Ogródek AGNESS
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Piękne pierwsze wiosenne kwiatuszki
Zaliczone pierwsze zmęczenie w ogródku 
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Widzę, że i u Ciebie już wiosna. Nareszcie!
Krokusy cudowne. Nie wyobrażam sobie bez nich wiosny. Najpierw wyskakują botaniczne. Malutkie, niepozorne, ale słodkie. Potem dopiero odmianowe. Duże i kolorowe. Prawdziwe cuda.
Nie dziwię się, że nie mogłaś zdecydować się na jeden kolor bratków. Też mam zawsze ten problem. Wszystkie mi się podobają, bo wszystkie są śliczne.
Co do przylaszczki to moja wygląda na ciut inną
Krokusy cudowne. Nie wyobrażam sobie bez nich wiosny. Najpierw wyskakują botaniczne. Malutkie, niepozorne, ale słodkie. Potem dopiero odmianowe. Duże i kolorowe. Prawdziwe cuda.
Nie dziwię się, że nie mogłaś zdecydować się na jeden kolor bratków. Też mam zawsze ten problem. Wszystkie mi się podobają, bo wszystkie są śliczne.
Co do przylaszczki to moja wygląda na ciut inną
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś, piękne masz krokusy
Nareszcie się doczekałyśmy wiosny i kolorków w ogrodach
Miłej niedzieli!
Miłej niedzieli!
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu faktycznie wiosna jak już przyszła to wszystko zakwita w ekspresowym tempie
Za chwilę ogródki zamienia się w kwitnące dywany
Romciu wspaniałe jest takie zmęczenie
dziś rano takie zakwasy miałam w udach od ciągłego kucania i zginania się, że aż wzdychałam, jak z łózia wstawałam
Izuniu dla mnie również głównymi zwiastunami wiosny są krokusy.... przez wiele lat to one jak pierwsze kwitły w moim ogródku. Teraz troszkę wyprzedzają je przebiśniegi i ranniki, ale jednak krokusy pozostały dla mnie największymi zwiastunami wiosny
W tym roku wszystko u mnie zakwitło na raz..... to przez tę zimę, która nie chciała ustąpić. I krokusy botaniczne i wielkokwiatowe i przebiśniegi i ranniki i przylaszczki...... wszystko razem ...
Odmian przylaszczek jest naprawdę sporo, jaka jest moja nie mam pojęcia. Miałam kilka krzaczków takich typowych leśnych, ale niestety w tym roku już ich niema
Reniu moje krokusiki niestety zostały zdziesiątkowane przez poprzednią zimę..... zostało mi ich bardzo niewiele..... ale te co są cieszą niesamowicie. Jesienią koniecznie muszę uzupełnić ich liczbę, bo uwielbiam te drobne kwiatuszki
Tobie również życzę pięknej niedzieli
Romciu wspaniałe jest takie zmęczenie
Izuniu dla mnie również głównymi zwiastunami wiosny są krokusy.... przez wiele lat to one jak pierwsze kwitły w moim ogródku. Teraz troszkę wyprzedzają je przebiśniegi i ranniki, ale jednak krokusy pozostały dla mnie największymi zwiastunami wiosny
Odmian przylaszczek jest naprawdę sporo, jaka jest moja nie mam pojęcia. Miałam kilka krzaczków takich typowych leśnych, ale niestety w tym roku już ich niema
Reniu moje krokusiki niestety zostały zdziesiątkowane przez poprzednią zimę..... zostało mi ich bardzo niewiele..... ale te co są cieszą niesamowicie. Jesienią koniecznie muszę uzupełnić ich liczbę, bo uwielbiam te drobne kwiatuszki
Tobie również życzę pięknej niedzieli
W czasie wędrówek wiosennych zawitałam również do Twojego ogrodu.
Krokusy piękne - zwiastuny ciepełka i kolorów
radosnych.
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Ja nie jestem zadowolony ze swoich krokusów.Troszkę mam ale nie dają jaskrawej plamy w ogrodzie.Żółte to raczej takie
cytrynowe.Nie mam liliowych.Trzeba będzie zamówić jesienią pakę.
cytrynowe.Nie mam liliowych.Trzeba będzie zamówić jesienią pakę.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- AGNESS

Wiosenko witaj i rozgość się w moim ogródku
Janku u mnie krokusy zdziesiątkowane po poprzedniej zimie i mam ich niewiele. Też jesienią czeka mnie konkretny zakup
Tylko to jesienne sadzenie wcale nie jest łatwe i to mnie zawsze zniechęca. Byliny są tak porozrastane, że trudno gdzieś wcisnąć cebulki, wydaje się , że kompletnie nie ma miejsca. A jak przyjdzie wiosna i bylinki jeszcze śpią, to krokusy pasowałyby prawie wszędzie

