Mój kawałek świata - iwa27 - 1 cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jak będziecie jechać do Goczałkowic to proszę mnie poinformować, bo ja na pewno jadę w góry, ale jeszcze nie mam terminu.Pewnie to będzie wrzesień, chciałabym kogoś odwiedzić w urlopie. :lol:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Iwuś, pięknie, wszystko mi się podoba, i wrzosy i hortensje i żurawki.
Zwłaszcza żurawki, bardzo wpadła mi w oko ich rabatka :wink:
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super :lol: Musimy się zgadć - jak tylko bedziesz znała termin urlopu - daj znać
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Iwa, świetnie to wszystko wygląda :lol: . Rozumiem, że doła zasypałaś świeżą ziemią :wink:
rabatka żurawkowa uwodzi swoim pięknem :lol: . Super :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Dzięki, dzięki, dzięki :lol:

Dziś jestem w dużo lepszym humorze. Cały dzień pracowałam w ogrodzie bo zgodnie z kalendarzem Joli - dziś ostatni dobry dzień na sadzenie itp. Posadziłam więc irgę szczepioną na pniu, zrobiłam nową rabatkę, ktora będzie służyć jako oddział intensywnej terapii dla roślinek, którym coś , gdzieś nie spasuje. Ziemię wymieszałam z torfem i piaskiem i mam nadzieję, że będzie dobrze. Najwięcej roboty to miałam z ratowaniem dżdżownic jak przekopywałam ziemię :lol: Udało mi się dziś żadnej nie przeciąc na pół - mnisi tybetańscy byli by ze mnie dumni :lol: :lol: :lol: Potem przesadziłam tojeść z miejsca pod płotem na obrzeże tego niby oczka wodnego - przeczytałam bowiem, że świertnie się nadaje do porastania brzegów oczek wodnych - a przede wszystkim, żaden sąsiad nie będzie mi marudził, że mu zarośnie ogród :roll:

No to idę na spacer :lol:
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podpatruję sobie skrycie i widzę, że forum wywarło ogromny wpływ na tworzenie Twojego ogrodu ;) Ale wszyscy ulegamy pozytywnym wibracjom :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Grzesiu miło, że wpadłeś. Ja także bywam często u ciebie, ale tam ciężko włączyć się do dyskusji :lol: Tworzycie niesamowitą, zgraną paczkę fajnych ludzi :lol:
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Zgodnie z zapowiedzią - jestem :D
Widzę, że i Ciebie dopadła żurawkowa choroba :wink: - piękne żurawkowisko...
Pozytywnie zazdroszczę miejsca na nasadzenia... może kiedyś będzie mi dane... tylko niech się koniunktura poprawi :roll:
I pocieszę Cię, że ja też nie szaleję z diagnozowaniem swojego ogródka: że mam piach, to wiem... nie da się nie zauważyć... ma to swoje minusy... ale nie łamię szpadli :lol:
Rabatę kwaśnolubną podsypuję nawozem do takowych, resztę azofoską lub innym uniwersalnym... na "warzenie" naturalnych specyfików nie ma szans... za blisko okien :wink:
Do nasadzeń podsypuję tylko ziemią z worka...
I tak też można...
Byle nie dać się zwariować, bo wtedy będziesz miała stres zamiast uciechy :roll:

Zlinczują mnie? :wink:
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Witaj Gorzatko. Przydreptałaś do mnie jak przewracałm się na drugi bok, dlatego nie mogłam cię serdecznie przywitać :lol:

Myślę, że większość cię nie zlinczuje :wink: Doszłam do wniosku, że będę robić tak jak ty i cieszyć się tym co robię :lol: :lol:
Mój kawałek świata.
część 3
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

I bardzo dobrze, bo ogród jest dla nas ,a nie my dla ogrodu.

Ma nas cieszyć każdym swoim kwiatkiem, a ze nie jest jak z żurnala - sorki.To jest nasz ogród i nam ma być w nim dobrze. :lol:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

iwa27 pisze:Witaj Gorzatko. Przydreptałaś do mnie jak przewracałm się na drugi bok, dlatego nie mogłam cię serdecznie przywitać :lol:

Myślę, że większość cię nie zlinczuje :wink: Doszłam do wniosku, że będę robić tak jak ty i cieszyć się tym co robię :lol: :lol:

no...
to w końcu ogród ma być dla nas a nie my dla ogrodu :roll: :wink:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

iwa27 pisze:Dzięki, dzięki, dzięki :lol:

Dziś jestem w dużo lepszym humorze. Cały dzień pracowałam w ogrodzie bo zgodnie z kalendarzem Joli - dziś ostatni dobry dzień na sadzenie itp. Posadziłam więc irgę szczepioną na pniu, zrobiłam nową rabatkę, ktora będzie służyć jako oddział intensywnej terapii dla roślinek, którym coś , gdzieś nie spasuje. Ziemię wymieszałam z torfem i piaskiem i mam nadzieję, że będzie dobrze. Najwięcej roboty to miałam z ratowaniem dżdżownic jak przekopywałam ziemię :lol: Udało mi się dziś żadnej nie przeciąc na pół - mnisi tybetańscy byli by ze mnie dumni :lol: :lol: :lol: Potem przesadziłam tojeść z miejsca pod płotem na obrzeże tego niby oczka wodnego - przeczytałam bowiem, że świertnie się nadaje do porastania brzegów oczek wodnych - a przede wszystkim, żaden sąsiad nie będzie mi marudził, że mu zarośnie ogród :roll:

No to idę na spacer :lol:
patrzyłam na ten kalendarz.....dziś może przyjdzie mi paczka :lol: i kiedy ja mam teraz posadzić :? :?: jak przez tydzień nie widzę takiego dnia :? :twisted:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Witaj Grażynko. Według kalendarza ksiezcowego to dopiero 21 jest odpowiednim dniem na sadzenie, ale przeciez nie mozesz czekac tyle dni. Chyba, ze na razie wsadzisz je do doniczek a 21 w docelowe miejsce. Spytaj Jolki Graj

Pisze bez polskich znakow bo znowu cos wcisnelam i z jest w miejscu y a y w miejscu z a polskich nie ma wcale :roll: Musialabym zrestartowac kompa, a szkoda mi na to czasu. Zapowiada sie ladny dzien + no to do roboty :lol: :lol:
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

mnie się też tak czasem dzieje z klawiaturą :roll: :evil:

ja tam nigdy nie patrzyłam kiedy się sadzi a kiedy nie...
zresztą ja to jestem w gorącej wodzie kąpana i ledwo coś dostanę czy kupię to zaraz jest w gruncie :twisted: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Kobitki :wink: - pasek zadań, po prawej jest na nim taka klawiaturka - kliknąć na nią i fajeczka przy Polski programisty... tak mnie nauczył mój dziesięciolatek - u mnie działa :wink: ... a czemu się przestawia? Coś tam niechcący zahaczamy przy pisaniu, ale co? :oops:

I cieszę się z tego, że jest nas więcej - tych nieortodoksyjnych :wink:

Aniu - u mnie też: rach - ciach i już na miejsce...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”