Balkogródek Katarzynki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkogródek Katarzynki

Post »

No ale na spacer poszukiwawczy wybierz się w kwietniu może coś się uda znaleźć jakiegoś zbłąkanego szafirka :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Jestem załamana :( dzisiaj przeczytałam że szykują ocieplanie i malowanie mojego bloku .Mój ogródek na pewno ucierpi ,muszę go jakoś zabezpieczyć ,tylko jak :roll: .Na razie muszę sobie dać spokój z dokupieniem jakichkolwiek roślinek .
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Łukasz u mnie niestety na blokach siedzą dłużej .Ocieplanie bloków już było ale administracja stwierdziła że trzeba docieplić i odmalować bloki .Ja na balkon ich nie wpuszczę bo jak mam ruszyć moje uprawy .Moje donico-skrzynie nie mają dna tylko włóknina i ziemia więc nie da rady nawet przesunąć .I jeszcze muszę jakoś je zabezpieczyć najbardziej skalniak jest najbliżej barierki . Aż się boję co to będzie .
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

U nas ocieplali bloki od frontu i z boków jakieś dwa lata temu... Ocieplanie balkonów jeszcze przed nami ale myślę ( mam nadzieję ), że to kwestia przyszłości raczej odległej.
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Aaargh? Współczuję. U nas robili malowanie fasady trzy lata temu i kazali wszystko z balkonu pozabierać. I do tego jeszcze pieścili się z robotą bodajże przez pół roku. Nic wtedy na balkonie nie siałem i nie sadziłem, bo nie miało to najmniejszego sensu...

Łączę się z Tobą w ?bulu? i ?nadzieji? (cholewka, jakoś tak mnie ten prezydent zainspirował).

Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Witaj Loki u mnie na moim balkoniku .Od razu jest mi lepiej jak ktoś mnie wspiera w tych ciężkich chwilach :;230 Nie ,nie ja na swój balkon ekipy nie wpuszczę a pomalować to też już sama pomaluję ,czyli chłopaków wyręczę ,szybciej skończą :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Kasiu, mam nadzieje ze historia z balkonem skończy się dobrze. Myślisz ze zostawia cie w spokoju ? W każdym bądź razie trzymam kciuki !

Moje klematisy przycięłam niemal di ziemi, odbiły ze nie wiem co hihi, zobaczymy czy ładnie zakwitną.
Fuksje które przeżyły zimę pokazują ładne listka :tan mniej niż u ciebie, no le zawsze to niz nic hihi.
pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

No ja właśnie też powątpiewam, czy zostawią Cię w spokoju? No ale trzymam kciuki, żeby udało Ci się Twój balkogródek ocalić przed zapędami robotników.

Pozdrawiam!
LOKI
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu ,Loki chyba że siłą go wezmą, inaczej nie dam im wejść :;230
Trochę fotek co słychać u mnie w balkogródku Obrazek Gosiua to mój klematis wypuszcza mi nowy pęd Wester to ten co wcześniej zakwita i już wypuszcza pomału listki tzn. od stycznia ale przez te mrozy teraz woli być ostrożny :wink: Obrazekkrokusy to te kupne przeżyły przymrozki ale nie przeżyją chyba podgryzania przez moją kicie wstręciuchę .Traktuje ich listki jak trawę ,jak kupiłam specjalną dla kotów to nie smakowała .Proszę jaka smakoszka :;230
Obrazekszafirki coraz bardziej wychylają się do słoneczka o nie też się obawiam,kicia Obrazektulipany ? no powiedzmy, wsadzałam jedną cebulkę a widzę potrójnie :roll:
Obrazeka to jeden z dwóch elfów .Ten pilnuje ogródka krokusowo-tulipanowo-szafirkowo-orlikowego :D Obrazekżurawka zaczynają jej odrastać listki.Musiałam stare obciąć te mrozy w lutym ja wykończyły a w styczniu już tak ładnie się podniosła .No ale jest dobrze
Obrazek Loki to hiacynt który gości u mnie po tym jak pozazdrościłam widoków u Ciebie :D
Na koniec coś troszkę drgnęło w skalniaczku
Obrazekchyba zaczyna budzić się ze snu :tan
Obrazekten mrozy zniósł rewelacyjnie , trochę wyżej słonko a on rośnie jak na drożdżach
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Moja żurawka też marnie wygląda po zimie :?
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Wiesz ale te w ogrodzie chyba daję radę mimo wszystko .Dawid a ty je podcinasz?
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Mojej nie ciachnąłem.
Jutro powycinam wszystkie liście suche, a zdrowe zostawię.

A słyszałaś, że żurawki trzeba sadzić głębiej, bo one się "podnoszą" z bryłą korzeniową, i są coraz wyżej?
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Obrazek ObrazekTo jeszcze różyczki miniaturki czerwoną dostałam od męża a łososiową kupiłam sama .Teraz są już razem w jednej doniczce .Czerwona na razie niema pączków a łososiowa pięknie się rozwija .Jak przyjdzie czas to wystawie je na balkon.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Nie słyszałam, patrz człowiek całe życie się uczy .Dobrze że mi powiedziałeś ,choć zastanawiałam się czyby ich nie wsadzić głębiej bo brzydko wygląda .Jutro chyba je wsadzę bardziej żeby ten kikut po obcięciu liści się schował.
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Bardzo ładny prezent od męża.
Lubię róże miniaturowe, ale nie udaje mi sie ich przezimować. Dotychczas próbowałam w mieszkaniu. Wiosną rośliny były bardzo osłabione przez przędziorki i padały... :(
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”