Działka na Kaszubach - 2014
- asma
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2014
Tiarelki są równie piękne,a nawet
za ich obfitość kwiecia 
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Kochani moi trzy razy odpisywalam każdemu indywidualnie, raz nawet zdjęcie mi się udało wstawić i za każdym razem odpowiedź szła w...kosmos 
Wybaczcie ale czwarty raz już nie dam rady.......
Dzięki, ze zaglądacie ja tak jak pisała Grażynka tkwię w czarnej dziurze. Widzę jednak światełko w tunelu. W piątek do mojej przyjaciółki przyjeżdża majster zainstalować antenę wzmacniającą internet. Jak u niej się sprawdzi to może sobie też zafunduję. Tylko szlag mnie trafia jak pomyślę ile za te kasę by było roślinek.
Wczoraj ostrzyglam mojego bonsaia ... i pomyślałam sobie, ze fajnie by tam wyglądała mała rabatka w stylu japońskim. No to teraz muszę trochę zgłębić temat a wiosną podziałać ......chyba,ze mi się koncepcja zmieni...
Wybaczcie ale czwarty raz już nie dam rady.......
Dzięki, ze zaglądacie ja tak jak pisała Grażynka tkwię w czarnej dziurze. Widzę jednak światełko w tunelu. W piątek do mojej przyjaciółki przyjeżdża majster zainstalować antenę wzmacniającą internet. Jak u niej się sprawdzi to może sobie też zafunduję. Tylko szlag mnie trafia jak pomyślę ile za te kasę by było roślinek.
Wczoraj ostrzyglam mojego bonsaia ... i pomyślałam sobie, ze fajnie by tam wyglądała mała rabatka w stylu japońskim. No to teraz muszę trochę zgłębić temat a wiosną podziałać ......chyba,ze mi się koncepcja zmieni...
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cieszę się ,że odezwałaś się.Czekam na raport o wzmacniaczu. 

- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie rób rabatki w stylu japońskim, zazwyczaj to porażki. Zresztą podobnie jak jedna jaskółka wiosny nie czyni to jedna rabatka nie będzie japońska.
Wykorzystaj elementy japońskie i stwórz swoją własną rabatkę, taką jaka Tobie się spodoba.
O pierwiosnku zarzyczkowatym chyba słyszę po raz pierwszy a z pewnością wart jest uwagi. Jaki jest pokrój całej rośliny ? Lubię pierwiosnki, w tym roku od koleżanki skubnęłam trochę bo moje też jakoś ani myślą się wysiewać....
Wykorzystaj elementy japońskie i stwórz swoją własną rabatkę, taką jaka Tobie się spodoba.
O pierwiosnku zarzyczkowatym chyba słyszę po raz pierwszy a z pewnością wart jest uwagi. Jaki jest pokrój całej rośliny ? Lubię pierwiosnki, w tym roku od koleżanki skubnęłam trochę bo moje też jakoś ani myślą się wysiewać....
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
J-23 znów nadaje....bardzo jestem ciekawa czy warto wzmocnić sygnał i czy to skuteczne.
Ambo-będę zaglądać sprawdzająco.
Ambo-będę zaglądać sprawdzająco.
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Maryś jak u Ciebie po burzy czują się kwiatki?
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Cześć Widziałam nową rabatkę,teraz sąsiedzi będą podziwiać kolorowe cuda
Gdzie się pani podziała???
Gdzie się pani podziała???
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Fajnie, że się chociaż odezwałaś. Oj nie przejmuj się, teraz i tak wszyscy w ogródkach siedzą i ryją. Ja to już totalnie nie mam czasu na forum. Jedna zaglądam, pozdrawiam, tulę i lecę dalej. Miłego tygodnia

- amba19

Kochani moi....internet ożył po kilku dniach!
Grażyna.....fachowiec był. Montaż będzie za dwa tygodnie, ale to bardzo droga wersja nie na moja kieszeń. Kwiatki po burzy jako tako. Niestety twój irys bardzo ucierpiał , dobrze że ma jeszcze cztery pączki.
Mariolu .....ja właśnie o czymś takim myślałam. Na to żeby zrobić zabawkę japońska z prawdziwego zdarzenia brakuje mi wiedzy ...i kasy:-(
Ewo ....nadaje ale niesystematycznie, tylko jak internet mi na to pozwoli.....
Ewo Drewutnio ....... żebyś wiedziała, sąsiedzi już pytali co to za kolorowe roslinki.
Paulo ....ja też w rabatkach siedzę.....na szczęście.to braku internetu nie odczuwam tak boleśnie.
A ja dzisiaj zauważyłam pączki na moim perukowcu. Ze sześć lat na to czekałam
Grażyna.....fachowiec był. Montaż będzie za dwa tygodnie, ale to bardzo droga wersja nie na moja kieszeń. Kwiatki po burzy jako tako. Niestety twój irys bardzo ucierpiał , dobrze że ma jeszcze cztery pączki.
Mariolu .....ja właśnie o czymś takim myślałam. Na to żeby zrobić zabawkę japońska z prawdziwego zdarzenia brakuje mi wiedzy ...i kasy:-(
Ewo ....nadaje ale niesystematycznie, tylko jak internet mi na to pozwoli.....
Ewo Drewutnio ....... żebyś wiedziała, sąsiedzi już pytali co to za kolorowe roslinki.
Paulo ....ja też w rabatkach siedzę.....na szczęście.to braku internetu nie odczuwam tak boleśnie.
A ja dzisiaj zauważyłam pączki na moim perukowcu. Ze sześć lat na to czekałam
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Marysiu 
Nadajesz z czkawką, ale odbierać, mam nadzieję, możesz regularnie.
Strasznie mi wstyd, że Cię zgubiłam
. Możesz mi przywalić młoteczkiem, kiedy się zobaczymy
.
A tymczasem tyle jest do skomentowania...
Kuń w odwiedzinach
. Fajnie ma ta Madzia, zawsze marzyłam o jeździe konnej, mam nawet dwa epizody na koncie. Jeden przejazd na oklep na wiejskiej kobyle w dzieciństwie, który moją babcię o palpitacje serca przyprawił i jeden udział w Rajdzie Hubertusa, kiedy udało mi się zlecieć z konia bez większych konsekwencji
.
Żurawek dostałaś mnóstwo! Pewnie lepsze od host, które już chciałam dla Ciebie dzielić...
.
Ze wzruszeniem spojrzałam na dzbanuszek z Włocławka, kto jeszcze ma te fajansowe cuda?
Japonia na Kaszubach
, chyba nie... Ale gdybyś się uparła, służę stosowną książką.
Koty
.
A tak w ogóle
- Jagoda
Nadajesz z czkawką, ale odbierać, mam nadzieję, możesz regularnie.
Strasznie mi wstyd, że Cię zgubiłam
A tymczasem tyle jest do skomentowania...
Kuń w odwiedzinach
Żurawek dostałaś mnóstwo! Pewnie lepsze od host, które już chciałam dla Ciebie dzielić...
Ze wzruszeniem spojrzałam na dzbanuszek z Włocławka, kto jeszcze ma te fajansowe cuda?
Japonia na Kaszubach
Koty
A tak w ogóle
- amba19

