Mój kawałek świata - iwa27 - 1 cz.
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super
Musimy się zgadć - jak tylko bedziesz znała termin urlopu - daj znać
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- iwa27
- 1000p

Dzięki, dzięki, dzięki
Dziś jestem w dużo lepszym humorze. Cały dzień pracowałam w ogrodzie bo zgodnie z kalendarzem Joli - dziś ostatni dobry dzień na sadzenie itp. Posadziłam więc irgę szczepioną na pniu, zrobiłam nową rabatkę, ktora będzie służyć jako oddział intensywnej terapii dla roślinek, którym coś , gdzieś nie spasuje. Ziemię wymieszałam z torfem i piaskiem i mam nadzieję, że będzie dobrze. Najwięcej roboty to miałam z ratowaniem dżdżownic jak przekopywałam ziemię
Udało mi się dziś żadnej nie przeciąc na pół - mnisi tybetańscy byli by ze mnie dumni
Potem przesadziłam tojeść z miejsca pod płotem na obrzeże tego niby oczka wodnego - przeczytałam bowiem, że świertnie się nadaje do porastania brzegów oczek wodnych - a przede wszystkim, żaden sąsiad nie będzie mi marudził, że mu zarośnie ogród
No to idę na spacer
Dziś jestem w dużo lepszym humorze. Cały dzień pracowałam w ogrodzie bo zgodnie z kalendarzem Joli - dziś ostatni dobry dzień na sadzenie itp. Posadziłam więc irgę szczepioną na pniu, zrobiłam nową rabatkę, ktora będzie służyć jako oddział intensywnej terapii dla roślinek, którym coś , gdzieś nie spasuje. Ziemię wymieszałam z torfem i piaskiem i mam nadzieję, że będzie dobrze. Najwięcej roboty to miałam z ratowaniem dżdżownic jak przekopywałam ziemię
No to idę na spacer
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- iwa27
- 1000p

Grzesiu miło, że wpadłeś. Ja także bywam często u ciebie, ale tam ciężko włączyć się do dyskusji
Tworzycie niesamowitą, zgraną paczkę fajnych ludzi 
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
Zgodnie z zapowiedzią - jestem
Widzę, że i Ciebie dopadła żurawkowa choroba
- piękne żurawkowisko...
Pozytywnie zazdroszczę miejsca na nasadzenia... może kiedyś będzie mi dane... tylko niech się koniunktura poprawi
I pocieszę Cię, że ja też nie szaleję z diagnozowaniem swojego ogródka: że mam piach, to wiem... nie da się nie zauważyć... ma to swoje minusy... ale nie łamię szpadli
Rabatę kwaśnolubną podsypuję nawozem do takowych, resztę azofoską lub innym uniwersalnym... na "warzenie" naturalnych specyfików nie ma szans... za blisko okien
Do nasadzeń podsypuję tylko ziemią z worka...
I tak też można...
Byle nie dać się zwariować, bo wtedy będziesz miała stres zamiast uciechy
Zlinczują mnie?
Widzę, że i Ciebie dopadła żurawkowa choroba
Pozytywnie zazdroszczę miejsca na nasadzenia... może kiedyś będzie mi dane... tylko niech się koniunktura poprawi
I pocieszę Cię, że ja też nie szaleję z diagnozowaniem swojego ogródka: że mam piach, to wiem... nie da się nie zauważyć... ma to swoje minusy... ale nie łamię szpadli
Rabatę kwaśnolubną podsypuję nawozem do takowych, resztę azofoską lub innym uniwersalnym... na "warzenie" naturalnych specyfików nie ma szans... za blisko okien
Do nasadzeń podsypuję tylko ziemią z worka...
I tak też można...
Byle nie dać się zwariować, bo wtedy będziesz miała stres zamiast uciechy
Zlinczują mnie?
- iwa27
- 1000p

Witaj Gorzatko. Przydreptałaś do mnie jak przewracałm się na drugi bok, dlatego nie mogłam cię serdecznie przywitać
Myślę, że większość cię nie zlinczuje
Doszłam do wniosku, że będę robić tak jak ty i cieszyć się tym co robię

Myślę, że większość cię nie zlinczuje
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
patrzyłam na ten kalendarz.....dziś może przyjdzie mi paczkaiwa27 pisze:Dzięki, dzięki, dzięki![]()
Dziś jestem w dużo lepszym humorze. Cały dzień pracowałam w ogrodzie bo zgodnie z kalendarzem Joli - dziś ostatni dobry dzień na sadzenie itp. Posadziłam więc irgę szczepioną na pniu, zrobiłam nową rabatkę, ktora będzie służyć jako oddział intensywnej terapii dla roślinek, którym coś , gdzieś nie spasuje. Ziemię wymieszałam z torfem i piaskiem i mam nadzieję, że będzie dobrze. Najwięcej roboty to miałam z ratowaniem dżdżownic jak przekopywałam ziemięUdało mi się dziś żadnej nie przeciąc na pół - mnisi tybetańscy byli by ze mnie dumni
![]()
![]()
Potem przesadziłam tojeść z miejsca pod płotem na obrzeże tego niby oczka wodnego - przeczytałam bowiem, że świertnie się nadaje do porastania brzegów oczek wodnych - a przede wszystkim, żaden sąsiad nie będzie mi marudził, że mu zarośnie ogród
![]()
No to idę na spacer
- iwa27
- 1000p

Witaj Grażynko. Według kalendarza ksiezcowego to dopiero 21 jest odpowiednim dniem na sadzenie, ale przeciez nie mozesz czekac tyle dni. Chyba, ze na razie wsadzisz je do doniczek a 21 w docelowe miejsce. Spytaj Jolki Graj
Pisze bez polskich znakow bo znowu cos wcisnelam i z jest w miejscu y a y w miejscu z a polskich nie ma wcale
Musialabym zrestartowac kompa, a szkoda mi na to czasu. Zapowiada sie ladny dzien + no to do roboty

Pisze bez polskich znakow bo znowu cos wcisnelam i z jest w miejscu y a y w miejscu z a polskich nie ma wcale
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
Kobitki
- pasek zadań, po prawej jest na nim taka klawiaturka - kliknąć na nią i fajeczka przy Polski programisty... tak mnie nauczył mój dziesięciolatek - u mnie działa
... a czemu się przestawia? Coś tam niechcący zahaczamy przy pisaniu, ale co?
I cieszę się z tego, że jest nas więcej - tych nieortodoksyjnych
Aniu - u mnie też: rach - ciach i już na miejsce...
I cieszę się z tego, że jest nas więcej - tych nieortodoksyjnych
Aniu - u mnie też: rach - ciach i już na miejsce...