z chęcią odpowiadam na wszystkie pytania na które znam odpowiedz

ale kurzu już sporo
  ale kurzu już sporo   ) To wypada coś wstawić ... Co prawda kotlety ale zawsze coś . A na forum ostatnio rzadko bywam ponieważ od początku grudnia pracuję
  ) To wypada coś wstawić ... Co prawda kotlety ale zawsze coś . A na forum ostatnio rzadko bywam ponieważ od początku grudnia pracuję   A praca + szkoła + dom = mało czasu na forum
  A praca + szkoła + dom = mało czasu na forum   

Co tam, jak piękne, można się zachwycać do woli
 Co tam, jak piękne, można się zachwycać do woli 

) ale po nowym roku będę zaczynał wysiewy więc , będzie się działo i znowu nocy będzie mało
  ) ale po nowym roku będę zaczynał wysiewy więc , będzie się działo i znowu nocy będzie mało   A teraz zapraszam wszystkich cierpiących na depresję zimową ( lub jesienną bo nie mam pojęcia jak nazwać tą porę roku
  A teraz zapraszam wszystkich cierpiących na depresję zimową ( lub jesienną bo nie mam pojęcia jak nazwać tą porę roku   ) do mojego liliowego wątku . Ponieważ dopiero kilka dni temu sobie o nim przypomniałem i jestem w trakcie wstawiania zdjęć ale coś tam już wstawiłem
 ) do mojego liliowego wątku . Ponieważ dopiero kilka dni temu sobie o nim przypomniałem i jestem w trakcie wstawiania zdjęć ale coś tam już wstawiłem   A poniżej coś na zachętę
  A poniżej coś na zachętę   

starsza na pewno..
  starsza na pewno..

Z chęcią bym w końcu pogadał z kimś kogo to interesuje
  Z chęcią bym w końcu pogadał z kimś kogo to interesuje   Co prawda Adenium które miałem na sprzedaż już dawno wysprzedane , ale dla Ciebie zawsze coś się znajdzie
  Co prawda Adenium które miałem na sprzedaż już dawno wysprzedane , ale dla Ciebie zawsze coś się znajdzie  

. Rosliny bardzo ładnie zimują, ale widzę, że Ty je podlewasz - tak wnioskuję po mokrym substracie, albo to tylko takie "przekłamanie" na fotkach.
 . Rosliny bardzo ładnie zimują, ale widzę, że Ty je podlewasz - tak wnioskuję po mokrym substracie, albo to tylko takie "przekłamanie" na fotkach.- Przemek - co to są za sadzonki Adenium?przemo1413 pisze:Liście z drzew już dawno zleciały ... cisza spokój

.
 .
 ale dzisiaj już się ładnie napompowały
  ale dzisiaj już się ładnie napompowały   
  Jak na razie traktuję je jak wszystkie moje sadzonki i jakiegoś większego problemu z nimi nie ma
  Jak na razie traktuję je jak wszystkie moje sadzonki i jakiegoś większego problemu z nimi nie ma   
  Ale na dniach mam zamiar wysiać swoje 150 nasion Arabicum więc jak trafi się coś o takim wyglądzie to będę o Tobie pamiętał
  Ale na dniach mam zamiar wysiać swoje 150 nasion Arabicum więc jak trafi się coś o takim wyglądzie to będę o Tobie pamiętał  

dziękuję.
  dziękuję.- wydaje mi się, że jesteś posiadaczem ładnie samoczynnie kształtującej się sadzonki Adenium arabicum. Wszystkie gałązki wyrastają z jednego "poziomu" kaudexu, łagodnie szeroko u podstawy "zlewające" - wyrastające z kaudexu, co wydaje mi się bardzo charakterystyczną cechą dla Adenium arabicum i za taką opcją trzymamNa 2 i 3 fotce to powinno być Adenium obesum i chyba tak jest ponieważ ma jasny kolor "brzuszka" a sadzonki Arabicum które mam mają ciemny kolor "brzuszków" / ... /
 . Nie zapomnij wstawić fotek tej rośliny jak będzie pełnia wegetacji
 . Nie zapomnij wstawić fotek tej rośliny jak będzie pełnia wegetacji   - jestem bardzo ciekaw, jak będzie się rozwijała z nastaniem słonecznych dni.
  - jestem bardzo ciekaw, jak będzie się rozwijała z nastaniem słonecznych dni.
 Przemo też jestem ciekawy jak Ci to wszystko zakwitnie ,
 Przemo też jestem ciekawy jak Ci to wszystko zakwitnie ,