Jaguś ...poproszę tę książkę o japonszczyznie. Poczytam, pomyślę....
Jutro jedziemy do Gdańska, może uda się umówić?
Fajans z Włocławka .....kupowaliśmy namiętnie te rzeczy w latach 70 tych. W domu mam dwa pudła różnych różnosci
Jutro jedziemy do Gdańska, może uda się umówić?
Fajans z Włocławka .....kupowaliśmy namiętnie te rzeczy w latach 70 tych. W domu mam dwa pudła różnych różnosci
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Marysiu, zajedźcie po drodze do Gdańska, zapraszam
.
Cały dzień będę w domu, więc godzina obojętna.
Jagoda
Cały dzień będę w domu, więc godzina obojętna.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Maryniu-trudno,taka zależność od techniki....Mój urodzinowy perukowiec(z 4 października) już ma zaczątki peruczek!!!!!!!!!!!!!!!!!
Irys naprawdę zjawiskowy 
A co do japońskiej rabatki... Ogolnie nie jestem fanką stylu japońskiego, ale niektóre elementy mnie pociągają i gdy jest okazja, to chętnie oglądam, w zeszłym roku byłam w Kotlinie Kłodzkiej i Górach Stolowych i zajechałam do Jarkowa. Tam ogrodnik-pasjonat stworzył sobie samodzielnie ogród w japońskim stylu. W pierwszej części mojego wątku są zdjęcia, znajdę tez link. Jest to ogród japońsko-europejski i na tym chyba polega jego urok i siła. Nie wszystko tam mi sie podoba, ale uważam, że piękne jest to, jak zwyklymi środkami stworzył coś godnego wielkiej uwagi. Niewiele tam jest roślin czy przedmiotów naprawdę egzotycznych, większośc to rosliny znane i łatwodostępne. Np. zwykła funkia odpowiednio wyeksponowana "robi się" bardzo japońska, skalniaczki posadzone "po japońsku", a nie "po alpejsku" też wyglądają jakby były z Azji itp... Zajrzyj sobie, myślę, że możesz tam znaleźć inspiracje. Ja sobie myślę, że jeśli masz ochotę zrobić taką rabatkę, to powinnaś sobie taką zrobić i już

edit:
http://podrozejaponia.blogspot.com/2012 ... kowie.html
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=574
(moje zdjęcia stamtąd sa na początku sierpnia, gdybys nie mogła znaleźć)
A co do japońskiej rabatki... Ogolnie nie jestem fanką stylu japońskiego, ale niektóre elementy mnie pociągają i gdy jest okazja, to chętnie oglądam, w zeszłym roku byłam w Kotlinie Kłodzkiej i Górach Stolowych i zajechałam do Jarkowa. Tam ogrodnik-pasjonat stworzył sobie samodzielnie ogród w japońskim stylu. W pierwszej części mojego wątku są zdjęcia, znajdę tez link. Jest to ogród japońsko-europejski i na tym chyba polega jego urok i siła. Nie wszystko tam mi sie podoba, ale uważam, że piękne jest to, jak zwyklymi środkami stworzył coś godnego wielkiej uwagi. Niewiele tam jest roślin czy przedmiotów naprawdę egzotycznych, większośc to rosliny znane i łatwodostępne. Np. zwykła funkia odpowiednio wyeksponowana "robi się" bardzo japońska, skalniaczki posadzone "po japońsku", a nie "po alpejsku" też wyglądają jakby były z Azji itp... Zajrzyj sobie, myślę, że możesz tam znaleźć inspiracje. Ja sobie myślę, że jeśli masz ochotę zrobić taką rabatkę, to powinnaś sobie taką zrobić i już
edit:
http://podrozejaponia.blogspot.com/2012 ... kowie.html
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=574
(moje zdjęcia stamtąd sa na początku sierpnia, gdybys nie mogła znaleźć)
Bea