Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Piękne pierwsze wiosenne kwiatuszki ;:138 Zaliczone pierwsze zmęczenie w ogródku ;:138
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Widzę, że i u Ciebie już wiosna. Nareszcie!
Krokusy cudowne. Nie wyobrażam sobie bez nich wiosny. Najpierw wyskakują botaniczne. Malutkie, niepozorne, ale słodkie. Potem dopiero odmianowe. Duże i kolorowe. Prawdziwe cuda.
Nie dziwię się, że nie mogłaś zdecydować się na jeden kolor bratków. Też mam zawsze ten problem. Wszystkie mi się podobają, bo wszystkie są śliczne.
Co do przylaszczki to moja wygląda na ciut inną :roll:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, piękne masz krokusy ;:oj Nareszcie się doczekałyśmy wiosny i kolorków w ogrodach ;:oj
Miłej niedzieli!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu faktycznie wiosna jak już przyszła to wszystko zakwita w ekspresowym tempie :D Za chwilę ogródki zamienia się w kwitnące dywany :D

Romciu wspaniałe jest takie zmęczenie :D dziś rano takie zakwasy miałam w udach od ciągłego kucania i zginania się, że aż wzdychałam, jak z łózia wstawałam :;230

Izuniu dla mnie również głównymi zwiastunami wiosny są krokusy.... przez wiele lat to one jak pierwsze kwitły w moim ogródku. Teraz troszkę wyprzedzają je przebiśniegi i ranniki, ale jednak krokusy pozostały dla mnie największymi zwiastunami wiosny :D W tym roku wszystko u mnie zakwitło na raz..... to przez tę zimę, która nie chciała ustąpić. I krokusy botaniczne i wielkokwiatowe i przebiśniegi i ranniki i przylaszczki...... wszystko razem ...
Odmian przylaszczek jest naprawdę sporo, jaka jest moja nie mam pojęcia. Miałam kilka krzaczków takich typowych leśnych, ale niestety w tym roku już ich niema :(

Reniu moje krokusiki niestety zostały zdziesiątkowane przez poprzednią zimę..... zostało mi ich bardzo niewiele..... ale te co są cieszą niesamowicie. Jesienią koniecznie muszę uzupełnić ich liczbę, bo uwielbiam te drobne kwiatuszki :D
Tobie również życzę pięknej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W czasie wędrówek wiosennych zawitałam również do Twojego ogrodu. ;:65 Krokusy piękne - zwiastuny ciepełka i kolorów :wit radosnych.
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Ja nie jestem zadowolony ze swoich krokusów.Troszkę mam ale nie dają jaskrawej plamy w ogrodzie.Żółte to raczej takie
cytrynowe.Nie mam liliowych.Trzeba będzie zamówić jesienią pakę.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosenko witaj i rozgość się w moim ogródku ;:196

Janku u mnie krokusy zdziesiątkowane po poprzedniej zimie i mam ich niewiele. Też jesienią czeka mnie konkretny zakup :D
Tylko to jesienne sadzenie wcale nie jest łatwe i to mnie zawsze zniechęca. Byliny są tak porozrastane, że trudno gdzieś wcisnąć cebulki, wydaje się , że kompletnie nie ma miejsca. A jak przyjdzie wiosna i bylinki jeszcze śpią, to krokusy pasowałyby prawie wszędzie :roll: :lol:
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

AGNESS pisze:Wiosenko witaj i rozgość się w moim ogródku ;:196

Janku u mnie krokusy zdziesiątkowane po poprzedniej zimie i mam ich niewiele. Też jesienią czeka mnie konkretny zakup :D
Tylko to jesienne sadzenie wcale nie jest łatwe i to mnie zawsze zniechęca. Byliny są tak porozrastane, że trudno gdzieś wcisnąć cebulki, wydaje się , że kompletnie nie ma miejsca. A jak przyjdzie wiosna i bylinki jeszcze śpią, to krokusy pasowałyby prawie wszędzie :roll: :lol:

