I tak będą za krótkie....Ziel-ona pisze:Nie zgadniecie co mam! Jak wam napiszę to chyba będziecie zazdrościłyTrzy dłuuugie nowe parapety! Tylko ścierać kurz i ustawiać kwiaty! Teraz się okaże, że mam kwiatów za mało...
Moje okna... - Ziel-ona
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też mam po jednym kwiatku z gatunku, nadmiary zawsze do mamy wywożę.
A właśnie...ostatnio oddałam mamie calathee rufibarba, bo u mnie jej coś nie dobrze było. Mama dzwoni i mówi, ze jej się pąki kwiatowe pojawiły! To możliwe? Nigdy nie spotkałam się z kwitnącą calatheą! Jak ona kwitnie? Mama nie ma niestety aparatu, a mieszka za daleko bym mogła sama pstryknąć zdjęcia i sprawdzić czy to aby na pewno pączki kwiatowe:(
A właśnie...ostatnio oddałam mamie calathee rufibarba, bo u mnie jej coś nie dobrze było. Mama dzwoni i mówi, ze jej się pąki kwiatowe pojawiły! To możliwe? Nigdy nie spotkałam się z kwitnącą calatheą! Jak ona kwitnie? Mama nie ma niestety aparatu, a mieszka za daleko bym mogła sama pstryknąć zdjęcia i sprawdzić czy to aby na pewno pączki kwiatowe:(
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zakwitła i jednej naszej forumowiczce
zobacz: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... +rufibarba
- Ziel-ona

Dzięki kari za informacje
Tej mojej mamie to chyba nawet kij w doniczce by zakwitł
Dzisiaj na moim parapecie pojawiło się coś nowego
Pojechałam tylko na szybciutkie zakupy, a że miałam 20 minut do autobusu zajrzałam do kwiaciarni. Stała tam i na mnie czekała, zabiedzona trochę i przelana, ale powiedziałam pani, że jak przeceni to ją kupie. Przeceniła...2 zł
I co Wy na to?
A tak nowa sansewieria wygląda na parapecie

Dzisiaj na moim parapecie pojawiło się coś nowego
A tak nowa sansewieria wygląda na parapecie

- Ziel-ona

Dziękuje dziewczyny
A zabiedzona jest od spodu, pani ją traktowała jak ciborę prawie. Trochę ma też czubki liści podniszczone, ale od razu przesadziłam i mam nadzieje, że wiosna będzie miała dzieciaczki
Pani kwiaciarka obiecała mi, że postara się poszukać sansewierię cylindrica!! Mam nadzieje, że jej się uda! Pewnie będzie droga, ale raz można zaszaleć 
Przesunąć? Cos mi się zdaje że w ogóle łóżko będę musiała wyrzucićkari pisze:No nic, albo opracujesz nowy plan logistyczny, albo przyjdzie Ci się w łóżku przesunąć
A masz z każdego gatunku po jednym egzemplarzu czy po kilka? Bo ja nadmiar wydałam, zostawiłam sobie po jednej doniczce z każdego i troszkę się miejsca zwolniło...
Śliczna ta nowinka, a cylindrice widziałam u mnie w kwiaciarni, ale jet duża i baaaardzo drogaZiel-ona pisze:Dziękuje dziewczynyA zabiedzona jest od spodu, pani ją traktowała jak ciborę prawie. Trochę ma też czubki liści podniszczone, ale od razu przesadziłam i mam nadzieje, że wiosna będzie miała dzieciaczki
Pani kwiaciarka obiecała mi, że postara się poszukać sansewierię cylindrica!! Mam nadzieje, że jej się uda! Pewnie będzie droga, ale raz można zaszaleć