoda,że nie kwitną non stop tak jak i storczyki ale byłby wspaniały widok jednych i drugich
Pozdrówka.
- przemo1413

- Kontakt:
Witam w wątku i zapraszam ponownie
No to jak już wątek został na chwilę odkurzony ( co prawda pająków jeszcze nie było jak u niektórych
ale kurzu już sporo
) To wypada coś wstawić ... Co prawda kotlety ale zawsze coś . A na forum ostatnio rzadko bywam ponieważ od początku grudnia pracuję
A praca + szkoła + dom = mało czasu na forum

No to jak już wątek został na chwilę odkurzony ( co prawda pająków jeszcze nie było jak u niektórych

- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Adenium przepiękne...ale zdaje się, że też już to mówiłam nie raz
Co tam, jak piękne, można się zachwycać do woli 
- przemo1413

- Kontakt:
Nowych fotek kaktusów nie mam , bo już Wam wszystko pokazałem ( i to był mój błąd
) ale po nowym roku będę zaczynał wysiewy więc , będzie się działo i znowu nocy będzie mało
A teraz zapraszam wszystkich cierpiących na depresję zimową ( lub jesienną bo nie mam pojęcia jak nazwać tą porę roku
) do mojego liliowego wątku . Ponieważ dopiero kilka dni temu sobie o nim przypomniałem i jestem w trakcie wstawiania zdjęć ale coś tam już wstawiłem
A poniżej coś na zachętę

- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak tu letnio i wakacyjnie się zrobiło!
A ja chciałam wrócić do adenium, mam pytanie do fachmena - takie Twoje roczne sadzonki jakiej wielkości były?
Bo ta pięknie kwitnąca, którą niedawno pokazałeś,
starsza na pewno..
A ja chciałam wrócić do adenium, mam pytanie do fachmena - takie Twoje roczne sadzonki jakiej wielkości były?
Bo ta pięknie kwitnąca, którą niedawno pokazałeś,
- Sebek87

- Od: 10 gru 2010, o 18:11
Adenium Megaaa trzymaj tam z jedną roślinkę wiosną Cię nawiedzę i jakąś może odkupię..Daleko nie mam a po znajomości zawsze lepiej..
- przemo1413

- Kontakt:
Zbyt wielkiej kolekcji to ja znowu nie mam ale zapraszam
Z chęcią bym w końcu pogadał z kimś kogo to interesuje
Co prawda Adenium które miałem na sprzedaż już dawno wysprzedane , ale dla Ciebie zawsze coś się znajdzie 
- przemo1413

- Kontakt:
Liście z drzew już dawno zleciały ... cisza spokój

Coryphantha clavata

Coryphantha clavata

- Akwelan_2009

- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Już się miałem dopominać o fotki Twoich Adenium, ale widać "wyczułeś" moje zapytanie i fotki można oglądać w Twoim wątku
. Rosliny bardzo ładnie zimują, ale widzę, że Ty je podlewasz - tak wnioskuję po mokrym substracie, albo to tylko takie "przekłamanie" na fotkach.
- na pierwszej i czwartej fotce na pierwszym planie - przy oknie Adenium socotranum - kupione na serwisie aukcyjnym?
- pytam dlatego, że przegapiłem zakup tych roślin i ciekawi mnie jak u Ciebie się "sprawują" ? Może wiosną pokaże się oferta sprzedaży, to już nie przegapię okazji
.
- na drugiej i trzeciej fotce fotce również przy oknie Adenium arabicum ?
- jakbyś miał z tego typu roślin o takim wyglądzie jak na drugiej i trzeciej fotce coś nadwyżek i przeznaczał na zbycie, daj mi znać na pv.
- Przemek - co to są za sadzonki Adenium?przemo1413 pisze:Liście z drzew już dawno zleciały ... cisza spokój![]()
![]()
- na pierwszej i czwartej fotce na pierwszym planie - przy oknie Adenium socotranum - kupione na serwisie aukcyjnym?
- pytam dlatego, że przegapiłem zakup tych roślin i ciekawi mnie jak u Ciebie się "sprawują" ? Może wiosną pokaże się oferta sprzedaży, to już nie przegapię okazji
- na drugiej i trzeciej fotce fotce również przy oknie Adenium arabicum ?
- jakbyś miał z tego typu roślin o takim wyglądzie jak na drugiej i trzeciej fotce coś nadwyżek i przeznaczał na zbycie, daj mi znać na pv.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
- przemo1413

- Kontakt:
Tak wczoraj je podlałem bo już prawie miesiąc bez wody stały i mi się ich szkoda zrobiło bo tak się pokurczyły
ale dzisiaj już się ładnie napompowały
Na 1 i 4 fotce Adenium thai socotranum kupione pod koniec sierpnia na znanym serwisie aukcyjnym
Jak na razie traktuję je jak wszystkie moje sadzonki i jakiegoś większego problemu z nimi nie ma
Na 2 i 3 fotce to powinno być Adenium obesum i chyba tak jest ponieważ ma jasny kolor "brzuszka" a sadzonki Arabicum które mam mają ciemny kolor "brzuszków" niestety o tego typu wyglądzie mam tylko jedną sadzonkę więc na razie nie będę jej sie pozbywał
Ale na dniach mam zamiar wysiać swoje 150 nasion Arabicum więc jak trafi się coś o takim wyglądzie to będę o Tobie pamiętał 
Na 1 i 4 fotce Adenium thai socotranum kupione pod koniec sierpnia na znanym serwisie aukcyjnym
Na 2 i 3 fotce to powinno być Adenium obesum i chyba tak jest ponieważ ma jasny kolor "brzuszka" a sadzonki Arabicum które mam mają ciemny kolor "brzuszków" niestety o tego typu wyglądzie mam tylko jedną sadzonkę więc na razie nie będę jej sie pozbywał
- Akwelan_2009

- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Przemek, mimo że piszesz:
- wydaje mi się, że jesteś posiadaczem ładnie samoczynnie kształtującej się sadzonki Adenium arabicum. Wszystkie gałązki wyrastają z jednego "poziomu" kaudexu, łagodnie szeroko u podstawy "zlewające" - wyrastające z kaudexu, co wydaje mi się bardzo charakterystyczną cechą dla Adenium arabicum i za taką opcją trzymamNa 2 i 3 fotce to powinno być Adenium obesum i chyba tak jest ponieważ ma jasny kolor "brzuszka" a sadzonki Arabicum które mam mają ciemny kolor "brzuszków" / ... /
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Mieczysław
-
leszek2

- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie wyrośnięte Adenium,
Przemo też jestem ciekawy jak Ci to wszystko zakwitnie ,
bo czytałem na jakiejś stronce ,że one kwitną różnymi kolorami
bo czytałem na jakiejś stronce ,że one kwitną różnymi kolorami
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- Farel

- Od: 22 lip 2009, o 17:17
Bardzo ładne grubasy. Miałem jedną czy 2 takie siewki o zielonym kaudeksie, ale mi niestety padły zeszłej zimy.