Janku u mnie krokusy zdziesiątkowane po poprzedniej zimie i mam ich niewiele. Też jesienią czeka mnie konkretny zakup
Tylko to jesienne sadzenie wcale nie jest łatwe i to mnie zawsze zniechęca. Byliny są tak porozrastane, że trudno gdzieś wcisnąć cebulki, wydaje się , że kompletnie nie ma miejsca. A jak przyjdzie wiosna i bylinki jeszcze śpią, to krokusy pasowałyby prawie wszędzie
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
AGNESS pisze:Wiosenko witaj i rozgość się w moim ogródku![]()
Janku u mnie krokusy zdziesiątkowane po poprzedniej zimie i mam ich niewiele. Też jesienią czeka mnie konkretny zakup![]()
Tylko to jesienne sadzenie wcale nie jest łatwe i to mnie zawsze zniechęca. Byliny są tak porozrastane, że trudno gdzieś wcisnąć cebulki, wydaje się , że kompletnie nie ma miejsca. A jak przyjdzie wiosna i bylinki jeszcze śpią, to krokusy pasowałyby prawie wszędzie![]()
O właśnie, prawda. A ja zakupiłam krokusy, tulipany i już widać efekty. Niestety muszę zakupić przebiśniegi, bo nie widzę a miałam malutką kępkę.
Pozdrawiam - Justyna
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aguś jak tam , pracowałaś trochę ?
Kawka w ogródku pewno wypita i słonko odcisnęło swoje piętno na policzkach.
Kawka w ogródku pewno wypita i słonko odcisnęło swoje piętno na policzkach.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gdzie nie zajrzę-tam wiosna
Pogoda się wreszcie poprawiła, choć dzisiejszy dzień długo był ponury. Jutro mam zamiar rozgarnąć różom kopce, oby nie padało. Ostatnio za dużo pada 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko, a mnie u Ciebie urzekają krokusiki, jakoś u mnie szybko dziczeją i rozchodzą się chyba przez korytarze mysie po całym ogrodzie! ranniki u mnie też się powolutku rozrastają
A Twoja przylaszczka mnie powaliła ja mam taką zwyczajną i muszę rozejrzeć się za innymi ! 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Agness, piękne krokusiki, szczególnie te z niebieskimi paseczkami. Jaka to odmiana?
Ja też kupowałam bratki na targu, u mnie po 2 zł. Kupiłam 12 niebieskich żeby na tarasie wejściowym obsadzić.
Miłego poniedziałku
Ja też kupowałam bratki na targu, u mnie po 2 zł. Kupiłam 12 niebieskich żeby na tarasie wejściowym obsadzić.
Miłego poniedziałku
- AGNESS

Justynko tak, że jesienią sadzimy cebulaczki . Ja przebiśniegów mam bardzo malutko, może też dosadzę
Grażynko oj tak, popracowałam
Całą sobotę spędziłam w ogródku, było słonecznie i pięknie
nawet obiadu nie gotowałam, tylko pizzę zamówiliśmy
Niedziela niestety była bardzo zimna i siedziałam w domku, dziś też szaro i smutno ale na szczęście troszkę cieplej niż wczoraj. Za godzinkę wybieram się do ogródka...
Ewuniu a u mnie jak zawsze mało deszczu ..... na razie jest mokro , po stopniałym śniegu, ale podejrzewam, że już niedługo trzeba będzie śmigać z wężem i podlewać....
Marysiu przylaszczka i mnie zachwyca, jest śliczniutka, ale wciąż taka z niej drobinka..... nie wiem czemu bardzo słabo przyrasta, a ma już kilka lat..... troszkę boję się ją przesadzać, żeby całkiem nie stracić...
W tym roku zginęło mi kilka krzaczków takiej zwykłej przylaszczki, jaką można spotkać w lasach...... bardzo mi ich żal, bo były śliczne.....
Krokusiki to moje ulubione wczesnowiosenne kwiatuszki
Poprzednia zima zdziesiątkowała mi je, na szczęście trochę zostało, ale jesienią szykuje się wielkie dosadzanie
Jolu krokusiki to odmiana Pickwick..... moim zdaniem jedne z najpiękniejszych, moje ulubione
lubię też bardzo odmianę Tricolor, te są sporo mniejsze, ale te śliczne. Niestety po poprzedniej zimie zginęły mi i jesienią będę ich szukała...
Byłam u Ciebie w poszukiwaniu brateczków, ale fotek jeszcze bak, będę zaglądała
Tobie również życzę miłego poniedziałku
Grażynko oj tak, popracowałam
Ewuniu a u mnie jak zawsze mało deszczu ..... na razie jest mokro , po stopniałym śniegu, ale podejrzewam, że już niedługo trzeba będzie śmigać z wężem i podlewać....
Marysiu przylaszczka i mnie zachwyca, jest śliczniutka, ale wciąż taka z niej drobinka..... nie wiem czemu bardzo słabo przyrasta, a ma już kilka lat..... troszkę boję się ją przesadzać, żeby całkiem nie stracić...
W tym roku zginęło mi kilka krzaczków takiej zwykłej przylaszczki, jaką można spotkać w lasach...... bardzo mi ich żal, bo były śliczne.....
Krokusiki to moje ulubione wczesnowiosenne kwiatuszki
Jolu krokusiki to odmiana Pickwick..... moim zdaniem jedne z najpiękniejszych, moje ulubione
Byłam u Ciebie w poszukiwaniu brateczków, ale fotek jeszcze bak, będę zaglądała
Tobie również życzę miłego poniedziałku
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zakwasy, porządki, słońce, kwitnące kwiatki
Yes yes yes
Yes yes yes
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Tak Aguś, masz rację z tym brakiem miejsca.Wiosną to taakie pustki, a jesienią ie ma gdzie palca wsadzić
Ale taka przylaszczka to i mnie się podoba, wiec jak ją znajdę, to miejsce dla niej też znajdę
.Pracy jest ogrom.Wczoraj znowu miałam taką chwile zwątpienia, bo tyle tego jest... a i innej pracy też nie brakuje, i nie wszystko dam radę sama...ale dziś już jest lepiej.Rano miałam mrozek, dobrze że Frankowi pomidorki nie zmarzły, bo wczoraj posadził u siebie w ogródeczku.Taki niedoczekany jest jak mamusia