O właśnie, prawda. A ja zakupiłam krokusy, tulipany i już widać efekty. Niestety muszę zakupić przebiśniegi, bo nie widzę a miałam malutką kępkę.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aguś jak tam , pracowałaś trochę ?
Kawka w ogródku pewno wypita i słonko odcisnęło swoje piętno na policzkach. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Gdzie nie zajrzę-tam wiosna :tan Pogoda się wreszcie poprawiła, choć dzisiejszy dzień długo był ponury. Jutro mam zamiar rozgarnąć różom kopce, oby nie padało. Ostatnio za dużo pada :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko, a mnie u Ciebie urzekają krokusiki, jakoś u mnie szybko dziczeją i rozchodzą się chyba przez korytarze mysie po całym ogrodzie! ranniki u mnie też się powolutku rozrastają :lol: A Twoja przylaszczka mnie powaliła ja mam taką zwyczajną i muszę rozejrzeć się za innymi ! :roll:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Agness, piękne krokusiki, szczególnie te z niebieskimi paseczkami. Jaka to odmiana?
Ja też kupowałam bratki na targu, u mnie po 2 zł. Kupiłam 12 niebieskich żeby na tarasie wejściowym obsadzić.
Miłego poniedziałku :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko tak, że jesienią sadzimy cebulaczki . Ja przebiśniegów mam bardzo malutko, może też dosadzę :D

Grażynko oj tak, popracowałam :D Całą sobotę spędziłam w ogródku, było słonecznie i pięknie :D nawet obiadu nie gotowałam, tylko pizzę zamówiliśmy 8-) :lol: Niedziela niestety była bardzo zimna i siedziałam w domku, dziś też szaro i smutno ale na szczęście troszkę cieplej niż wczoraj. Za godzinkę wybieram się do ogródka...

Ewuniu a u mnie jak zawsze mało deszczu ..... na razie jest mokro , po stopniałym śniegu, ale podejrzewam, że już niedługo trzeba będzie śmigać z wężem i podlewać....

Marysiu przylaszczka i mnie zachwyca, jest śliczniutka, ale wciąż taka z niej drobinka..... nie wiem czemu bardzo słabo przyrasta, a ma już kilka lat..... troszkę boję się ją przesadzać, żeby całkiem nie stracić...
W tym roku zginęło mi kilka krzaczków takiej zwykłej przylaszczki, jaką można spotkać w lasach...... bardzo mi ich żal, bo były śliczne.....
Krokusiki to moje ulubione wczesnowiosenne kwiatuszki :D Poprzednia zima zdziesiątkowała mi je, na szczęście trochę zostało, ale jesienią szykuje się wielkie dosadzanie :lol:

Jolu krokusiki to odmiana Pickwick..... moim zdaniem jedne z najpiękniejszych, moje ulubione :D lubię też bardzo odmianę Tricolor, te są sporo mniejsze, ale te śliczne. Niestety po poprzedniej zimie zginęły mi i jesienią będę ich szukała...
Byłam u Ciebie w poszukiwaniu brateczków, ale fotek jeszcze bak, będę zaglądała :D
Tobie również życzę miłego poniedziałku ;:196
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Zakwasy, porządki, słońce, kwitnące kwiatki ;:215
Yes yes yes ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Tak Aguś, masz rację z tym brakiem miejsca.Wiosną to taakie pustki, a jesienią ie ma gdzie palca wsadzić ;:224 Ale taka przylaszczka to i mnie się podoba, wiec jak ją znajdę, to miejsce dla niej też znajdę :D .Pracy jest ogrom.Wczoraj znowu miałam taką chwile zwątpienia, bo tyle tego jest... a i innej pracy też nie brakuje, i nie wszystko dam radę sama...ale dziś już jest lepiej.Rano miałam mrozek, dobrze że Frankowi pomidorki nie zmarzły, bo wczoraj posadził u siebie w ogródeczku.Taki niedoczekany jest jak mamusia :;230 ;:124
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”