Balkogródek Katarzynki
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Balkogródek Katarzynki
No ale na spacer poszukiwawczy wybierz się w kwietniu może coś się uda znaleźć jakiegoś zbłąkanego szafirka 

-
- 1000p
Jestem załamana
dzisiaj przeczytałam że szykują ocieplanie i malowanie mojego bloku .Mój ogródek na pewno ucierpi ,muszę go jakoś zabezpieczyć ,tylko jak
.Na razie muszę sobie dać spokój z dokupieniem jakichkolwiek roślinek .

-
- 1000p
Łukasz u mnie niestety na blokach siedzą dłużej .Ocieplanie bloków już było ale administracja stwierdziła że trzeba docieplić i odmalować bloki .Ja na balkon ich nie wpuszczę bo jak mam ruszyć moje uprawy .Moje donico-skrzynie nie mają dna tylko włóknina i ziemia więc nie da rady nawet przesunąć .I jeszcze muszę jakoś je zabezpieczyć najbardziej skalniak jest najbliżej barierki . Aż się boję co to będzie .
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
U nas ocieplali bloki od frontu i z boków jakieś dwa lata temu... Ocieplanie balkonów jeszcze przed nami ale myślę ( mam nadzieję ), że to kwestia przyszłości raczej odległej.
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Aaargh? Współczuję. U nas robili malowanie fasady trzy lata temu i kazali wszystko z balkonu pozabierać. I do tego jeszcze pieścili się z robotą bodajże przez pół roku. Nic wtedy na balkonie nie siałem i nie sadziłem, bo nie miało to najmniejszego sensu...
Łączę się z Tobą w ?bulu? i ?nadzieji? (cholewka, jakoś tak mnie ten prezydent zainspirował).
Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
Łączę się z Tobą w ?bulu? i ?nadzieji? (cholewka, jakoś tak mnie ten prezydent zainspirował).
Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
-
- 1000p
Witaj Loki u mnie na moim balkoniku .Od razu jest mi lepiej jak ktoś mnie wspiera w tych ciężkich chwilach
Nie ,nie ja na swój balkon ekipy nie wpuszczę a pomalować to też już sama pomaluję ,czyli chłopaków wyręczę ,szybciej skończą 

- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Kasiu, mam nadzieje ze historia z balkonem skończy się dobrze. Myślisz ze zostawia cie w spokoju ? W każdym bądź razie trzymam kciuki !
Moje klematisy przycięłam niemal di ziemi, odbiły ze nie wiem co hihi, zobaczymy czy ładnie zakwitną.
Fuksje które przeżyły zimę pokazują ładne listka
mniej niż u ciebie, no le zawsze to niz nic hihi.
pozdrawiam Gosia
Moje klematisy przycięłam niemal di ziemi, odbiły ze nie wiem co hihi, zobaczymy czy ładnie zakwitną.
Fuksje które przeżyły zimę pokazują ładne listka

pozdrawiam Gosia
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
No ja właśnie też powątpiewam, czy zostawią Cię w spokoju? No ale trzymam kciuki, żeby udało Ci się Twój balkogródek ocalić przed zapędami robotników.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
- 1000p
Gosiu ,Loki chyba że siłą go wezmą, inaczej nie dam im wejść
Trochę fotek co słychać u mnie w balkogródku
Gosiua to mój klematis wypuszcza mi nowy pęd Wester to ten co wcześniej zakwita i już wypuszcza pomału listki tzn. od stycznia ale przez te mrozy teraz woli być ostrożny
krokusy to te kupne przeżyły przymrozki ale nie przeżyją chyba podgryzania przez moją kicie wstręciuchę .Traktuje ich listki jak trawę ,jak kupiłam specjalną dla kotów to nie smakowała .Proszę jaka smakoszka
szafirki coraz bardziej wychylają się do słoneczka o nie też się obawiam,kicia
tulipany ? no powiedzmy, wsadzałam jedną cebulkę a widzę potrójnie
a to jeden z dwóch elfów .Ten pilnuje ogródka krokusowo-tulipanowo-szafirkowo-orlikowego
żurawka zaczynają jej odrastać listki.Musiałam stare obciąć te mrozy w lutym ja wykończyły a w styczniu już tak ładnie się podniosła .No ale jest dobrze
Loki to hiacynt który gości u mnie po tym jak pozazdrościłam widoków u Ciebie
Na koniec coś troszkę drgnęło w skalniaczku
chyba zaczyna budzić się ze snu
ten mrozy zniósł rewelacyjnie , trochę wyżej słonko a on rośnie jak na drożdżach

Trochę fotek co słychać u mnie w balkogródku

Na koniec coś troszkę drgnęło w skalniaczku

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Moja żurawka też marnie wygląda po zimie 

-
- 1000p
Wiesz ale te w ogrodzie chyba daję radę mimo wszystko .Dawid a ty je podcinasz?
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Mojej nie ciachnąłem.
Jutro powycinam wszystkie liście suche, a zdrowe zostawię.
A słyszałaś, że żurawki trzeba sadzić głębiej, bo one się "podnoszą" z bryłą korzeniową, i są coraz wyżej?
Jutro powycinam wszystkie liście suche, a zdrowe zostawię.
A słyszałaś, że żurawki trzeba sadzić głębiej, bo one się "podnoszą" z bryłą korzeniową, i są coraz wyżej?
-
- 1000p
-
- 1000p
Nie słyszałam, patrz człowiek całe życie się uczy .Dobrze że mi powiedziałeś ,choć zastanawiałam się czyby ich nie wsadzić głębiej bo brzydko wygląda .Jutro chyba je wsadzę bardziej żeby ten kikut po obcięciu liści się schował.
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Bardzo ładny prezent od męża.
Lubię róże miniaturowe, ale nie udaje mi sie ich przezimować. Dotychczas próbowałam w mieszkaniu. Wiosną rośliny były bardzo osłabione przez przędziorki i padały...
Lubię róże miniaturowe, ale nie udaje mi sie ich przezimować. Dotychczas próbowałam w mieszkaniu. Wiosną rośliny były bardzo osłabione przez przędziorki i padały...